С вълшебства пълен е света - тупкат юлски сърчица!

• 33 129
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Точно в момента в България БХС е безплатно изследване.

# 136
celika, това ме зненада, може ли малко повече инфо?
Вчера се записах срещу 140 лв, а и в сайта на Националната генетична лагоратория пише:

http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … D0%BE%D1%81%D0%B8

Поема ли се изследването „Биохимичен скрининг“ от НЗОК?

Не, изследването не се поема от НЗОК.

Цена на изследването Биохимичен скрининг по ценоразпис на болницата е : 40 лв. + 3 лв. за пробовземането - при извършване на изчисление на риск в първи триместър и
50 лв. + 3 лв. за пробовземането – при извършване на изчисление на риск във втори триместър.

Горното е без ехографския преглед.

Миналата година беше платен, правих го с първия си син през май месец някъде.

# 137
Важно за Биохимичния скрининг!

Не знам кога миналата година е бил платен и ти къде си платила, но на мен моята АГ ми каза, че и миналата година е бил безплатен.

# 138
Благодаря ти!

А сега остава да измисля как да откажа вече направената уговорка.... Но определено не ми се дават 140 лв, ако може да платя само за ехографията!

Едит: Миналата година си го правих точно там в НГЛ в Майчин дом, отидох на място и си ми поискаха пари.

# 139
Ами може би по-късно са го направили безплатно.

# 140
valena, в България това е платено изследване и не е задължително. По-добре е да питаш сама лекарката си дали в Гърция се прави, дали е част от някакъв пакет или изцяло се заплаща и т.н. Прави се в точно определени периоди на бременността, първият е 11-13та г.с., т.е. ти имаш достатъчно време да проучиш Simple Smile

Да, беше ми споменала лекарката, че ще правим изследване за Даун януари. Дали обаче наистина ще мине по каса...ще погледна. ОК значи това е БХС-то, а за кръвните просто ми е пуснала каквото е можело по каса.  Simple Smile

# 141
  • Перник
И аз миналата година август месец плащах за БХС,но миналата седмица ходи една бременна приятелка в МД и нищо не е плащала.

# 142
Ама те и сега много се лъжат да плащат, защото не знаят, че в МД е безплатно и всъщност други лаборатории печелят на техен гръб.

# 143
БХС все още не съм правила,предполагам че няма и да правя. Следващият ми преглед е след празниците,тогава ще съм в 15 г.с.  На педишния преглед АГ прави някакви измервания на 4Д-то(така и не се помъчих да запомня какво измерваше) и каза,че всичко е ОК с плода и каза,че показателите са добри и няма вероятност за Даун. Малко в повече ми идват тези изследвания. Както казах преди,в първа бременност ходих веднъж месечно на преглед и то на обикновен ехограф,и 2 пъти давак кръв и урина,а и Васерман,това е. В мометна единствените ми опасения са,че приема на храна ми е доста ограничен като разнообразие.В момента не понасям месо,бобови,зърнени,лук и чесън,общо взето всичко,което по принцип много обичам.
В този ред на мисли да попитам-има ли вегетарианки от вас? Интересно ми е как си наваксвате хранителните нужди? Питам не да се заяждам,а просто защото се чудя как да компенсирам моментното ми НЕядене на месо. Peace

# 144
Бюти,не се притеснявай за изоставането!Моите девойки винаги вървяха малко назад!Малко е относително,това изчисляване според последния цикъл,самия процес на предвижването на сперматозоида ,оплождане ,имплантиране може да отнеме до 10дни.Всичко си е наред според мен!
 Дени,15седмица не е ли късно за фетална,мисля че оптималния срок беше 13гс плюс .
 Моят скриниг и фетална са другия вторник.Толкова ми е ниско кръвното ,че всяко вземане на кръв ми струва почти припадък,няма как!

# 145
Бюти,не се притеснявай за изоставането!Моите девойки винаги вървяха малко назад!Малко е относително,това изчисляване според последния цикъл,самия процес на предвижването на сперматозоида ,оплождане ,имплантиране може да отнеме до 10дни.Всичко си е наред според мен!
 Дени,15седмица не е ли късно за фетална,мисля че оптималния срок беше 13гс плюс .
 Моят скриниг и фетална са другия вторник.Толкова ми е ниско кръвното ,че всяко вземане на кръв ми струва почти припадък,няма как!

Ами...не знам дали писах,че миналата седмица ходих на преглед  Rolling Eyes малко съм разсеяна и хаотична(не е от бременността  Laughing) ФМ минах,всичко е ОК,БХС не съм правила и мисля да не правя.
При мен първата бременност кръвното ми беше 90-60- 100-60 макс. Приемаш ли нещо за кръвното?

# 146
Аз си взех вече направлението за ЖК от ЛК (малко трудно предвид, че бях хоспитализирана по кл. пътека, но лекарката ми намери начин да ми го издаде). В понеделник ми е часът, но се притеснявам, че много УЗ ми се събира.. досега за 1 месец имам 4 - предстои ми в понеделник при записването на ЖК и след 2 седмици за ФМ.
Смятате ли, че са прекалено много и могат да навредят на плода? В същото време не ми се чака 2 седмици, тъй като все още зацапвам и дори на моменти с черни съсиреци (когато кихам).

А относно БХС-то, в МУ Плевен ми казаха, че е безплатен за тази година, но не се знае за догодина дали отново ще бъде. Аз ще трябва да го правя между 2 и 6 януари, тъй като по празниците няма да работят.

# 147
Дени,супер ,че всичко е наред!
За ниското кръвно нищо не приемам ,към края на бременността леко се покачва и става по-нормално.

# 148
  • Варна
Здравейте! Добре дошли на новите девойки bouquet bouquet bouquet! Леко бременеене!

Шушушлита,и аз в последния месец имам около 4-5 ехографии,много ме е яд,че ходех толкова често на избирах лекар...За сега всичко върви наред,дано да е така и за напред! Simple Smile

Относно БХС-то аз ще го пускам на 05.01 и ще ми е безплатно в ,,Света Марина" Варна. АГ-то ми каза,че от време на време пускали такива безплатни по разни програми (поне доколкото разбрах).  А Първата ФМ,пак ще ми е при следящата Simple Smile.

# 149
Ох и аз съм като кукувица. Будя се по 2,3 пъти на нощ след като сънувам кошмари и заспивам с мъка. Явно е от хормините. Никога не съм била ревла,а сега плача от всичко  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт