Коледа 2016 -2 тема

• 116 224
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, имам един въпрос. Едни от сладките, които приготвих бяха капучиновите звезди, които по рецепта се слепват две по две с марципан.  Аз се купих един от специализиран магазин за сладкарски консумативи и декорации, като се надявах, че от подобно място ще е хубав. Но... уви, не беше това, което очаквах- беше си просто едно сладко захарно тесто, без никакъв, ама абсолютно никакъв аромат на бадеми.  И тук идва въпроса ми- от къде купувате хубав марципан в София?

# 241
Ако имаш време можеш да си направиш и сама. Изобщо не е сложно.  Ето, разгледай-  http://www.mycookingbookblog.com/kak-se-pravi-bademov-marcipan/

# 242
  • Тополовград
Готова съм.Дядо Коледа може да идва. Направих ванилини кравайчета, линцери, шоколадово ментови сладки , фъстъчени сладки, пълнени меденки - негърчета, пълнени сладки, коледните звезди на бабата на Мишел, шотланските сладки, пълнени бисквити на Йоли и нюрнберски меденки.

# 243
  • София
Момичета, насочете ме към изпитана рецепта за сочна, мека и сладка баклава, моля  Hug Praynig
Обърках се с толкова много рецепти  ooooh! newsm78

Обожавам Баклавата на мамаHeart Eyes Препоръчвам ти я с две ръце.  Peace

# 244
Момичета, насочете ме към изпитана рецепта за сочна, мека и сладка баклава, моля  Hug Praynig
Аз правя тая балава и съм много доволна  Laughing

# 245
Опитвала ли си тази? http://www.mycookingbookblog.com/baklava-s-maslo-i-bademova-planka/

# 246
  • София
Марчева благодаря за линка bouquet 
Сладкото от мандарини е уникално!
Благодаря ти! Сладкото е уникално наистина.  Simple Smile Не знаех дали ще се справя, малко го работих на честна дума" дето се казва и имам грешка , разбира се, че го оставих малко повече на котлона и няма много сок. Догодина ще го направя още по-добро. Не е сложно, но ми трябваха около 2 дни и нещо да се мотам около него. На вкус е фантастично, когато отхапеш от мандарина се  чува едно пукане и се разлика сок и аромат.
Така, да покажа и моята баклава. Готова е, но още не съм я заляла със сироп. Сега ще отлежи  завита и на хладно 2 дни за поеме хубаво аромата на масло и после я заливам. За Коледа става супер.
Коричките ѝ са се отделили повече от хубаво....  мда. Доволна съм.
Скрит текст:
[/spoiler]

Скрит текст:
[/spoiler]

# 247
Може ли рецептата или линк към нея за сладкото от мандарини  bouquet четах назад ,четах ама не я намирам  newsm78

# 248
  • България-Варна
Може ли рецепта за коледна къща .

# 249
Момичета нещо изпуснах отговора как горния слой кори на баклавата да не се сбръчкват? Някоя добра душа ще ми подскаже ли?

# 250
  • в полите на Балкана
Може ли рецептата или линк към нея за сладкото от мандарини  bouquet четах назад ,четах ама не я намирам  newsm78

Заповядай!
http://recepti.gotvach.bg/r-57407-%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA … D0%B8%D0%BD%D0%B8

# 251
Много благодаря! bouquet bouquet bouquet

# 252
  • Euskal Herria
Момичета, благодаря на всички ви - за рецептите, съветите и всички идеи, които споделихте!
За тази Коледа съм готова:
Скрит текст:
Но ще продължа да следя темата,  винаги научавам нещо ново и полезно.
Пожелавам на всички ви весели празници!

# 253
  • София
Момичета нещо изпуснах отговора как горния слой кори на баклавата да не се сбръчкват? Някоя добра душа ще ми подскаже ли?
Как да не се сбръчкват... Намазваш обилно с масло, не зная по коя рецепта приготвяш, оставаш за малко на студено маслото да се стегне и печеш. Гледам по-горе на моята снимка на баклавата, май не са се сбъчкосали,  но когато я залея със сироп ще се сбръчкат. Така се получава от горещия сироп, така си мисля, пък де да зная...

Мисля ,че на предната страница пуснах един линк и там ще видиш и още неща от мен. Може и да си харесаш нещо...по желание на клиента.  Simple Smile
Мама Раче, благодаря!
Яна, много са красиви!  bouquet
Снощи защото не успях много да спя забърках  посред нощите "Шоколадови блокчета с кокос" по рецепта на Йоли. Станаха, но рецептата ѝ има за обяснение допълнително. Тези от вас които може и да ги направят, те не се печат, сурови са, нека да ме попитат как точно да се постави шоколада, защото така както е обяснено в рецептата ѝ" с четчица се нанася" - не става. Извадих и една китайска четка , защото така е посочено  в рецептата пък пробвах - не, не става. Става с потапяне в много шоколад. Това десертче е тип домашно Баунти. Приятно е, но си има  допълнителни разяснения.
Ето ги..
Скрит текст:
[/spoiler]

Скрит текст:
[/spoiler]

# 254
Марчева благодаря за обяснението. То вярно , че като я залея тогава ми става рошава. Явно такава ще стане пак. Весели празници.

Общи условия

Активация на акаунт