Фотография - 84 тема

• 68 429
  • 740
  •   1
Отговори
# 390

Благодаря за споделения фотограф Simple Smile

# 391
  • В офиса
135мм f2, или 100мм f 2.8 IS macro, или пък 24-105 f4 IS? (канонски) Приемам съвети за + и -.
135 няма оптична стабилизация, 100 е с бавен фокус, а 24-105 не е портретен и с това f4....
От друга страна всеки има плюсове.

# 392
За какво ще се използва?

# 393
  • софия
100 макрото много добре ми легна в ръката, много ми хареса. От два дена разцъквам едно друго макро ииииии зверски съм зарибена, ама зверски. 135 също ми е любов, как реже и каква мазня оставя  зад себе си, не е истина! Не съм фен на вариото, така и не се сработих с тях, плюс това ми идва тъмничко с тази бленда и те така. Не знам колко ти помогнах, кажи за какво най-вече го искаш този обектив, че да помислим.
 ЕЙ я щерката с макрото, това обаче е тамрон 90 2,8
 Untitled by Svetoslava Madarova, on Flickr

# 394

===

===

здравейте, банда : )

# 395
Ще ми се да си купя някакъв по-широк обектив, та чета разни ревюта и ще видим. Приемам предложени и най-вече лични впечатления.
И мен едно портретче:
Simple Smile by Antonya Koleva, on Flickr

# 396
Кажи ми идея за обектива, знаеш че съм по широките.. какво имаш сега като обективи  bouquet

# 397
  • В офиса
СлаБе, помогна ми, как да не ми помогна. Че което и да взема от 100-тицата, или 135-ицата, няма да сбъркам.
За какво ще се ползва? За prime lens. Основно ще снимам децата. Но, разбира се, като всеки човек, който е заобичал фотографията, ще снимам и други неща - пейзажи, архитектура, стрийт. Няма да снимам сток, нито изобщо професионално. Така че няма шанс да оправдая бюджет за различни обективи, а и нямам навик да нося фотографска раница и да сменям. Първият ми избор бе вариото. Но, макар да обмислям да сменя и тялото с по-светлочувствително, това ф4 си ме притеснява. А и след като най-много искам да правя портрети, защо да давам толкова пари, като откъм портретна гледна точка резултатът ще е близо до снимане с китака. Мисля основно да правя непринудени снимки. Не искам децата изобщо да забелязват, че съм там. за това загледах 135-ицата. Ще мога да снимам отдалеко Simple Smile Обаче за вкъщи ми е определено дълга. Не живеем на 300кв. и разстояние от метър-два трудно ще постигна. Та за това загледах и 100-тицата. И сякаш най клоня към нея. Е, колко бавно да фокусира.... Пък, бидейки и макро, ще ми даде възможност и за по-арт изпълнения. Все пак от всичките ми 4 деца в един момент някое ще реши, че му е приятно и интересно да съдейства за арт снимки Simple Smile Та това са ми дилемите. Заделила съм бюджет 4х +- 20% за тяло и обектив.

# 398
Тинкърбел, a 4-те заедно как ще ги снимаш с тези дължини?

# 399
  • В офиса
Никак, аз и сега никак не мога да ги снимам. Не защото не ми се побират в обектива Simple Smile

# 400
Никак, аз и сега никак не мога да ги снимам. Не защото не ми се побират в обектива Simple Smile

Laughing Тогава, който и от двата да вземеш няма да сгрешиш Simple Smile Аз имам макро на 100 и за портрети е супер Simple Smile Вярно с бавен фокус, но...

# 401
Още един глас за стотицата. Wink

# 402
Кажи ми идея за обектива, знаеш че съм по широките.. какво имаш сега като обективи  bouquet
Имам само твърди обективи и едно варио, което изобщо не ползвам. Бях се засилила към 24/70, но го тествах и ми се струва, че не е моят. Искам нещо, което да ми върши работа и при заснемане на множество (например събития), не чак толкова интериор, екстериор и пейзажи.

# 403
Ако не си се отказала съвсем от вариообективите пробвай 24-70 на Tamron. Според мен е по- добър от канонския и може да ти хареса. Rolling Eyes

# 404
  • софия
Тинкърбелче, мисля, че 100цата е чуден избор.
Добре дошъл на calculateur!
Тез дни нещо се видях с време и само бръмбари в главата:
Love is... by Svetoslava Madarova, on Flickr

Обаче това кървища да снимаш и да докараш прилично количество не си е работа. Мазах с една готварска боя, сега ръце, камера, посуда, цялата кухня и терасата се розовеят гордо. Пия едно кафе и ставам да чистя погрома.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт