Коледа 2016 -2 тема

• 115 916
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
Merelenda - щруделчетата са разкошни! Остава сега да намеря и кори тук

# 481
  • Euskal Herria
Аз се запасявах с кори от България. Обаче преди седмица открих тук, разкошни са. Доскоро ги нямаше, но сега вече една от веригите магазини зарежда и такива.

# 482
Аз се запасявах с кори от България. Обаче преди седмица открих тук, разкошни са. Доскоро ги нямаше, но сега вече една от веригите магазини зарежда и такива.
Това тук - къде по света се намира? Че в Норвегия пускат само около Коледа гръцки "Касандра"; бутер тесто въобще няма (е, има в едни мъъънички кутийки ). Намират се кори в турските магазини но са дебели и.....
А с посещението в България съм скъсала от 2001 година - просто няма при кого и защо.

# 483
  • София
Сем, ти кажи, че искаш бутертесто и кори, пък ние ще ти пратим!

# 484
  • Euskal Herria
Това тук е в Испания Simple Smile.   Доволна съм - и бутер тесто има, и различни видове кори - за пица, за емпанади и др. А сега вече и фини пуснаха. Нямаме турски магазини, в руския и румънския такъв артикул няма. Бг магазин има на 250 км от нас.
Иначе за тиквеник мога да си разточа корите, но за баница си трябват фини. Затова се запасявах.

# 485
  • София
Това тук - къде по света се намира? Че в Норвегия пускат само около Коледа гръцки "Касандра"; бутер тесто въобще няма (е, има в едни мъъънички кутийки ). Намират се кори в турските магазини но са дебели и.....
А с посещението в България съм скъсала от 2001 година - просто няма при кого и защо.
Хм... ей къде е Норвегия, ти кажи само , а ние ще ти пратим, бутер няма да е, но кори за баница не е проблем. Една пратка по самолет от 1 кг кори не ми представлява трудност.   Simple Smile

# 486
  • У дома
Sem, попаднах на невероятни кори тук. Тънички, финни, баницата става един път. В оранжеви продълговати кутии са, пище че са за щрудел. Утре ако искаш ще ги снимам и ще ти пратя на лично, купувам си поне по 5бр и ги замръзявам😂Бутер купувам от хранителните, но е нарязано на правоъгълници-15/5см. Имало и мас, ще я потърся и нея за коледните сладки, ако намеря ще кажа, ако става разбира се.
Мареленда, останали са ми очите на щруделите, купих си всичко почивните дни ще пробвам да направя😊
Аз съм заложила АКК от юли, ако не мухляса, ще кажа как е и дали има разлика във вкуса😉

# 487
Sem, благодаря Purple Heart
Genni, да споделиш ако го направиш. Да знаеш, че орехи умишлено съм пропуснала, макар навсякъде да срещам в такъв тип десерти. Орехи слагам в баклава, но в щрудели и като цяло плодови баници и пайове - не. На мен ми харесва само с плодове, захар и канела и ми е много ароматно и вкусно.Та ако обичаш, сложи си и орехи.

# 488
Благодаря Flowers Hibiscus, НО НЕ става......пробвала съм. бутер тесто се научих да си правя сама, а пък за баницата по един турски клип - му намерих колая и там. Само баклава ще хапвале за Коледа...ако улуча кори.
Тези тук са "умопобъркани" на тема здравословно хранене!!! В цяло Осло има само ТРИ сладкарници; пасти продават в някои супери по двенки в опаковка?! И аз ща не ща......се заучвам на сладкарство.
Марчева - до Гардемоен за едни кори - сина ми просто няма да иде с колата Sob
Genni - Прати ми снимка на корите, но ние видяхме и в Швеция, та мисля сега от там да купя. Бутер тестото в кутиите - за нищо не става ?! - поне според мен. А мас съм купувала - миришеееее Rage

Последна редакция: чт, 26 окт 2017, 18:05 от sem22

# 489
  • Mediterraneo
Яна, Меркадона ли са пуснали фини кори? Напоследък гледам много разшириха щанда с тестата, но все нямам време да ги разгледам обстойно. Иначе кори си купувам редовно от руски и бг магазин, нямам проблеми с това. Но ако ги има и в Меркадона, супер!

Щолените на Лабрекс ще ги направя предколедно, просто усещам!

# 490
  • Euskal Herria
Тарти, точно  Меркадона ги продават - 1,85 е пакета. Вътре има 8-10 листа, 250 г е опаковката. Идеални са.

# 491
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Благодаря Flowers Hibiscus, НО НЕ става......пробвала съм. бутер тесто се научих да си правя сама, а пък за баницата по един турски клип - му намерих колая и там. Само баклава ще хапвале за Коледа...ако улуча кори.
Тези тук са "умопобъркани" на тема здравословно хранене!!! В цяло Осло има само ТРИ сладкарници; пасти продават в някои супери по двенки в опаковка?! И аз ща не ща......се заучвам на сладкарство.
Марчева - до Гардемоен за едни кори - сина ми просто няма да иде с колата Sob
Genni - Прати ми снимка на корите, но ние видяхме и в Швеция, та мисля сега от там да купя. Бутер тестото в кутиите - за нищо не става ?! - поне според мен.
А мас съм купувала - миришеееее Rage

а ако се пречисти?
Скрит текст:
кипва се вода, слага се и маста вътре, ври още няколко минути.
всички примеси падат на дъното, маста остава отгоре и се оставя да изстине.
щом стегне маста лесно се отделя от водата.
ако трябва процедурата се повтаря.

# 492
  • София
............................
а ако се пречисти?
Скрит текст:
кипва се вода, слага се и маста вътре, ври още няколко минути.
всички примеси падат на дъното, маста остава отгоре и се оставя да изстине.
щом стегне маста лесно се отделя от водата.
ако трябва процедурата се повтаря.
Трудно става , но не е невъзможно, но има една съществена разлика, пречиства се в прясно мляко. Няколко пъти се кипва , и след това се отделя.

# 493
  • У дома
Щолените на Лабрекс миналата година три пъти ги правих, невероятни. Първата доза ги омахахме топли😶
Сем, хайде утре след работа. Тези кори са уникални, по-хубави са от БГ😉тайната им ще ти я пусна със снимката😂 бутер купувам често, но аз съм си добро прасенце и ми харесва😶 мас няма и да търся, мерси за споделянето Hug
Мареленда, няма да слагам орехи, фъстъчка не ги яде. По твоята рецепта ще си действам Hug

# 494
Genni - няма проблем, когато можеш. Аз когато ми се прияде мноооого баклава си купувам едно парченце от турската "сляадкарничка" на "Сторгата" (не зная дали си в Осло?!
Марчева, Добри - пречиствала съм Я с прясно мляко - но не е чистка свинска мас. Има и палмово масло малко в нея?!

Общи условия

Активация на акаунт