Снежец тихичко вали,вали , АПРИЛче в коремчето ни спи - Тема 9

• 50 569
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
И моето щеше да е Лора най-вероятно ако беше момиче Simple Smile
Коша на Jane, който става и на кошче за кола, май матрикс се казва, е по-малък от стандартните за новородено. Друг е въпроса, че за пролетно бебе, което не върви мнооого по-едро от връстниците си това не е проблем. Аз прехвърлих бебето в седалката на 4 месеца и половина и смятам пак така да процедирам.

# 61
Много интересни неща сте обсъждали, все актуални и за мен Peace

Мина и моята фетална в понеделник, всичко изглежда добре за щастие, и след 2 момчета най-сетне ще имаме момиче  Flutter . Голяма радост  Crazy! От страната на мъжа ми ще е първо момиченце, след 3ма внука, от моята страна най-неочаквано момичетата ще поведат резултата  Laughing- първо аз имах 2 момчета, след това брат ми 2 момичета, та от 2:0 обръщме 2:3  полза на девойките!
И в тази връзка и темата за имената, освен всички останали момчешки неща, които са ми ултра досадни  (динозаври, багери и подобни) и най-сетне ще имам малко почивка от тях  Mr. Green , съм супер щастлива, че не се налага отново да мисля мъжко име  ooooh! . Няма такова мъчение за мен, оттървах кожата този път  Whistling
Име за момиче имам откакто бях в 4ти клас  Joy , обаче то взе, че стана супер популярно междувременно, а аз не съм фен на разпространените имена. Живеем в чужбина и тук това име си е супер уникално, обаче се очертава да се прибираме в Бг след някоя и друга година, та малко се колебая  Thinking

Моля ви, не спирайте да пишете за количките, че тепърва ще го решавам този проблем. Количка ще взимам само ако ще се прибираме в Бг за лятото, иначе спокойно ще изкарам и без. За сега обмислям няколко варианта, като най-вероятен с очертава Cybex Balios M , някой спрял ли се е на този модел?

но да не е изцяло чуждо, като Раян например;

Всъщност, за протокола, РаЯн с ударение на Я е старобългарско име, но дори и без да се слага там ударението мисля, че си звучи съвсем ок за Бг  Peace . Има далееееч, далеееч по-големи изгъзици по българските площадки  Laughing

Ясен също ми харесва, но малко не мога да му измисля вариант за обръщение, различен от "Ясене", което си е гадничко.

Ясен е много хубаво, относно обръщението, може "Яси", "Яско", "Яска" , а най-вероятно с времето неусетено ще си измислите ваше си обръщение, или той сам ще се кръсти някак  Laughing , така че това не би ме спряло. Явор също е много хубаво име.

Като се роди в Испания беше много трудно да обясня кой кум, кой сват и кой на булката брат и са го писали Марио Александър - като име и Маринов като фамилия без презиме. Оттам се повлече една щуротия и сега изкуствено сме го направили, след един милион декларации от моя страна, с презиме Александър. На таткото му е гадно, че второто ще е трябва да е например Александър Александър Маринов Sad  Да са с еднакви имена. Не му харесва тавтологията. И сега? Споделяйте имената, които сте харесали, може и на нас да ни харесат Simple Smile

Ние също сме в чужбина и тук се дава middle name, което не е обичайно да съвпада с името на бащата. На големия сложихме името на татко му, но на малкия избрахме съвсем друго име за второ име. Аз се радвам, че имам тази възможност и като цяло не съм фен на наложеното в Бг правило, че детето трябва да е с името на бащата, не стига че взима фамилията, ами и второто име и то всяко дете така, все е дно са на поточната линия  Laughing . Мисълта ми е : не се чувствайте задължени да слагате пак Александър за второ име, това така или иначе е непонятно в чужбина, всички ще се чудят защото и двете деца са с едно и също второ име, спокойно можете да сложите различно име, ако искате  Peace

# 62
  • Бургас
Аз днес по спешност тичах до моята лекарка, че цяла нощ ме стягаха
гърдите и ме болеше главата. За първи път ми се случва такова нещо и си се постреснах. Оказа се, че съм
направила нервна криза, което е по-малкия дявол, защото имаше съмнения за прееклампсия. Не съм някаква истеричка, все гледам по-спокойно на нещата. Момичета пазете се и бъдете внимателни със себе си и бебетата ви.
Нервна криза или паник атака? Някой ядосва ли те, че да изпадаш в нервни кризи?

# 63
Момичетааа, прегледа минаа! Проф. Марков каза, че най-вероятно е кистичка, която ще изчезне с времето, но все пак трябва да се следи и след 6 седмици да идем пак да погледне. Каза, че с бебо всичко е наред, че това не е толкова тревожно и да дишаме спокойно. Много съм доволна и най-вече с ММ сме много по-спокойни вече! Сега продължаваме с апартамента, че до 2 седмици ни чака местене! Wink
Да се похваля, нашият мъж е 420гр. В 21г.с +5 дни съм, само сантиметрите забравих да питам. Оказа се, че съм с предна плацента, но успяхме да му направим хубава снимка и сега и се любувам. Благодаря и на професора и на вас за всичкооо!  bouquet Hug Стискам палци и занапред всяка мама и бебо да са добре и да не се тревожим! А сега се връщам да чета, че бая сте изписали.. само да хапна де, че от тоя път огладнях като дзввр  Mr. Green Mr. Green

Манхаа, термина вече стана 14.04  (ако евентуално кистата не расте и не се наложи секцио)

# 64
  • София
Много ви изпуснах, но да се включа все пак като на барабан пръчката в актуалните теми Simple Smile
Имена не съм обмисляла сериозно, чакам потвърждение на пола. Ориентировъчно имаме някакви варианти, но нищо твърдо засега. Имам твърдо за момиче, още от първото бебе, дето щеше да е момиче - Яна. Мъж ми пък нещо мрънка, че му било късо, та може би Биляна да стане. Абе то да се окаже момиче , пък ще се разберем за името някак си Wink
С килограмите съм добре, вече трета седмица май стана не качвам нищо, даже малко свалих, започнах да се приближавам до здравословното наддаване. Много е добре това, че по едно време се бях притеснила лекинко hahaha
За целулита да кажа - хормонален е, ако ще с извънземна материя да се намажете, няма да се оправи. Изчезва от само себе си няколко месеца след раждането като се регулират хормоните, ако разбира се, не ядем като прасета Peace И моите бедра са тъжна гледка, но какво да се прави - съдба Grinning
Честито на новата леля Hug
Дими, браво, много се радвам за вас Hug Дишай сега!

# 65
Привет, мамчетааа Simple Smile
Не мога да ви изчета от два дни, и сега не знам кое по-напред да напиша от толкова теми...
Но за съжаление през деня съм зарината с работа и не мога да отворя нищо.
Утре съм на трета ФМ, да видим дали ще мислим мъжко име, както ни казаха последният път.
Щях да питам, ако някой е намирал разни полезни сайтове с имена - какво значи дадено име, символика или де да знам и аз, нещо интересно и полезно, че и при нас сигурно ще е драма за внука, а бащата на ММ е със супер странно име и нямам желание да е на него, защото само Калоян е подгодящо, но пък вече май е претоварено това име. Искаше ми се нещо с Д, но не се сещам за хубаво мъжко име с тая буква. И мн ми допадна съвета на Мис Джули да не казваме на родата какво сме решили... Simple Smile
Димитрина, браво на мъничето, а и на вас, всичко ще е наред с него, сигурна съм.
Дано имам повече време да ви чета вече  Hug

# 66
за име - и аз съм да не се казва на родата. като се роди - ще разберат. ние предния път споменахме, но пък  нещо ММ се размрънка и като влизах да раждам не знаех дали така ще се казва. въпреки всичко си остана Едуард Simple Smile
сега трябва да се подготвим и с женско, и с мъжко, че не се знае, така както е тръгнало, иска да ни изненадва

# 67
Здравейте момичета.Черпя ви виртуално,днес добавям още една годинка към останалите. newsm38

Днес бях на преглед,изписаха ми Магнерот за контракциите,една седмица 3х2.После една седмица 3х1 и  след това 2х1 таблетка до следващата консултация.

За риска от прееклампсия Дузодрил 3х2 , Аспирин протект вечер по 1 табл. и Неоксид 2х1 .   ooooh!

