С вълшебства пълен е света - тупкат юлски сърчица!

• 33 124
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
elebo  ,добре дошла! И моето човече се бави със 7-10 дни,в сравнение с термина.Док каза да не се притеснявам,че е нормално,че не се знае кога е овулацията,че после  наваксват,и т.н.Странното е ,че на по-предния преглед АГ-то каза,че още няма сърчице,но очаква да се появи,защото плодчето върви добре с размерите(даже ехографът го беше изчислил около седмица напред Thinking),а после на другия преглед имаше сърчице,а размерът (,даже според мерките се е смалило) ooooh! Тогава не можах да питам много,бях в шок ,не очаквах изобщо да чуя такова нещо.Оплаквания нямам-нито кървене ,нито болки,уж бременността си върви нормално,но съм в непрекъснат стрес покрай тези прегледи.Бях се зарекла втората бременност да я карам по-кротко,без излишни нерви и тревоги,а пък и ако може без лекарства,ама тцък!
Сега съм БХС и ехограф чак на 9.01,а дотогава пак сме в мъгла.Още не сме казали на никого по тези причини,даже с ММ не можем и да се зарадваме още.Искахме да кажем първо на каката на връх Коледа,но сега не знам какво да правя,за да не се объркат нещата и да има плач и драми.

Момичета,тези мърдащи бебета с махащи ръчички и крачета на какъв ехограф ги гледат?На 3Д ли???

П.С. има ли други кукувици като мен?Цял ден адски ми се спи ,а нощем съм като таласъм- в 5 часа най-късно вече съм будна и няма заспиване ooooh!Съвсем се повредих!

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 06:25 от estela

# 121
elebo  ,добре дошла! И моето човече се бави със 7-10 дни,в сравнение с термина.Док каза да не се притеснявам,че е нормално,че не се знае кога е овулацията,че после  наваксват,и т.н.Странното е ,че на по-предния преглед АГ-то каза,че още няма сърчице,но очаква да се появи,защото плодчето върви добре с размерите(даже ехографът го беше изчислил около седмица напред Thinking),а после на другия преглед имаше сърчице,а размерът (,даже според мерките се е смалило) ooooh! Тогава не можах да питам много,бях в шок ,не очаквах изобщо да чуя такова нещо.Оплаквания нямам-нито кървене ,нито болки,уж бременността си върви нормално,но съм в непрекъснат стрес покрай тези прегледи.Бях се зарекла втората бременност да я карам по-кротко,без излишни нерви и тревоги,а пък и ако може без лекарства,ама тцък!
Сега съм БХС и ехограф чак на 9.01,а дотогава пак сме в мъгла.Още не сме казали на никого по тези причини,даже с ММ не можем и да се зарадваме още.Искахме да кажем първо на каката на връх Коледа,но сега не знам какво да правя,за да не се объркат нещата и да има плач и драми.

Момичета,тези мърдащи бебета с махащи ръчички и крачета на какъв ехограф ги гледат?На 3Д ли???

П.С. има ли други кукувици като мен?Цял ден адски ми се спи ,а нощем съм като таласъм- в 5 часа най-късно вече съм будна и няма заспиване ooooh!Съвсем се повредих!
О не се притеснявай,аз си кукувам постоянно. Станала съм пак рано-рано. След 14:00 така рязко ми се приспива на работа  Rolling Eyes
Гледаха ме нс 4Д и тогава видяхме как шава бебчо. Беше ми много интересно защото при първата бременност(преди 8 години) ме гледаха на обикновен. Вчера се мъчех да се сетя точно кога видяхме,че е момче тогава,но с точност не се сещам. Помня,че беше около 15-16 седмица,но не съм сигурна. Той така хубаво беше застанал и всичко му се видя. Сега техниката е доста подобряла,уж.

# 122
Добро утро, аз също се будя като вас рано, но защото започнах последните две седмици да сънувам кошмари и се стряскам насън и ставам 😞 иначе ми се спи много и по всяко време, вчера щях да заспя на стола в офиса 😃

# 123
Естела, мен не гледат на обикновен ехограф - всичко си се видя, но зависи и в коя седмица си. Аз бях 11 г.с.

# 124
elebo

И аз съм така, будя се по някое време през нощта и няма заспиване после Sad Май си е от стандартните симптоми това безсъние, нещо с нивата на прогестерона май беше свързано...

# 125
Момичета понеже аз всички тези неща ги правя в Гърция, дали можете да ми кажете какво точно е ЖК, а и БХС?  Embarassed

# 126
  • София
Здравейте, момичета! Да се запиша и аз в групата на юлските сърчица. Имам син на 4 години, а второто ни бебенце е с термин 17.07. Пожелавам от сърце лека бременност на всички ви!

# 127
Добро утро! И аз се будя посред нощ към 3-4 и няма заспиване после....най-много да се удремя за половин час още и това е, но поне не ходя на работа вече и ако ми се доспи през деня мога да си легна

# 128
  • София
ЖК - женска консултация
БХС - биохимичен скрининг

# 129
Здравейте, движения се виждат със нормален ехограф след 10 гс. И то зависи от положението на Бебо. Относно спането-аз съм обратно на вас- мога да спя целодневно! Нямам други симптоми освен умора, глад и сънливост. Трудно издържам в офиса и чакам с нетърпение празниците😃

# 130
ЖК - женска консултация
БХС - биохимичен скрининг

Мерси много за отговора! Всъщност въпроса ми беше какво точно е едното и другото. БХС доколкото разбирам е кръвно изследване (такова направих тази сутрин, а и урина). Женската консултация не знам какво точно е... newsm78

# 131
ЖК - тук в България е редно всяка бременна да се води официално като такава и да и се правят регулярни изследвания и прегледи.

БСХ - това е изследване, което показва вероятността бебето ти да има синдром на Даун, Едуардс и май някакви други хромозомни изменения.

# 132
Добро утро!

При биохмичня скрининг, бърз Гугъл:
Тестът в първи триместър ( познат още като “биохимичен скрининг”)  обединява две неща: ултразвуково изследване на плода  и кръв от бременната. Ултразвуковото изследване включва –  нухална гънка, назалната кост, оценка на кръвотока през дясната клапа на сърцето, както и един малък съд в черния дроб (дуктус венозус). В кръвта на  бременната изследваме  две субстанции, продукти на плацентата (free β-hCG и PAPP-A). Изследванията от ултразвука и майчината кръв се комбинират в софтуерна програма и се изчислява риска за тризомия 21, 18, 13.

Т.е. изследва се друго в кръвта (определени хормони), не е стандартното вземане на кръв и урина. Резултатът е статистическият шанс бебето да има определени генетични заболявания, като Синдром на Даун.

Много клиники правят БХС, но доколкото знам кръвта след това се изпраща така или иначе в НАционална генетична лаборатория, която е в Майчин дом и после резултатите се връщат обратно на въпросната клиника.

Женската консултация е грижата, която държавата и Здравната каса осигуряват на бременната. Вклщчва определен брой прегледи, ехографии  и изследвания.

# 133
Добро утро!

При биохмичня скрининг, бърз Гугъл:
Тестът в първи триместър ( познат още като “биохимичен скрининг”)  обединява две неща: ултразвуково изследване на плода  и кръв от бременната. Ултразвуковото изследване включва –  нухална гънка, назалната кост, оценка на кръвотока през дясната клапа на сърцето, както и един малък съд в черния дроб (дуктус венозус). В кръвта на  бременната изследваме  две субстанции, продукти на плацентата (free β-hCG и PAPP-A). Изследванията от ултразвука и майчината кръв се комбинират в софтуерна програма и се изчислява риска за тризомия 21, 18, 13.

Т.е. изследва се друго в кръвта (определени хормони), не е стандартното вземане на кръв и урина. Резултатът е статистическият шанс бебето да има определени генетични заболявания, като Синдром на Даун.

Много клиники правят БХС, но доколкото знам кръвта след това се изпраща така или иначе в НАционална генетична лаборатория, която е в Майчин дом и после резултатите се връщат обратно на въпросната клиника.

Женската консултация е грижата, която държавата и Здравната каса осигуряват на бременната. Вклщчва определен брой прегледи, ехографии  и изследвания.

Много, много мерси за подробния отговор!  Hug
Изследванията, които ми даде лекарката (които пуснах тази сутрин) са били за обща кръвна картина, ресус фактор, урина и имаше някакви други неща. БХС-то, за което говорите мисля че ще ми го изпише януари  Grinning

Притеснително ли е че вече (от вчера) не ми се повдига, не съм изморена и се чувствам ОК? В 8г.с. и 2д съм...  newsm78

# 134
valena, в България това е платено изследване и не е задължително. По-добре е да питаш сама лекарката си дали в Гърция се прави, дали е част от някакъв пакет или изцяло се заплаща и т.н. Прави се в точно определени периоди на бременността, първият е 11-13та г.с., т.е. ти имаш достатъчно време да проучиш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт