С какво ви дразнят свекървите – 73

• 67 283
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Хора, дайте да направим тема за парите и подаръците, че тука съвсем се отклонихме. Ще ни изметат скоро.

# 91
Е нали сме на свекървенски подаръци? Wink
 Джули, тази година ще предупредя детето, а майка ми го е приела вече. Тя й казва, че иска пари и години наред са така. На мен също ми казваше по поводи, че иска пари, но не ги събират, така че подаръци съм купувала аз, след като питам.
 Относно Коледни подаръци, само на децата и пак са много. Като минат коледарчета също по някоя паричка.
 Ето да съм на свекървенска вълна. Не давам на малкият прясно мляко, до скоро пиеше адапте за възрастта си. Бабата, обаче само си мрънка под носа защо не давам и търси случай да даде. Вчера докато приспа бебето, малкия беше с чашата мляко. Не ми е проблем изобщо, а ме дразни и ми е смешна как се защитава- "Ама аз не съм му дала, да не си помислиш? Той много искаше и сам си взе!" Което, разбира се не е вярно. Тази сутрин пак същата история " Не му дадох аз!" И все когато си мисли, че не съм наоколо. Какъв е тоя кеф толкова да си наобратно, не знам?!

Последна редакция: сб, 10 дек 2016, 10:29 от Zoι

# 92
Това си е класика и им носи някакво върховно удоволствие явно

# 93
  • Най-красивата страна
Аз не мога да разбера какъв е този зор бабата да захранва детето с храни,които майката не разрешава. Thinking
Толкова ли е трудно да се съобрази?Нали майката ги решава тези неща. Crossing Arms

# 94
  • където ми харесва
Може би реагира свекърва ти така, за да не й се караш. И аз не виждам причина да не се дава прясно мляко, освен ако детето няма алергия, но до колкото разбирам-няма.

# 95
По много причини е отречено прясното мляко, особено кравето, алерген е. Не ми е толкова проблем, не е ежедневно. У нас не купувам, не пием, но кисело консумираме в промишлени количества. Просто бабата не е съгласна и си мисли, че нещо го ощетявам. Какво ли ще промени толкова от ден на гости, освен да ми покаже, че се налага.

# 96
Когато аз бях малка, без прясно мляко не можеше да оцелееш.  Много го мразех.

# 97
  • София
По много причини е отречено прясното мляко, особено кравето, алерген е. Не ми е толкова проблем, не е ежедневно. У нас не купувам, не пием, но кисело консумираме в промишлени количества. Просто бабата не е съгласна и си мисли, че нещо го ощетявам. Какво ли ще промени толкова от ден на гости, освен да ми покаже, че се налага.
Не е мерак да се наложи, си мисля, а просто опит, предаван от поколение на поколение.
С това са расли, с това са борили туберколоза  и други болести, изискващи засилване на имунитета.
И не е имало проблем, освен ако детето не е било алергично.
А, сега, обявяват че е ерген за всички, както и глутена, и съветват да се изключва от храната, за да си пробутват адаптираните млека.
Вчера четох във Фейса статия, в която с апломб и в псевдонаучен стил обясняваха, как и киселото мляко е вредно, и сиренето също, та да се замествало със соево.
После, в друга статия, също много научно, също подписана от някакъв американски доктор, се разказваше за вредата от соята. newsm78
ПП. Както наскоро споделих, потресена съм от способността на мокрите кърпички да изчистват всякакви мазнини и наслоявания от години.
Пишат, че вътре няма дори и алкохол.
И се питам, а какво ли има?
И има ли майка, която да не ги ползва ежедневно върху бебето си?
Ами всички козметики, уж специални и хипоалергични, които са си откровена химия, с които се третират децата от раждането им?
За мен, това са основните алергени, плюс пластмасовите съдове и съдчета за храна, които никога не спират да отделят молекули, дори и да не поставиш в тях топла храна.

Последна редакция: сб, 10 дек 2016, 12:40 от absurT

# 98
Абсурд, аз не ползвах нито с каката, нито с бебето. Peace

# 99
  • Бургас
Вчера докато приспа бебето, малкия беше с чашата мляко. Не ми е проблем изобщо, а ме дразни и ми е смешна как се защитава- "Ама аз не съм му дала, да не си помислиш? Той много искаше и сам си взе!" Което, разбира се не е вярно. Тази сутрин пак същата история " Не му дадох аз!"
И как толкова малко дете е стигнало до млякото в хладилника и до чашите, че и е успяло само да си налее. Доста нелепо обяснение на свекървата.

