С вълшебства пълен е света - тупкат юлски сърчица!

• 33 122
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Според мен няма страшно, просто спазми на матката, която се разпъва.
Някъде четох, че вместимостта й в небременно състояние е 2-4 мл. , а при бременност става 5-6 литра и нагоре.
Но ако се притесняваш, винаги можеш да се консултираш с док  Peace

# 661
Аз пусках темите с предишната отчетна и помня, че съм пускала анкета, но сега като четящ не ми излиза как.
И аз имам такива придърпвания, особено при рязко ставане.

# 662
  • Варна
Здравейте! И аз имам предърпвания...боцкания и прочие..
Ако има желаещ който да се захване с темата?

# 663
Малко ме поуспокоихте, но преди малко все още имах някакви леки парещи боцканния на същото място...

# 664
Мен също при кашляне и кихане ме прерязва (по-често вдясно), или като се завъртам в леглото леко ме заболява някой път.. Но аз ежедневно съм със страшно подут корем (като в 5-6 месец става понякога) и задържам газове, така че може и от това да е .. не знам.

# 665
Моята болка при обръщане в леглото е много силна, но не се случва постоянно. Понякога по няколко нощи не се случва изобщо.

Anna93, с темата може да се заеме някой друг чак при пуснаке на нова. Не може някой да редактира твоя пост.

# 666
И аз имам такива придърпвания... да не говорим ксто кихна как изведнъж ме сецва рязко (силно и за кратко). Но му хванах цаката-сгъвсш си коленете към тялото и като кихнеш или кашляш няма спазми и болка Simple Smile))
П.С. аз днес ходих на лекар за тези зацапвания, всичко е ок.. явно още се чистя от хематома. Биха ми но шпа и прегнил и вече съм 6. Бебчето е наред и вече е голямо 4 см Simple Smile ❤❤❤ Както каза   докторката на няколко пъти: "Виж го какво хубаво бебче е" Simple Smile
Хубсв ден на всички Simple Smile

# 667
Здравейте момичета,нова съм тук и да ви кажа страшно много ме успокоихте,защото явно тези болки и прерязвания не са само при мен.Дано всичко бъде наред с нас до юли,че да можем после да си споделяме опит и идеи  Grinning Hug

# 668
Девойки, помня, че някой казваше, че има себорея на главата. Моето не знам дали е точно такова, още от преди да забременея едни люспи едно чудо. Пробвала съм всичко на пазара, от евтино до много скъпо и засега единственото, което ми помага е Селсон + един лосион на Евтерпа. Та въпросът ми е дали могат да се използват по време на бременност, защото знам, че са с някакви по-сериозни химии. Спра ли да се мия с него веднага пак всичко става в люспи, ужасно е.  Иначе знам, че съм си за кожен лекар и след нова година ще вървя..

# 669
Здравейте, мами! И аз усещам спазми при кихане, а кихна ли повече от веднъж в следващите 20-тина минути си ме боли. Вчера бях на преглед (в 11+4 по календар съм, но при измерването на дължина бебо излезе 12+4, а на глава -> 13+1). За 17 дни е пораснал точно двойно. В момента е 58,8мм. И аз като някой мами ще съм на БХС на 3-ти януари. И понеже вчера гледах някой постове, в които говорехте кое се прави първо: взимането на кръв или измерването на плода, аз да споделя, това което каза моята докторка. Значи, иска да отида на 3-ти сутринта да направим измерванията и веднага след това да ми вземат кръв. Вчера ми пусна кръв, урина и токсоплазмоза (това последното по мое желание, защото имам 4 котки). И трите изследвания по здравна каса. А за БХС ми каза, че в лаборатория Рамус, където ще ми вземат кръв изследването се заплаща 47лв.
Това е при мен. Пожелавам на всички в групата една вълшебна нова година, изпълнена с много позитивизъм. Бъдете здрави, обичани и обичащи.
P.S. И не забравяйте да си пожелаете нещо в 00:00 утре вечер.  Heart Eyes  santa2  baloni

# 670
  • Перник
Девойки, помня, че някой казваше, че има себорея на главата. Моето не знам дали е точно такова, още от преди да забременея едни люспи едно чудо. Пробвала съм всичко на пазара, от евтино до много скъпо и засега единственото, което ми помага е Селсон + един лосион на Евтерпа. Та въпросът ми е дали могат да се използват по време на бременност, защото знам, че са с някакви по-сериозни химии. Спра ли да се мия с него веднага пак всичко става в люспи, ужасно е.  Иначе знам, че съм си за кожен лекар и след нова година ще вървя..
Аз съм себореята  Sad Ползвам Селсун блу! Миналата бременност ходих на дерматолог и той каза, че е по-добре него да ползвам отколкото да стане по-суриозно положението и да се наложат по-тежки химии. Отделно понякога и в ушите ми се появяват сърбежи. Там се мажа с Дактакорт. Въобще с тази себорея нямаме никакви природни илачи.

# 671
  • София
Нели, Искилиева си е съвсем ОК, просто е по-сдържана и мълчалива, за разлика от Чавеева, когато ме гледаха и двете една след друга по повод проблема, нямаше разминаване в становището им. И двете докторки са много млади. Важното е всичко да е наред с бебоците  Hug
За разтягането и острата болка при обръщане и аз съм в клуба, усещам го вече доста често, освен това имам и онова странно усещене на безчувственост около белега от секциото, което по принцип се явява след самата операция и после изчезва. Предния път не съм имала този проблем.

# 672
Нели, Искилиева си е съвсем ОК, просто е по-сдържана и мълчалива, за разлика от Чавеева, когато ме гледаха и двете една след друга по повод проблема, нямаше разминаване в становището им. И двете докторки са много млади. Важното е всичко да е наред с бебоците  Hug
За разтягането и острата болка при обръщане и аз съм в клуба, усещам го вече доста често, освен това имам и онова странно усещене на безчувственост около белега от секциото, което по принцип се явява след самата операция и после изчезва. Предния път не съм имала този проблем.
Благодаря, Криси. Добре е да чуеш малко мнения.
 Относно болките и аз съм с вас. Имам дори когато не отида веднага до WC и ме почва. Дано да ни е за хубаво.

# 673
  • София
Здравейте момичета  Hug Включвам се и аз по темата с бодежите и придърпванията. При мен също се случва - вчера вечерта например като се прибирах от работа усетих няколко по остри пробождания. Пих веднага но-шпа. После като си легнах отново усетих няколко пъти та пак пих но-шпа. От тогава нищо. Предполагам е от разширяването на матката. Случва ми се и на мен преди няколко седмици като кихна да ме среже, но напоследък не пък и аз някак се свивам всеки път като усетя, че ми се киха от притеснение  Embarassed
Иначе добрите новини при мен са, че днес ми се обади док. и каза, че изследванията от скрининга са перфектни. Като ходя на 04.01 ще си ги взема преди прегледа. Дано и от генетиците да имам добри новини, че тази амниоцентеза ме ужасява. Надявам се да не се наложи  Praynig

# 674
Cherryto ти в коя седмица си,че са ти правили този скрининг.Питам защото аз също на 4ти съм на лекар,но ще ми вземат само кръв и урина,а аз съм в 13 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт