С какво ви дразнят свекървите – 73

• 67 319
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Veselka1, сегашният ми мъж няма документално нищо общо с апартамента ми, но с чисто сърце даде доста голяма сума за него. Половината пък беше от майка му и по нейно предложение. Без задни мисли, условия и натяквания.
Сега чакам да видя реакцията на всички, начело с Веселка.............

# 646
  • волно калдъръмче
Ти ще почнеш ли да четеш или ще продължиш да пишеш глупости?
Колко пъти да напиша, че когато осигуряват жилище, родителите го осигуряват за младото семейство, а не за единия от двамата.
Снахата Веселка написа, че няма да приеме да живее в такова жилище, щото имала 30% и ще накара мъжа си да тегли ипотечен кредит, /че и потребителски за обзавеждане, явно/, а ако не се съгласял- прав му път, да си търси друга жена.
ПП. Разбрах, че нямаш имотен проблем със свекървата, ама се питам, дали пък майка ти е осигурила с жилище мъжа ти, че да я поздравя? newsm78
Последно, подслон в твоето жилище или самостоятелно такова осигуряваш на твоите? А снахата Веселка може да си пише каквото си иска. Даже патриархалните ценности обсъждахте по едно време. Стана ми любопитна твоята гледна точка: аз им давам, щото тя няма нищо; ама тя като не иска - прав ѝ път, детето си е мое и си има дом.

Не всички свекърви са готови да правят имотни проблеми.

Veselka1, сегашният ми мъж няма документално нищо общо с апартамента ми, но с чисто сърце даде доста голяма сума за него. Половината пък беше от майка му и по нейно предложение. Без задни мисли, условия и натяквания.
Сега чакам да видя реакцията на всички, начело с Веселка.............
Колко жалко - парите на синкото отиват в чуждата къща  Mr. Green

# 647

B.D.O. уцелих сумата,защото обикновено ако човек има претенции, то има и финансово покритие. И аз не бих налела такава сума на място, което не е мое,а ако мъжът си държи на този и само този имот, ще трябва да си намери и подходящата жена за този дом.
............................
За дарените етажи от К.А.Г. мога да кажа, че е хубаво, че момчетата са попаднали на снахи, които им харесва тази ситуация. Иначе си е предпоставка за проблеми ако се появи снаха, която иска да живее на друго място и има тази възможност.
За теб, това че имаш едни 30% от евентуалната цена на евентуалното жилище, може да е нещо значимо, но реално погледнато, не ти дава кой знае какви възможности ако се фръцнеш, да се оправиш сама.
Ще трябва да търсиш друг със собствено жилище или със 70% от цената на новото+ куп пари за обзавеждане, който да се респектира от твоите 30% и да ги приеме поне като 50+1% Mr. Green

Незнам дали написаното се отнася за мене или за Веселка, но ще си позволя да го коментирам.
Да, за мен тези 30% са значимо нещо, но и да ги нямах пак щях да се "фръцкам". Ако под "фръцкане се подразбира правото да избирам къде ще живея, ще се "фръцкам" докато съм здрава и мога да си го позволя.
Със съпруга ми никога сме нямали проблеми за това, че аз не искам да живея там. И той не изгаря от желание да съжителства с баща си. Затова пиша в темата за свекървите, а не за мъжете, защото свекърва ми мисли, че има право да определя кой къде ще живее.
П.С. Лично е, но ще го споделя. Щах да имам повече от въпросните 30%, ако не бях инвестирала в образованието на мъжа ми, след като неговите го изоставиха финансово. Нашият факултет не позволява да учиш и работиш в същото време.
Също, ако поради диагноза астено-олиго-терато зооспермия ( на косъм от мъжки стерилитет), не се налагаха 4 инвитро процедури, пак щахме заедно  да имаме повече.
Ако свекървата не беше настоявала да има най-скъпите изкуствени зъби, при това платени от нас ( това е вече за темата за мъжете, в също време и за темата за отровните хора в живота ви), пак щахме да имаме повече.
Усещам, че постовете ти са за провокация, не  ти липсват и безпочвени квалификации, но това ми е в момента едниствената комуникация извън бебешкия еднопосочен разговор в къщи и съзнателно се хващам на въдицата.😁

# 648
  • при късмета
B.D.O, не се обяснявай. Абсурд се чуди кого да захване да квалифицира, защото друго до сега не е показала да знае. Няма как иначе да използва единствените думички, които явно знае. И тя е капацитет все пак, не забравяй, ама и не се връзвай

# 649
Когато чета absurT, имам чувство, че чета свекър ми. Беше ми казал, с огромна гордост изписана на лицето му, че всички се отказват да спорят с него.
Приема го това, като че ли всички са му признали, че за всичко е прав и няма какво да спорят 😃.

# 650
Дрън-дрън, без значение колко много знаеш, много е хубаво за самия теб да приемаш чуждо мнение, различно от твоето. Но не оня стил: "да, добре" и да си знаеш твоето. Просто монетата винаги има две страни.
Признавам чужди гледни точки, това е култура на общуване. Другото е липса на възпитание, тропане с крак и лафа за черното и бялото.
Absurt, не си права, моите свекъри са дали едно жилище на девер ми. Не конкретно за младото семейство, а за сина си. И периодично имат скандали - свекървата им казва: "аз го дадох, аз ще ви изгоня".
 Напълно разбирам всички с имотните драми.
Има си хора не жилище, 1 руло тоалетна хартия да ти дадат, после като ти дойдат на гости... Ти ги черпиш с кафе и бисквити, отиваш до тоалетна, а те ще ти натякнат, че задника ти е чист, благодарение на тях.
Моята свекърва все "ние толкова сме дали".
Хората дават и очакват да си им длъжен, не само благодарен.

Последна редакция: вт, 27 дек 2016, 09:13 от JonyBonboni

# 651
  • София
И според мен в общия случай жилището не се дава на младото семейство, а само на сина преди сключването на брак. Не виждам абсолютно нищо лошо в това, единствено съм против лъжливите твърдения, че било дадено на двамата (когато и ако има такива).

# 652
Като гледам как се развива темата, ще ида да си пиша в готварския и в темите за пазаруване.
Защо не приемете, че има и различни мнения и начинът, по който живеят хората може да им харесва?!?
Защо не приемете, че 30 и о вече процента от цената на жилище са една доста голяма сума и също е разумно този, който ги има да иска собствен дом? Не виждам нищо лошо такива суми да се използват за самоучастие за нов дом, личният да се дава под наем и с наемът да се покрива ипотеката. Така се надгражда и семейството се оказва с два апартамента, които един ден ще са помощ за децата.
Хората купуват имоти не само когато имат 100 процента от сумата в брой.
Аз приемам, че съществуват мъже, които дават огромни суми в жилища на жените си, приемам, че има и такива жени и уважавам изборът им, въпреки, че не съм ги виждала на живо.
Обаче гледам, че за другата страна не е така. Всеки си прави избори в живота и е важно да е доволен от тях. Той и хората около него да живеят в мир.

Последна редакция: вт, 27 дек 2016, 09:26 от veselka1

# 653
Защо не приемете, че 30 и о вече процента от цената на жилище са една доста голяма сума и също е разумно този, който ги има да иска собствен дом? Не виждам нищо лошо такива суми да се използват за самоучастие за нов дом, личният да се дава под наем и с наемът да се покрива ипотеката. Така се надгражда и семейството се оказва с два апартамента, които един ден ще са помощ за децата.
Това е много разумен подход.

# 654
То голяма драма с тия жилища. Ние живеем в мое. Така се случи. А и на моя мъж си му харесва. Обаче.... Като влязохме не беше довършено. А познайте с чия заплата се довърши и обзаведе. В крайна сметка как2о значи да си дава парите за чуждия имот? Тоя чужд имот не е ли общия дом? Тоя, дето се гради за теб, мъжа/жена ти, децата? При нас няма мое и твое. Всичко е наше. А и с новите законови разбирания ако живее тука 10 г. , независимо дали е на негово име или не, пак има право на претенции. Тия истории с на мое име е преди брака - не може никой да го пипне, много отдавна са отживелица. Само че ние като инвестираме в него не живеем с мисълта как ще делим ако се разделим, а как това, което градим, на стари години ще ни топли душата колко и как сме си го направили. И всички извън нашата врата могат само да помагат, ако искат. Ако не - никой не може да ни пипне спокойствието и уюта.

# 655
  • волно калдъръмче
Принципесо, този имот е твой. Ти си жена му, дето утре може да не му е жена и домът, в който сега налива, няма вече да му е дом. Тя си му е майка цял живот и нейният дом е негов дом винаги - понимаеш  Wink

# 656
То това ясно, ама не разбирам защо всички така делят нещата. Явно имам късмет с моите и родителите на ММ. При нас такива драми няма. Не мога и да си представя, че има родители, които са способни така да "малтретират" децата си с натякване, дал не дал, взел не взел... Ужас...

# 657
  • Sofia
И аз да добавя, че от бившата свекърва примерно не бих приела нито пари, нито да живеем в техен имот - имаше предложение да си купят по-малък апартамент, а ние да живеем в техния. За много по-малки неща ни е натяквано и са поставяни изисквания, защото иначе "повече не сме ти родители" (към мъжа). Та и аз ако съм имала тогава 30%, не би ми мигнало окото да си купя собствен имот.
Хора различни и трябва да се взема предвид кой дава безкористно и кой очаква после цял живот да му ближеш краката и да му вървиш по свирката.

# 658
Понякога се чудя някои хора защо си раждат децата. Имам чувството, че всичко е било по сметка. Да има кого да манипулират на дърти години и кой да ги гледа. Това е страшно. Като ви чета и изпадам в ужас. А аз си мкслех, че моята свекърва понякога е дразнител. Тя направо ангел милата....

# 659
Хайде пак се започна Joy Тези имоти... също като паричките Mr. Green
С малко редакция може да изглежда и така: Понякога се чудя, някои хора защо се събират по двойки. Имам чувството, че всичко е по сметка. Да има кого да манипулират и кой да им дава. Това е страшно...

Благодарение на темата за себе си реших - на никого нищо Peace И без това признание и благодарност няма да има, така че да си се оправят сами! Тъкмо ще се видят могат ли, не могат ли, колко могат и ако могат, ще са в мир със себе си и околните, горди и удовлетворени.

Общи условия

Активация на акаунт