# 100
Хм, младо и зелено си и не подозираш възможностите на 4-5 годишно дете Simple Smile
Казвам го като шега, но всъщност си е чиста истина. В случая със Зои, че бабата е наляла и дала млякото е ясно, но и възможностите на дребчовци са неподозирано големи. Сама ще се убедиш с времето Peace
Напълно права е Абсурт. Обвиняват се в какви ли не грехове традиционни и изпитани с вековете у нас храни, а в същото време се бутат на децата нови, недоказани и най-вече, напълно нехарактерни за нашия регион и съответно чужди за нас, само защото някой, някъде си го изнася като светата истина. А знаете, че тялото (грубо казано) има памет и съответно реагира с отхвърляне на непознатото и чуждото. Разбира се, има и много други фактори, които не зависят от нас, а оказват влияние, но поне при тези, които зависят, можем да наложим някакво по-разумно ползване или ограничение. И аз смятам, че пластмасови съдове, храни полуфабрикати, всевъзможни мокри кърпички и повечето бебешка козметика спокойно могат да се избегнат. И по-добре мляко, отколкото соя, кашу и фъстъчено масло. Да не почнем и ние като 60% от американците да се тръшкаме и берем душа от фъстъчена люспа в храната Peace

# 101
  • Бургас
Хм, младо и зелено си и не подозираш възможностите на 4-5 годишно дете Simple Smile
Аз си мислих, че момченцето на Zoi е по-малко /някъде към 3г/. А иначе съм що годе наясно с възможностите на децата. И благодаря за комплимента, ама вече не съм толкова млада  Mr. Green

# 102
Съгласна съм с вас, че вече всичко се преекспонира и се прекалява. Самата аз виждам какво става по форуми и колко се психясват майките от разнородната информация. Специално за млякото аз самата не съм му фен, вкъщи никога не се е пиело, а и от малка съм чувала лекарите, с които майка ми работеше да казват, че не е най-здравословната храна. Чела съм по темата, намерила съм моята истина някъде там.
 Тук дори не става дума за мляко ли е, шоколад ли е, а че просто тя си налага мнението над моето.
 Като днес, приготвям бебешки дрешки, които да дам на скъпа приятелка, а тя започна "Защо сега ще ги даваш, не ги давай, пази ги." Какво да пазя по чували и мазета като мога да помогна? И изобщо това сама ще си го преценя, нали?
 Малкият е на почти 4 г. и да за някои неща ме изумява как се справя, но точно тук има ще бабина помощ Simple Smile

# 103
Не знам на колко години съм била, но помня, че  всяка вечер пиех направо от котленцето току що издоено овче мляко. Непреварено, а само прецедено. Нищо ми нямаше. И сега сиренето и млякото са ми най- любимата храна, която всеки ден ям. Сега за вкъщи   купувам краве мляко от поизводител и си квася.Внучетата много го обичат. Пият и прясно с какао.   Нищо им няма.

За дилемата подаръци или пари, аз предпочитам подаръци. Обаче! Имат вече толкова много играчки и дрехи, че вече не знам какво да избера. Но все пак освен предвидените  пари, и тази година  купих и по една играчка, и по една блузка.
Освен на моите внучета, имам две внучки на сестра ми, две внучки на приятелка, двама близнаци-кръщелничета и става доста. Декемврийската пенсия заминава по това направление. Затова с големите сме се разбрали - нито аз на тях, нито те на мен. Е, купувам за всички  по един билет от лотарията и  си ги теглим при разчупване на питата. Голям майтап е като почнем  да търкаме и някой спечели  2 или 3  лева.

# 104
КАГ, знам че вашето поколение трудно можеш да го убедиш за вредите от прясното мляко, но те са факт.
Скрит текст:
Медицината напредва, правят се проучвания и изследвания. Има много доказани минуси на тази консумация, за мен лично е трудната преработка на белтъка казеин, който може да се окаже виновник за редица болести ( диабет, остеопороза, стомашни проблеми, астма), другото е, че млякото е създадено за бебетата от съответния вид, никой бозайник не продължава да пие мляко в зряла възраст. Като сложим и днешното мляко как се добива, колко антибиотична е храната на кравите, как се поддържа постоянна изкуствена лактация, през какви обработки минава и т.н. Не намирам особена полза, че да го търся в ежедневното хранене.

Общи условия

Активация на акаунт