С вълшебства пълен е света - тупкат юлски сърчица!

• 33 134
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Ох и аз съм като кукувица. Будя се по 2,3 пъти на нощ след като сънувам кошмари и заспивам с мъка. Явно е от хормините. Никога не съм била ревла,а сега плача от всичко  Rolling Eyes

И при мен е така! Задължително 2 пъти на нощ будене (но заради тоалетната) и плача от всичко! Вчера на работа четох една статия за дечица, които пислаи писмо на Дядо Коледа и се разревах като бебе! Гледаха ме странно всички (защото не съм им казвала  Wink )!!

# 151
  • София
За София знам само за МД, че БХС е безплатно. Аз си записах час в Надежда, д-р Георгиев,за 04.01., ако не се лъжа цената е 140 лв.- кръвния тест + ултразвука. Знам, че мога да си спестя 40 лв., ако ида в МД, но се чувствам толкова зле физически, че предпочитам да спестя разкарването и да свърша всичко на едно място.
За ЖК аз писах и по-рано- оказа се, че трябва да има период от 1 мес. след изписване от болница и ме върнаха за 23.12, когато този срок изтича, а тогава ми изтича и болничния, та ще го подновявам.
Някой май споменаваше ЖК при Ташков и аз при него ходя. Той действително има практика да записва след първата ФМ, но се разбрахме с мен да е малко по-рано, поради необходимостта от продължаване на болничния Peace

# 152
  • Варна

Anna93 имам две бременни приятелки, едната е с месец напред от мен, другата с два месеца напред. И двете са заплащали за БХС в Света Марина. Едната дори тази седмица ходи? На теб кой ти каза, дали наистина има възможност да не се плаща и защо не казват на всички, ако е така  newsm78 Коя е докторкота, при която си на ЖК?

# 153
  • Варна
Ходя при док. Елица Желева в курортна поликлиника. Преди две седмици на преглед ми спомена,че до края на годината ще е безплатно,иначе струвало около 50 лева...Сега в петък като ходих се разбрахме на 5.01 да отида на БХС и аз я попитах ,,Предполагам ще ме насочите към някоя лаборатория?" А тя ми отговори да отида в Света Марина,понеже щяло да ми е безплатно. По принцип си имам едно наум,че може да не е безплатно,но така ми каза че ще е. Simple Smile

# 154
За ехографа и влиянието му върху бебето да споделя, че преди седмица излязах от болницата и там ме гледаха през 2 дена и едната лекарка се оказа че я познавам от преди и единия път като мв гледа я попитах по-скоро споменах че ми се събират мн прегледи на ехографа и не е добре и тя ми каза ме ехографа е напълно безопасен и за мен и за бебето Simple Smile

# 155
За София знам само за МД, че БХС е безплатно. Аз си записах час в Надежда, д-р Георгиев,за 04.01., ако не се лъжа цената е 140 лв.- кръвния тест + ултразвука. Знам, че мога да си спестя 40 лв., ако ида в МД, но се чувствам толкова зле физически, че предпочитам да спестя разкарването и да свърша всичко на едно място.
За ЖК аз писах и по-рано- оказа се, че трябва да има период от 1 мес. след изписване от болница и ме върнаха за 23.12, когато този срок изтича, а тогава ми изтича и болничния, та ще го подновявам.
Някой май споменаваше ЖК при Ташков и аз при него ходя. Той действително има практика да записва след първата ФМ, но се разбрахме с мен да е малко по-рано, поради необходимостта от продължаване на болничния Peace
Доволна ли си от Ташков? Питам понеже ми е препоръчан и още дори не съм го виждала?  Ти къде ще се следиш Надежда или в Сердика?

# 156
Аз нещо не схванах БХС се прави + ултразвук, който мери разни неща, пък отделно ФМ  newsm78 Мислех, че БХС е само кръв.
За този безплатен БХС, тоест мога тук в Пловдив в моята болница да си го пусна и пак да е безплатен след като всички отиват в Майчин дом или аз нещо не разбрах.Трябва конкретно в МД ли да ида, за да ми  е безплатен  newsm78
Мари, да, не се притеснявам, по-скоро успокоявах другите майчета  Hug
Деница, аз не ям месо от януари. Не ми липсва. Пробвах няколко пъти, но засега не ми понася, та може и да не ям до края хич. Гледам да ям по 1 шепа ядки, ям всеки ден някакво бобово - леща, грах, фасул. Все неща, които преди като ядях месо хапвах по-рядко.  CrazyАко обичаш и ти понасят смуутита можеш да си правиш от ядково мляко + спанак или плодове.  Hug Имаше някаква зависимост между месото и кръвната група. Казват, че отрицателните се нуждаят от него (аз съм такава де).
За движенията на бебето момичетата са казали  - на обикновен ехограф се вижда. Но аз съм казвала, че на моя док е хубав апарата, но зависи и от бебчето в момента де  Hug

# 157
БХС винаги се прави след преглед на ултразвук и обикновено този преглед е ФМ, но не е задължително.

# 158
Ясно. А понеже допълних, имаш ли отговор и на другия ми въпрос  Blush Hug

# 159
Навсякъде може да го пуснеш, стига да извършват тази услуга, т.е. да пращат кръв за изследване в МД. И навсякъде трябва да ти е безплатно. Заплащаш си само такса за вземане на кръв и транспонтни разоди.

# 160
  • Варна
Забравих да ви кажа по-рано, когато писах, че и аз най-после минах преглед и видяхме шаващо човече с тупкащо сърчице  Heart Eyes Според размерите отговаря точно на седмиците. Предполагаем термин според размерите - 21.07 - което е рождения ден на сина ми  Laughing Още не мога да се начудя как пък точно го уцелихме. Поне всичко като време ми е същото като предния път - ако се чудя нещо кога се прави, просто мога да проверя кога е било предния път  Joy

# 161
Добре дошли на новите мами! Аз от известно време нещо почнах много бързо да се изморявам и понякога, когато стоя не ми достига въздухът. Дали това е нормално или има място за притеснение?

# 162
Забравих да ви кажа по-рано, когато писах, че и аз най-после минах преглед и видяхме шаващо човече с тупкащо сърчице  Heart Eyes Според размерите отговаря точно на седмиците. Предполагаем термин според размерите - 21.07 - което е рождения ден на сина ми  Laughing Още не мога да се начудя как пък точно го уцелихме. Поне всичко като време ми е същото като предния път - ако се чудя нещо кога се прави, просто мога да проверя кога е било предния път  Joy

В коя седмица си? Питам, защото моя термин е на 25.07 и ще ходя на преглед на 22ри и силно се надявам да мога тогава да видя и аз шаващо човеченце. ❤

# 163
и аз да се отчета Simple Smile днес бях на преглед, в който лекарката взе и размери на определени там неща, които се измерват, което си е реално въпросната ФМ, взе ми и кръв,за БХС, както и за токсоплазмоза, не че нещо ама се оказа че нямам антитела и просто трябва да се следи до 12 седмица, бебето спеше...цели 4 см  Laughing и ме накара да легна за коремен ехограф , защото не и беше застанало подходящо за да си вземе рамерите и то взе че се събуди и се размърда много енергично Simple Smile ..имам течение някакво и ми изписа полижинакс, като евентуално каза че може и още нещо да ми предпише като видим резултата какво е точно това течение, но ми обясни че едно такова (жълтеникаво е мойто) течение, може да е много по-опасно за плода от лекарството.. та така, лошото е че сина ми е доста зле, с някакъв вирус с много диариа и повръщане (вече не повръща) ама ака вода Sad и може и до болница да стигнем, а кофтито е че и мен почна да ме свива стомаха  Sick  Cry
та така, хубава вечер на всички

# 164
  • София
Доволна ли си от Ташков? Питам понеже ми е препоръчан и още дори не съм го виждала?  Ти къде ще се следиш Надежда или в Сердика?
Той води ЖК само в Сердика, аз там ще ходя. Досега съм ходила при него само 2 пъти и съм доволна. Имам приятелки, които са доволни и такава, която не е- много претупвал консултациите, което си е така. Но няма как иначе, консултациите са сряда и четвъртък, от 13 до 15 ч. и е лудница, понякога се чака доста. Но е много спокоен и каквото го попиташ отговаря Peace

Общи условия

Активация на акаунт