Дано всичко е наред,но толкова много хапчета.... newsm81

# 68
  • Пловдив
И ние няма да казваме име,но добре че предния път го съобщихме пред всички,та сега свеки да не се надява да е на нея. Ама дано да го измислим докато се роди  newsm78
Аз казах на ММ,че след Мартин другото ми любимо е Николай,а той се съгласи,защото щяло да е на някой (на брат му жената),а аз този път исках да не е на никой.

# 69
  • Бургас
Baby.st.ss, да си жива и здрава, много щастлива и обичана  Hug

# 70
Baby, Честит Рожден Ден! Много щастие и любов, и здраво априлче да те прави още по - щастлива! Simple Smile

# 71
Бейби,честит рожден ден ,миличка bouquet Бъди здрава и щастлива!
 Не се тревожи излишно,пий си хаповете и така Whistling

Манха... Лора Blush това име ,от дете съм си го представяла за моя дъщеря. Ама толкова съм си го представяла,че да ти писне името... Joy

# 72
aleirbag_11, в сайта на НЗОК в секция "за пациента" чрез търсачката можеш да намериш този файл: "Приложение 7 – “Дейности на лекаря-специалист по “Детски-болести” по програма “Детско здравеопазване”, на лекаря-специалист по “Акушерство и гинекология и репродуктивна медицина” по програма “Майчино здравеопазване” и на лекаря-специалист по профилактика на ЗЗОЛ от рискови групи” Дата: 02.02.2010  (167,0KB)". Вътре има табличка, в която много хубаво е систематизирано какво, кога и по колко се прави Simple Smile

А за имената с "Д", понеже и на мен ми се наложи преди години да ги мисля, ето някои варианти които на мен ми допадат: Дейвид, Денис/Деница, Дамян/Дамяна, Дара, Дарина, Данаил, Десислава.......иначе към любимите ми бих добавила още: Зорница, Карина, Марина, Мартин/Мартина, Кристиян/Кристина, Ванина, Виктория, Вероника, Валерия, Андрей/Андреа ......Понеже някой беше споменал, аз също когато избирам име, гледам значението му, както и кога има имен ден ......даже ако именния ден е близо до рожденната дата - още по добре Wink

# 73
  • варна
Здравейте майчета.
Гледам за имена и колички си хортувате. За количките, първото си дете го изгледах в една комбинирана, като отделно бяхме купили столче за кола. Все си мисля, сега толкова ли е необходим зимния кош. Мисля си, че бебчето, живот и здраве, ще дойде април и в първия месец така или иначе няма да излизаме кой знае колко, после има 3-4 месеца и се прехвърляме в седящата. Сякаш гравитирам около вариант количка с напълно легнало положение със столче за кола, което да става за шасито. Вие как мислите за такъв вариант?
За имената - дъщеря ми щеше да е Катрин, но дойде при нас на Стефановден (рождения ден на баща си Heart Eyes) и затова е Стефани. За това бебче още не зная, някак си не мога да се спра на име. Искам хем да е наше, хем да е разпознаваемо по света, а и да ми харесва, разбира се. Напоследък все се въртя около Мартин...не зная. Мислех и за Максим (м-то е съвпадение), но това отпадна...сложна работа.
и последно да ви споделя, че нашия татко има вече билети, нямаме търпение, ще го посрещнем на летището на 22.12. У нас се усеща радостно очакване...празници, всички заедно. Прекрасно!
Хубав ден на всички bouquet

# 74
Baby, честит рожден ден  newsm59 bigdance2 ura
Primera, много хубаво за таткото Simple Smile А за количката и кошовете - никога не съм разбирала защо му казват зимен кош. Това според мен е кош за новородено, основното предназначение е изцяло легналото положение, не толкова да му е топло. Та за мен реално няма значение кой месец е родено бебето. Друг е въпроса, че някои деца се скъсват да спят на разходки в тези кошове, моето се дереше като разпрано Simple Smile Пък и аз точно на хуваво време се надявам, че да може да излизаме още първия месец и а дано този път да ми се падне от тия дето като подушат въздуха извън къщи и откъртват  Laughing С 2 думи, според мен коша е необходим. Комбинираните колички, дори когато имат пълно легнало положение на седалката, обикновено се постига с колани, което на мен не ми е удобно, не знам за бебето как е. Иначе и аз след 4 месец задължително ще прехвърля в седалката, че дори най-вероятно в лятната количка.

Общи условия

Активация на акаунт