Забременели след ин витро - тема 32

• 47 187
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Момичета да ви питам, притеснявам се тук за една приятелка. Водите са й изтекли вчера рано сутринта. Още не е родила. Опитват се в болницата да предизвикат контракции. Не трябва ли вече да правят секцио? Според мен без вода и над 30 часа е притеснително. Някой запознат ли е, че аз съм много боса по темата.

# 691
  • София
Ако е под лекарско наблютение, няма страшно. Може и седмица да лежи с изгещли води, само се следи да не настъпи инфекция

# 692
Няма опасност бебето да се задуши, или те точно това трябва да следят?

# 693
  • София
те може да са останали води все пак, не изтича всичко наведнъж.

# 694
И аз имам проблем. Вчера бях на доплер и измериха теглото същото като преди 7 дни на жк. Възможно ли е да не е порастнал изобщо или някой е в грешка? На жк 1887, вчера на доплер 1880. И това тегло изобщо нормално ли е за 33+ г.с.? На жк казаха, че всичко е нормално миналата седмица. А той от началото още върви малко дребен и затова всеки месец ходя на доплери. Когато попаднах веднъж на Георгиев и той каза, че всичко е нормално и да не съм се притеснявала.
Кръвотоците всичките са си добре, не може да не се храни, нали? По указанията дето ми дадоха чакат да получа прееклампсия и да ме приемат в болница Confused Нямам високо кръвно, нито нещо в изследванията...

# 695
При кого беше на доплер вчера и кой ти каза, че ще те чакат за прееклампсия?

# 696
  • София
Електра, теглото вътреутробно се изчислява по други размери, така че не му су притеснявай.
Има предни и задни води. Задните изтичат след като излезе бебето. Няма как да се задуши, то все още не диша!
Проблема при спукан околоплоден мехур риска е от инфекция, не от задушаване

# 697
Панайотова. Каза, че натам вървели нещата. Малко бебе и не знам какво. Пише в забележки плод с тегло на 13-ти персентил. Сега ми се ще при Георгиев да бях записала доплер, обаче тя и телефон ми даде, и каза да й звъня ако вдигна кръвно, да запиша час при нея преди отпуската й. Изобщо, ангажира се и... не знам какво да правя Sad

# 698
Малко неловко, но аз бих отишла при Михова за второ мнение. Малко е дребничък наистина и прееклампсията не е задължително да е с високо кръвно; понякога става изведнъж и трябват спешни мерки. Но пък не е и едно кило, има всички шансове да навакса до раждане. А относно меренето на ЖК и сега, както Нандин е писала, не го мисли. Грешките са от 200 до 400 гр.

# 699
Михова по-добра ли е от Георгиев?
За меренето, Панайотова каза, че на Кръстев не му е точно... Не знам защо така реши.

# 700
В техните кабинети уж са по-прецизни апаратите. Поне Стаменов така се шегуваше, че затова Михова познала пола на моя, пък той беше казал девойка.

Георгиев го обожавам, но в Михова се кълна. Другите варианти са Виолета Стратиева и Сигридов, но не бих съветвала за него. Като го знам как преекспонира понякога, само ще те паникьоса.

# 701
А аз не разбирам, как така решиха, че си застрашена от тази компликация? Само защото е по-малко бебето?

# 702
И мен ме чакаха за същото още от 24та седмица. Накрая родих без проблем, за да се сдобие с пневмония  Crazy Така че не се шашкай, просто потърси второ мнение. А и дори да родиш сега, бебчо си е вече достатъчно развит и като седмица, и като кила. Няма страшно  Hug

# 703
  • От Луната
И аз съм на мнението на Кристи!
Електра, бъди спокойна, това е най-важно в момента.

# 704
Кристи, а при теб поради каква причина са счели, че ще имаш този проблем?

Общи условия

Активация на акаунт