Коледа 2016 -2 тема

• 116 237
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
Така, да покажа и моята баклава.
Марчева, би ли споделила рецептата. Следя те, но явно съм пропуснала  Simple Smile
Благодаря ти.

# 271
  • София
Така, да покажа и моята баклава.
Марчева, би ли споделила рецептата. Следя те, но явно съм пропуснала  Simple Smile
Благодаря ти.
Що да не може, може. Веднага ти я подавам. Работя винаги с много масло, хубаво масло. За мен баклава  = масло, това е хубавата баклава, масло и орехи. Друго никога не добавям, като аромат. На първата снимка е баклавата, отвори и ще ти се изпише цялата рецепта. Не успях единично да извадя рецептата, много е тъпо така, извинявай, но така е направен този сайт, тъпичко е.
http://gotvach.bg/recepti-72091

# 272
Здравейте,

вдъхновена от вашите красоти тази година реших да се пробвам да направя коледните сладки сама, получиха се страхоотни... от опитване доста поизядохме  Laughing

Направих меденки, джинджифилови човечета, арменски сладки и линцери, днес ги слепих. Планирала съм кошничките, които беше показала Джемма по- назад в темата, напуканите какаови сладки иии имам 6 останали белтъка, от които се сещам, че мога да направя целувки... друго не знам какво бих могла да ги направя. Някакви идеи? Мисля си и за някакви масленки, че ги обожавам, но още не съм търсила рецепта.

# 273
  • София
Здравейте,

вдъхновена от вашите красоти тази година реших да се пробвам да направя коледните сладки сама, получиха се страхоотни... от опитване доста поизядохме  Laughing

Направих меденки, джинджифилови човечета, арменски сладки и линцери, днес ги слепих. Планирала съм кошничките, които беше показала Джемма по- назад в темата, напуканите какаови сладки иии имам 6 останали белтъка, от които се сещам, че мога да направя целувки... друго не знам какво бих могла да ги направя. Някакви идеи? Мисля си и за някакви масленки, че ги обожавам, но още не съм търсила рецепта.
От белтъци и бадемово брашно ето това... Не  е връх на кулинарията, ама толкова си мога и си правя...

# 274
Таралежче, направете с белтъците забравените сладки  Simple Smile

# 275
Момичета,може ли рецептата за напуканите шоколадови сладки?

Аз правя тези http://www.24kitchen.bg/shows/pekarnata-na-rudolf/recipe/napukan … koladovi-biskviti
Мнооого любими!!!  chef

# 276
  • София
Последно  Wink - Коледни френски маслени бисквити - French Butter Cookies or Breton Biscuit
Слепени са с Дулсе де Лече, но може и с малиново сладко.  Толкова се лесни, че как да не ги забъркам, за нула време стават.

Скрит текст:
[/spoiler]

Скрит текст:
[/spoiler]

# 277
Момичета, днес ще мятам баклавата Simple Smile
Благодаря за насоките, сега ще се ориентирам и запрятам ръкави.
Важното е да е мноооого мека и мноооого сочна - по заповед на щуката (мъжа ми Simple Smile)

Иначе междувремнно, много се колебаех за напуканите сладки, защото ми приличаха просто на какаови масленки, нооооооооооооооооо трябва да ви кажа, че са уникално вкусни. Не съжалявам, че се реших Simple Smile Добавих само шоколад вътре в тестото и станаха още по-шоко Simple Smile Wink Simple Smile

# 278
  • У дома
Последно  Wink - Коледни френски маслени бисквити - French Butter Cookies or Breton Biscuit
Слепени са с Дулсе де Лече, но може и с малиново сладко.  Толкова се лесни, че как да не ги забъркам, за нула време стават.
Скрит текст:

Скрит текст:
[/spoiler]

Скрит текст:
[/spoiler]
[/spoiler]
Изглеждат много вкусни, може ли линк за рецептата bouquet

# 279
Ето още една хубава идея при наличие на белтъци. Мисля, че я няма на първа страница.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1372758569423189&set … ype=3&theater

# 280
  • в полите на Балкана
Марчева, дай рецептата за Коледните френски маслени бисквити. Тъкмо се мотае отворено бурканче малиново сладко в хладилника.

Таралежче, направи забравените сладки с част останалите белтъци. http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=292227.0

# 281
Привет вълшебници!
Финален отчет и от мен с медено-джинджифилова къщичка, която не успях да опазя, разбира се  Crazy

Весели, топли и уютни празници на всички!

bouquet

# 282
  • София
Марчева, дай рецептата за Коледните френски маслени бисквити. Тъкмо се мотае отворено бурканче малиново сладко в хладилника.
.............................
.....................
Изглеждат много вкусни, може ли линк за рецептата bouquet

Давам...
http://gotvach.bg/recepti-72091

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 18:52 от marchеva14

# 283
Здравейте,
някой може ли да даде идея за тиквен десерт, или печена тиква с разни ядки, сушени плодове, която да е подходяща за празниците? Благодаря bouquet

# 284
Така, ръжените  и напуканите сладки са готови, останаха меденките. Някой може ли да ме ориентира за приблизителна бройка, която излиза от една доза по рецептата на Джемма. Ясно, че зависи от формичките, ама трябва да решавам единична или двойна доза да забърквам, че не остана време... Мерси предварително!

Общи условия

Активация на акаунт