Забременели след ин витро - тема 32

• 47 180
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • От Луната
Значи аз не разбирамн нещо! Как така има риск от преждевременно раждане при малко бебе...
А моето слонче, дето е почти 3кила нямало да се ражда скоро!?
Шегувам се естествено ... Но вече се чувствам зле. Явно му отесня и понамаля басейна и яко ме ръчка вече. Взе да ми минава еретична мисъл данго гоня от ложето. Чякям другата седмица матрака и му давам зелена светлина да излиза Simple Smile нооо няма да иска... Мързеланко е, като мен!
Иначе и аз съм +12, но едва дишам вече Sad

# 721
  • В сърцето на любимия човек
Май не съм писала във форума, или поне не помня, но 10-12 дни преди да родя трябваше да започна да слагам Полижинакс. Тръгвам да мушкам първата глобула, пък тя една голяма, бре - не иска да влезе. Реших да опитам легнала. Мушкам я и в същия момент на 2-3см навътре усетих нещо голямо, твърдо и обло, дето не съм го напипвала до скоро с Утрогестана - глава  #Crazy Звъня по спешност да питам какво да правя - по телефона не ми повярваха, казаха да отида да ме видят. Обяснявам на лекарката (Генадиева) защо съм там, тя ми казва, че не може да е главата и аз да съм без сериозни контракции. Сядам на магарето за преглед и само докато бръкна и се ококори  #Crazy - найстина е главата на бебето, не е прорязала, но шийката е напълно изгладена. Прати ме да поспя и да се върна като ми изтекат водите в близките между 12ч - 168ч  hahaha тя залагаше на 48ч. Аз родих 10-12 дни след случката. Та както се страхувах да не родя по-рано и както лекарите очакваха финала по-рано, така Йоан тръгна сам в деня, в който ме приеха за планово раждане за следващия ден.

# 722
Мойта дъщеря се роди 32+0 седмица и беше 1400 гр. Докторът каза че минимума за седмицата и е бил 1800. Така че за 33 седмица е ок. На долна граница е, но няма проблем.

# 723
 И при мен има риск от преекламсия. Това беше мнението на Сигридов, а после и Чавеева го потвърди, като видя резултата от БХС. Казаха ми да си следя кръвното и теглото на бебока. Нямам и идея как трябва да се чувствам при висока кръвно налягане. Винаги съм била с ниско. На ЖК като го мерят е около 110/70. Ама дали е така и през другото време  newsm78
 Успокоява ме само, че на грамчета си расте бебешока и дано да го мерят правилно. Иначе и аз щях да се вкарам във филм. Просто си имам едно наум за сега и дано ми се размине с този риск.
Лесно няма, колко неща само се следят  ooooh!

# 724
Момичета а кое точно от озследването БХС показва рискът за това усложнение? Изследването е кръвно (хормони) и мерене на гънката на бебето.

# 725
БХС от МД няма показатели за прееклампсия. При този, който правих в Св. Петка при Сигридов има още един кръвен показател PIGF. Пише, че рискът от прееклампсия се изчислява въз основа на него, демографските характеристики на бременната, акушерската анамнеза и  и анамнезата за придружаващи заболявания. При мен също е висок, но така е май с всички, които са го правили там и имат тромбофилии.
Пък колко различни са резултатите от двата БХС да не ви казвам ooooh! Хубаво не исках да ги правя изобщо, но не Naughty

# 726
но така е май с всички, които са го правили там и имат тромбофилии.
Peace
Напълно съм съгласна с Блинг. И аз съм с тромбофилии.
ЗА мое успокоение първоначално си мислих, че това са на Сигридов поредните "велики" приказки.  После реших да питам и Чавеева, като и показах  изследванията, но тя потвърди риска. Без да всява в мен паника, каза, че просто трябва да се следят  - кръвно и тегло на бебока.

# 727
На мен ми е много нереален този риск понеже и аз съм с много ниско кръвно. А от както съм бременна е още по-зле. Ама в крайна сметка това няма особена връзка. Така или иначе си имам назначена терапия с аспирин и хепарин от години. Изяде ми главата от началото на тази бременност, що страх брах и на Сигридов си отнесох мъмренето и лекцията. От този месец си спазвам всичко каквото ми е назначено и силно се надявам да нямам проблеми в бъдеще поне в това отношение.
Просто, ако си имате апартче в къщи си мерете кръвното. Колкото и фалшиви показания да дава важното е да се проследява има ли разлика.

# 728
Мен нещо взе да ме хваща шубето, да не тръгнат по рано от 36 седмица. Стомаха ми като че ли се е смъкнал малко. Хич не помня с предната бременност как беше.
Миналата седмица кифлите тежаха  1700 всяка. Бихме една доза от инжекциите за дробчетата. Сега в понеделник втората, другия понеделник третата. Все по малко ги усещам, док каза че е нормално, нямат място. 10 кг съм качила досега.
Как наддават след 30 седмица? Забравила съм.

# 729
Здравейте,
скоро не съм минавала от тук, ама нали щото не съм бременна.
Честито на всички нови майки и леко до термин на бъдещите.
Влизам заради Електра, защото бях в сходна ситуация точно в нейните седмици.
В 33+4 бях на консултация и измериха бебето 2100 гр., но той отначало още вървеше със седмица напред.
Два дни след тази консултация бях в спешното с изтичащи води и тогава го измериха 2700 гр.
Родих на следващия ден, точно в 34 г.с и Влади тежеше 2850 гр.
Няма метод за измерване точните кг на детето, всичко е приблизително и зависи много от апаратурата.
По същия начин ме предупредиха за прееклампсия, въпреки добрите изследвания, но много ми се надуваха краката.

Електра, спокойно, дано се видите с бебенцето по термин и всичко да е наред.

# 730
Мохини, благодаря ти Hug
Синеока, може да се наложи да се роди преждевременно малко бебе, ако не може да се храни добре, не стига достатъчно кислород до него и спре да расте. То тогава страда и така. Сега се сетих, че и от това ми излезе риск на бхс -  интраутеринната ретардация, която всъщност си е следствие от прееклампсията. Всъщност то май не тръгва само, а се налага да го извадят. Не искам да чета повече, че ще вляза в страшен филм Crazy Ще меря кръвно и ще мисля, че всичко ще е наред.
Дано да не стане това дето ми предричат Praynig

# 731
За тази страхотия имам изчислен риск 1:25  ooooh! Дано всичко си остане в сферата на статистиката и гаданията и на никой не му се случва Praynig

# 732
  • София
Момичета, това че сте с ниско кръвно нищо те означава.
Не високото кръвно е причина за прееклампсия, а тя е причина за високо кръвно

# 733
Синеока добре те разбирам! Както цялата бременност си казвах хайде да избутаме и тази седмица и вече е безопасно ,че се страхуваха докторите ,че ще се роди преждевременно, днес ми е тармина, а госпожицата неще и неще да излезе. Тежи ми много и вече се страхувам от преносване, та утре постъпвам в болницата и ако не тръгне сама , ще предизвикваме

# 734
Аля, успех  Hug Къде ще раждаш?

Общи условия

Активация на акаунт