С вълшебства пълен е света - тупкат юлски сърчица!

• 33 158
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
 Мари, не мисля че може да е от пишкането. След празниците ще ходя да ми пуснат една миктробиология.
Дами, вие как сте със симотомите, аз вече нямам. Само сънливостта си е с мен. Така искам да усещам малкото юначе вече Simple Smile

# 601
  • Перник
Мари, не мисля че може да е от пишкането. След празниците ще ходя да ми пуснат една миктробиология.
Дами, вие как сте със симотомите, аз вече нямам. Само сънливостта си е с мен. Така искам да усещам малкото юначе вече Simple Smile
Симптоми и аз нямам вече!
А и на мен ми е нетърпеливо да го усещам. Някак по-спокойно ще ми бъде. Нали казват,че при втората бременност движенията се усещат по-рано (около 14 г.с.), но пък аз съм с плацента, оформяща не по предната маточна стена и няма много да се радвам на ритничета. И предишната бременност беше по предната стена и не се виждаха стърчащи крачета и ръчички  Grinning

# 602
Пишкам на всеки час, падат ми батериите към 19 часа, гърдите много ме болят, многоооо рядко ми се гади! Иначе аз вече усещам бебока. Доста е кротък. Дъщеря ми постоянно мърдаше.

# 603
Каина, така е да. Аз съм сигурна в моя доктор и нямам притеснения, но със сигурност е тъпо, ако ти кажат едно после друго  Crazy Аз си спомням за витамините, че май след 12-та седмица се пиеха. Аз съм си взела някакви английски, защото имат селен и йод, а не всички витамини ги имат. Но като ида на преглед ще питам да ги почвам ли.
И аз нямам симптоми и не го усещам още. Но и предния път късно и много рядко го усещах, та нямам много надежди, Хихи.

# 604
На мен все още ми е проблем яденето.

# 605
Каина в коя седмица си?  А какво усещаш, как знаеш, че е то, а не газове например?

# 606
Привет!
Витамини не съм пила ,четох ,че доктора при който ходих е против витамините ,магнезия и всичко комерсиално,или по-точно формулите ,които се предлагат масово.За фолиева препоръчва само естествена,мисля в Зоя.бг бях гледала,вит Б12 ,така важен за организма на майката и бебето,първо назначава изследване и после и самия витамин,но в определена форма,която най-добре се усвоява от организма.Аз обаче освен орален вит Б12 не мисля да приемам нищо.Когато започна да се храня по-нормално ще залагам на смутита и фрешчета,плодове и зеленчуци-сезонни.Миналата бременност приемах много сок от ч.цвекло и нар.А как ми се хапват черешки,с нетърпение чакам черешовото време.
 За пола ,през трите бременности ми го определяха около 11-12седмица,не са грешили.
 Иначе усещам някакви движения,съвсем съвсем слаби,като пърхане на пеперуди,едва доловимо но го усещам поне по един път на ден от два дни,доста е рано но бебата върви по-голяма с повече от седмица ,не съм все още убедена ,че е тя но не изключвам!
 Оздравявайте момичета,а как чакам да свърши тази зима! Hug

# 607
Мадленче, по цикъл - 14-та, по ехограф - 15-та. Втора бременност ми е, не бих могла да го сбъркам с друго. Аз го усещам като побутване, гъдел. Леко е, да не помислиш, че някакви ритници усещам  Laughing Важно е и с каква плацента си - предна или задна!

# 608
Аз с първата бременност ги усещах като някакви балончета в началото побутванията. Мъжът ми тогава си слагаше ухото на корема ми и казваше, че го чува като плуване на рибка. Сега още не го е правил.

# 609
В тези седмици има и движения и избутване на червата ,които често се бъркат с движения,на мен ми е четвърта бременност но все още не съм убедена дали наистина е бебето!Имах такива усещания с всичките бебета.Миналата бременност имах същото усещане в около 14седмица и реших ,че е бебето,док ми каза,че е малко вероятно да се усети при второ-трето раждане преди 16седмица,тъй като бебето има много място и е много мъничко,не знам дали е така,но съм нарочила ,че е то!Миналата плацента ми беше задна,сега е предна-висока.

# 610
Оо аз утре ставам 13  седмица,  сигурно ми е рано. Моята е задна висока  , което нямам представа какво означава... Някой може ли да ми обясни? Simple Smile

# 611
Предна плацента-закрепване на предната стена на матката,задна плацента-на задната.
При задна плацента бебето се усеща по-рано,може и да не се лъжа,че с миналата бременност съм го усетила толкова рано!

# 612
Благодаря за пояснението, Мари. Нямам търпение да започна да га усещам Simple Smile

# 613
Мадленче,скоро и това ще стане.
Дойде ми музата за две предложения за заглавия.
Юлско сърчице тупти а навън снегът вали!
Коремчето на мама наедрява а юлче все по-силно шава!

# 614
  • Варна
Здравейте! През 2 часа влизам да проверя дали сте писали и следя с интерес,но рядко почнах да пиша...можеб би съм по активна във фейс групата.

Добре дошли на новите мами! Успешна и лека бременност bouquet bouquet bouquet!

Мари, много хубави предложения Simple Smile, към 45та страница ще ги добавя като пост,да се избере понеже не съм много наясно как да добавя анкета.

Отностно усещането на бебо...Преди две вечери усетих два пъти нещо като вибраране много за кратко и леко (най-вероятно е от червата понеже съм на 11+1 г.с).Но нямам вече търпение да започна да го усещам. Всеки ден пия кафе с моя бременна в 5ти месец приятелка иии както седим тя: Ох как ритна,много е хубаво... Heart Heart Heart

Аз преди седмица имах малко премеждия с мой близки,а веднага след това и с ММ. Поприунцип съм си чувствителна,но сега....два дни ревах буквално без да спирам...в момента съм в страхотно настроение но от тогава имам болки,по скоро дискомфорт в корема и няма търпение да отида на 4ти на ФМ да видя дали всичко е наред с бебчо. Около 23 (не си спомням точно кога) бях на преглед тук в родното си градче,за да видя дали расте,всичко е нормално...показа ми го на 4д и съм просто повече от влюбена Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт