Искам да кажа ... (100)

• 50 989
  • 782
  •   1
Отговори
# 60
      Честита Юбилейна Тема! bouquet

За среща ли става въпрос? Искам и аз! Егоистично ви предлагам да я направим на море! Simple Smile

# 61
  • Варна
Имам възможност да се опитам да си променя коренно живота - ново място, работа и изобщо пълен рестарт. Ще бъде адски трудно и продължително, макар че накрая вероятно резултатът ще си струва. Пред дилема съм. Това ще означава да сложа кръст на всичко, постигнато дотук, да разпродам всичко и да заложа на шанса и на собствения си гръб. Ако бях сама и секунда нямаше да се колебая, но имам дете...

# 62
  • София
HighSpeed, много си ми симпатична и от други теми и ми се иска да ти кажа нещо умно и окуражаващо, но няма как да се даде съвет отстрани, без да си в ситуацията.
Ако ти се споделя повече - сподели, ще поговорим. Ако не ти се говори - изпращам ти кураж и мъдрост.

# 63
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Имам възможност да се опитам да си променя коренно живота - ново място, работа и изобщо пълен рестарт. Ще бъде адски трудно и продължително, макар че накрая вероятно резултатът ще си струва. Пред дилема съм. Това ще означава да сложа кръст на всичко, постигнато дотук, да разпродам всичко и да заложа на шанса и на собствения си гръб. Ако бях сама и секунда нямаше да се колебая, но имам дете...

Вади кантара и почвай да претегляш - плюсове, минуси. Претегляй и материалните, и нематериалните аспекти, даже първо реши за себе си кое ти е по важно, кое те прави по-щастлива и тръгни от там.
Успех ти желая - да вземеш най-доброто решение за теб и детето ти. Hug

# 64
Хайспиид, голям слон се яде на малки хапки. Раздроби си опасенията, премисли ги, виж плюсове и минуси на двете опции и ще намериш решението. Стискам палци  Hug

Ооо, Светалчо  Hug И аз съм била в такава ситуация. А преди няколко години с една малка количка снегоринахме из баирите по Картала. Значи, честно, мислех, че там е си умрем и ще ни намерят чак на пролет. За щастие рядко има такива зими вече, с много сняг. Сега има точно 2 см. ама пак е драма. И за жегите си права. Обаче аз съм свикнала. В София ми беше странно и така и не разбрах какво е знойно лято там (сравнено с търновското). И по този повод една снимка, която ми напълни окото (не е моя):

Скрит текст:

# 65
Честита юбилейна тема. Нищо няма нужда да се променя, говорилник си е и е разтоварващо.

Много сте изписали, а аз вчера ви пропуснах, защото 6, 6 часа говорих с една приятелка. Днес едвам оцелях в работата и ще си легна сигурно в 8.

Да е жива и здрава на Сбъдваща малката госпожица. Това с китайското ми е познато, но вече не ми пука  Mr. Green.

На Жаки неволите ме разсмяха, макар че съзнавам колко е гадно.

Тонка, до къде стигнахте? Дай отчет.

Аз платих екскурзията днес и вече се облизвам като котарак пред мляко. В петък ни е коледното парти, а другата седмица ще си взема по половин ден в четвъртък и петък и ще мине бързо.

Хай, преспи и реши. Дано да е за добро.

Алечка, все си мислих да те питам по тези баири как се драпа зимата Simple Smile.

# 66
  • Варна
Имам добри шансове да замина да живея в чужбина и то на много мечтано от мен място. Условията не са перфектни, къде ти, но не са и лоши. Имам нелошо образование, което мога да допълня на място и да се опитам да изградя по-добър живот за дъщеря си. В това отношение мъжът ми не може да ми е от помощ, въпреки че е с мен в решението, но просто аз съм адаптивния човек от двама ни, практичния и определено по-образования, така че основната тежест ще падне върху мен. Както споменах, ако бях сама или бяхме само двамата с него, грам нямаше да се колебая. Но с детето нещата стоят доста по-различно. Трябва и да се подкова добре финансово, защото там за където ми се отвори възможност познати нямаме и ще разчитаме само на себе си, т.е. в началото основно на мен. Финансовото обезпечение означава да разпродам всичко, което имам, движимо и недвижимо. Започна ли връщане няма. То аз и не искам да се връщам де, просто ми се иска малко гаранции да имам за бъдещето, но съм реалист и знам, че гаранции никой не дава даром. Каквото сам си направиш. Та се чудя да скоча ли или не.

# 67
  • Euskal Herria
Алечка, все си мислих да те питам по тези баири как се драпа зимата Simple Smile.

Ей това ми бяха първоначалните притеснения тук - няма една хоризонтална улица. Или катериш, или се спускаш. Добре, че само дъжд вали, сняг - веднъж на високосна  Grinning. Но пък настилките не позволяват пързаляне.

# 68
  • В Космоса
Искам да кажа, че сътворих това:

(на който не му се четат мрачни неща, да не отваря)

Скрит текст:
Плюя върху теб!
Плюя върху цветната ти маска!
Плюя на порочния ти лик!
Плюя и не се страхувам!
Фалшив безкрай от шарени моменти,
пометени от сиво-черна грозота...
Опитваш да ме повлечеш в бездънна паника,
но шепичка златисти песъчинки ме крепят.
Все още съм на лицемерната повърхност,
емоцията не ще ме потопи сега,
но даже когато ме надвиеш,
ще плюя и от Ада върху теб!

# 69
Янче, ама при вас поне не се заледява Simple Smile.

Хай, аз бях в твоята ситуация преди 8 години. Докарах мъж и дете на края на света и бях единствената, говореща езика, съответно и на мен се падна тежеста. Мога да ти кажа, че не е лесно и ми донесе много стрес, но нещата се подредиха, откъм работа. Не е лесно без близки, но не е и невъзможно.

Ако имаш нужда от рамо, пиши ми.

# 70
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Спийди, казват хората, че е по-добре да опиташ, отколкото да не. Че човек повече съжалява, че не опитал нещо, отколкото ако е опитал и не се е получило.
Аз не знам коя е истината, но си мисля, че човек винаги може да се върне назад, при своите, дори и да не му е останало нищо, освен дрехите на гърба.

# 71
Хайспийд, в такива моменти аз си задавам въпроса кое е най-страшното нещо, което може да ми се случи. После чертая най-страшния сценарий. Ако съм готова да преборя най-страшното, което си представям действам. Ако не съм - не. И така. Не знам дали в твоята ситуация е приложимо, защото не съм била в такава.

Акаша, много гневно!  Hug

Даун, Янче ми как - постоянно се гъзникосват разни автомобили и автобуси по пътищата, хората падат... Като дете ми се е случвало мама да ми слага терлици на ботушите, за да издрапам до някъде. на един първи януари отривахме колата на семеен приятел, който просто я заряза по средата на улицата пред блока, защото нямаше на къде. Истината е, че ако е добре почистено не е проблем. Не сме единствения град с баири и сняг  Laughing Просто не е почистено и става мнооого трудно. Като сложиш и летните шофьори и става ад.

# 72
HighSpeed, лично аз съм много съм далече от такива размисли и страсти, но имам страшно много роднини, приятели и познати извън страната, пръснати по всички континенти... Някой вече се върнаха, други не си го и помислят, трети тепърва ще заминават...
Единственото, което мога да си дам като съвет е, и двамата с мъжа ти да сте еднакво убедени в това, което правите, и да го искате еднакво силно. Независимо на кого пада по-голямата тежест от адаптацията и първите стъпки, сплотеността и подкрепата са много важни - ако има трудни моменти, трябва да сте заедно в тях, а не единият да мрънка, да се цупи, и да има "Аз като ти казвах..."
Наблюденията ми са, че устояха на трудностите и се устроиха добре не тези, които бяха най-образовани, най-подплатени финансово и най-работливи, а тези, които успяха да останат емоционално заедно в трудностите и да преминат през тях без упреци и съжаления.

Желая ви успех, каквото и да решите. Принципно няма невъзможни неща, особено когато човек силно ги иска  Peace

# 73
  • Пловдив
Кво се оплаквате от сняг в Търново, аз съм от Габрово, а пък за моите навици в Пловдив никога няма сняг. То затова и ако случайно вземе та падне и пловдивчани се парализират.

Виж в Пловдив си има жега, като отидем лятото до Габрово и два дни ни се вижда хладно. После привикваме и там ни се струва жега. Но Пловдив си е Пловдив. Майнатаун.

# 74
Габрово по-плоско ми се струва. никога не съм била в Търново през зимата, но ми се струва голямо предизвикателство.

Общи условия

Активация на акаунт