Фотография - 84 тема

• 68 451
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
И мен така ме бяха подредили в началото Мъхче, че съм снимала на ауто.....а то не беше така, ама аз и не знаех защо така излиза  Rolling Eyes

# 331
  • софия
Хич не знам как снимат "истинските фотографи" , мен специално ме побърква мисълта, че нещо ще се решава не от мен в кадъра. Ама тотално ме побърква да не контролирам всичко. Всеки си има неговата леснинка.  Щом така ти е ок, действай. Одеве мислих, че снимаш на ауто, за това дадох уж умна мисъл Mr. Green

# 332
  • София
Ехаа,  как се е раздвижила темата само. Хубава дискусия се е заформила. Много се радвам, че се включват и момичета от старите теми....те може да си мислят, че никой не ги знае, но някои от нас четат и старите теми Hug.  Аз доста рядко пиша, че напоследък съм се отдала повече на четене, пък и не мисля, че имам нещо смислено за показване....нещо светлината в  това зимно време много ме тормози. От време на време се настанявам в детската, че там е най-светло и преди два дни синът ми заяви, че или ще се изнеса оттам или иска друга стая  Joy Joy Joy
Мъхче, още не съм ти честитила новата камера! Много добре да ти служи и много хубави кадри да ни показваш с нея  Hug.

Както каза Руми - тази тема не е изложбена зала и щом някой нещо пуска в нея, значи трябва да е готов да чуе и добро, и лошо. И аз лично намирам огромна полза в казването на лошото, защото то те кара да прогледнеш и да вървиш напред
Абсолютно съм съгласна с това – ползата от качването на снимки в тази тема лично аз я виждам именно в това.
Много се замислям за този Проект 52 във ФБ, но нещо  не ми остава време да наваксам Cry. А знам, че ще ми е от огромна полза
И защото още не съм се отчела в тази тема, а тя е набрала скорост, ще сложа и снимка. Ако някой сметне, че има какво да коментира добре е дошъл  Peace Мен тази линия през средата малко ме дразни, но не можах да докарам читав кадър от друг ъгъл.....и ми беше много трудно да си сложа чашата върху книга...пък и нещо картинките на книгата и чашата малко се сливат  newsm78
Time for a break by Desislava Petkova, on Flickr

Относно срещата - само казвате място и час и съм там  Hug

# 333
Не ме кефи мен шареното на книгата. Много шаренко и лъскавко ми е всичко. Един едноцветен тефтер без надписи, или даже няколко книги, една върху друга, също едноцветни (или увити с хартия/кожа) и подобна чаша, само че отново едноцветна. Или ако акцентът е върху чашата - еленът и книгата да са едноцветни/монохромни, а тя да е шарена. Или ако ще е шарено, да е както си трябва - много като количество, текстури, предмети, да запълва целия кадър.

Примерно нещо такова като усещане - има някакво настроение в тях..
Снимките не са мои, само за пример
Скрит текст:

Или ако да е шарено - да е така

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 12:34 от Нервен_Хамстер

# 334
  • София
Един едноцветен тефтер без надписи, или даже няколко книги, една върху друга, също едноцветни (или увити с хартия/кожа) и подобна чаша, само че отново едноцветна.

Много ти благодаря! Това ще го пробвам  Hug

Иначе на мен първоначално ми хареса как снежния човек от чашата гледа към елена  Simple Smile

# 335
Има ли още някой от вас, който участва в "Проект 52".....освен Мъхчето и Лолита?  smile3509 /просто питам, понеже не разпознавам други/
И аз реших да се пробвам и тази година.
Инка, включвай се, точно в този момент съм сигурна, че ще направиш страхотни селфове  Heart Eyes

# 336
  • софия
Сега погледнах снимката на desi p във фликър. Хамстерчето ти е казала критиките, аз да добавя: Качвайте по-малки размери там. Примерно 1500 по дългата страна, няма нужда да подарявате на нета кадрите си. И да не е само гол пост, че от вчерашното ми влитане единствено приказки от мен, снимката по предизивкателството мятам:
 3/52 by Svetoslava Madarova, on Flickr

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 15:15 от СлаБе

# 337
Сега погледнах снимката на desi p във фликър. Хамстерчето ти е казала критиките, аз да добавя: Качвайте по-малки размери там. Примерно 1500 по дългата страна...
Мн си ларж... 960 по дългата, евентуално 1024, ако 960 ви се вижда мн малка.

desi p, прекалено е шарено, да. И линията, която те дразни е крива. И композиционно нещо... хем е по средата, хем не е, не става ясно има ли акцент върху нещо, няма ли, ако няма - защо няма и т.н.

# 338
  • София
Сега погледнах снимката на desi p във фликър. Хамстерчето ти е казала критиките, аз да добавя: Качвайте по-малки размери там. Примерно 1500 по дългата страна...
Мн си ларж... 960 по дългата, евентуално 1024, ако 960 ви се вижда мн малка.

Ама това във Фликър или в БГ Мама  newsm78....аз във Фликър уж съм отрязала възможността за сваляне, пък и какво ли ще свалят  Joy

desi p, прекалено е шарено, да. И линията, която те дразни е крива. И композиционно нещо... хем е по средата, хем не е, не става ясно има ли акцент върху нещо, няма ли, ако няма - защо няма и т.н.

Линията чак сега забелязвам, че освен всичко останало е и крива  Hug Ще го помисля повече другия път относно композицията, че и аз виждам, че нещо не е наред, но не мога да си я подредя така, че да ми хареса....

# 339
Здравейте, дами, нов съм тук, но смятам да следя темата редовно. Като начало бих искал да ви  представя  youtube канала за обучения по фотография, който създадох наскоро. Засега основно за по-начинаещите, но скоро ще има и материали за по-напреднали. Ще се радвам на вашите коментари и идеи за бъдещи теми. Градивна критика също е добре дошла.
https://www.youtube.com/channel/UCqhmyhQLahQIJaMTWOvpdMA

# 340
Ама това във Фликър или в БГ Мама  newsm78....аз във Фликър уж съм отрязала възможността за сваляне, пък и какво ли ще свалят  Joy

От фликр, инстаграм и общо взето от всеки един сайт, в който са забранени свалянията на снимките, всичко спокойно може да се сваля за секунди. Ето например линк към твоята снимка в голям размер - http://c1.staticflickr.com/1/358/32231471986_54f225b745_k.jpg
Така че да, намаляй размерите Simple Smile

А постът на господин Чакъров ми изглежда като чиста реклама. А и да не е - аз лично не виждам смисъл от още един пореден влог за основните понятия във фотографията, а и да не са основните - пак не виждам смисъл. Има хиляди такива канали и видеа, на какъвто език човек желае, има текстове, картинки, книги, курсове и т.н.
Иначе отворих две видеа, и двете ме приспаха на първата минута. Бавно, мудно и сиво. Ако предпочета да гледам видео, вместо да прочета от някъде информацията, бих предпочела видеото да е динамично, креативно и със запомнящи се моменти, като всичко от изброените липсва в показаните видеа в канала.

# 341
  • София
От фликр, инстаграм и общо взето от всеки един сайт, в който са забранени свалянията на снимките, всичко спокойно може да се сваля за секунди. Ето например линк към твоята снимка в голям размер - http://c1.staticflickr.com/1/358/32231471986_54f225b745_k.jpg
Така че да, намаляй размерите Simple Smile

Хамстерче, имаш ли нещо против да споделиш как стигна до този линк, че определено ме изненада Confused Май ще намаля размерите все пак...

# 342
  • софия
Като заговорихме за видео, ей тоз ми е любим. Толкова хубаво да обяснява, че и го разбирам даже какво ми обяснява. Може и да сте го пускали, но ето:
https://www.youtube.com/channel/UC47XN5bhLTBH5TRFyKaUpKg
 Аз съм точно от този тип, който мрази да чете сухи разяснения и много по-лесно ми е да гледам тюториъли и да схващам действайки заедно с него. Говоря специално за обработката. Самото снимане, не ми ли мине през ръцете и очите също няма как да го науча. Много дебела глава съм. Mr. Green
 Освен да намалите размерите, качвайте ги и в PNG формат. Не ги смачква толкова изображенията, както джейпезите или поне така казва нетът.  Grinning

# 343
Хамстерче, имаш ли нещо против да споделиш как стигна до този линк, че определено ме изненада Confused Май ще намаля размерите все пак...

С 2 клика.
Скрит текст:
1. Увеличавам снимката до най-голямо в сайта
2. После десен бутон (в мозила браузър) върху нея - Inspect element. Отдолу ти се отваря "Инспекторът" който направо те завежда върху нужната част от кода - в случая това е синята лента на картинката. Като веднага под нея е линкът към твоята снимка. Подчертала съм го с червено.

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 17:45 от Нервен_Хамстер

# 344
  • София
Хамстерче, много ти благодаря... Hug

Общи условия

Активация на акаунт