Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 10

• 90 487
  • 717
  •   1
Отговори
# 150
Ще си я посрещнем тук Новата година с бебка Sad
Весело изкарване ви желая на всички. Много усмивки!

# 151
  • София
Ще си я посрещнем тук Новата година с бебка Sad
Весело изкарване ви желая на всички. Много усмивки!
Най-хубавото посрещане е с бебе на ръце. Peace Така се е случило и е свързано с хубава емоция. Другата година вече ще сте у дома. Wink

# 152
  • Sofia
Здравейте и от мен! Честита нова година! Бъдете много здрави и щастливи!  bouquet

Бях писала в темата преди да вляза в болницата за планирано секцио, дали ще ми трябва Направление 7, защото никой не ме беше предупредил. В крайна сметка се оказа, че доктор Кръстев като си ме е вписал за прием на 20-ти декември,имам документ, с който ме приемат и няма нужда от друго направление.

Да разкажа как протече при мен всичко. Слагам в скрит текст, защото стана дълго.
Скрит текст:
На 20-ти сутринта към 10 отидох, попълних необходимите документи, минах да ми вземат кръв, после през кардиолог (доста нелюбезен лекар). След това ме прегледаха,взеха ми багажа и ме настаниха на 3-я етаж. Мериха и тоновете. Цял следобед си почивах, бях сама в стая, заради остатъчна хрема. На другата сутрин ме събудиха към 6 без нещо, направиха ми клизма, взех си душ, видях се със съпруга ми за малко и към 8 ме свалиха долу. Включиха ме на системи и тонове. Малко преди да ме вкарат в операционната д-р Кръстев (при когото се следях последния месец, защото съм от Пловдив и се преместихме в София) дойде и ми обясни, че няма да може да ме оперира, защото има друга операция, в която трябва да влезе. Извини се човекът и ми обясни, че ще ме оперират д-р Ташков и д-р Димова. Бях чувала добри отзиви за тях, затова останах спокойна. В крайна сметка нямах избор.

В 8:47 проплака нашият син, 3370 гр., 50 см. Всичко беше наред до едно време, когато започна да ми става много лошо. Поискаха да ме приспят, но отказах и леко са ме дрогирали.  Осъзнах се чак в реаницамия. Там към обяд вече бях сравнително добре. От тежестта върху корема си ме болеше. Всички бяха много дружелюбни. Към 17 ни донесоха бебета за малко да ги видим. Вечерта ни сложиха по една система, взеха ни кръв и честно казано спах като пън. Наливах се и с много вода.

На сутринта ни раздвижиха, нямах никакви проблеми с това и към 10 ме качиха на 2-рия етаж. Всички акушерки бяха страхотни, много отзивчиви, помагаха ми, говорехме си много. Пак бях сама в стая. Бебето им го оставих към 23:30 и си го взех в 4,защото вече имах кърма и усещах напрежение. Следващите дни си беше и през деня и вечерта при мен, освен в часовете на визитации, за къпане и когато аз хапвах. Чувствах се много спокойна там.

Благодарна съм на д-р Димова, която бе водещия оператор, и д-р Василева, която беше анестезиолога по време на операцията. Страхотна жена, идва да ме види няколко пъти.

На 28-ми декември вдигнах температура - 38.6 и много се притесних. Обадих се в Надежда и се оказа , че доктор Димова е дежурна и се разбрахме да отида да ме прегледа. След обстоен преглед не виждаше нищо притеснително, но успя да изкара един по-голям съсирек. Това,което за мен беше странно е, че лохиите ми бяха спряли преди 2 дни. Температурата не ме повтори повече. Пих 5 дни антибиотик, имам си отново кървене и се чувствам добре. Според мен точно този съсирек беше проблемът.

До вчера всеки ден се чувахме с доктор Димова. Въпреки, че тази жена не ми беше следящия лекар, аз съм много доволна от нея и отношението й. Общо взето съм доволна от целия престой там и вниманието, което получих.  Wink

# 153
Шантел, честита рожба  Hug

# 154
Здравейте момичета, бих искала да попитам как се процедира за да родиш в самата болница, колко време преди термин трябва да отидеш до там за да си запишеш дата за секциото и за да се направят нужните изследвания?

Също така ме интересува как стой въпроса съв свижданията кога най-рано пускат бащата да ви види след секцио, кога за първи път дават бебето и тн. всичко което се сетите ще ми е от полза  Hug

# 155
  • София
Shantel, честито бебе! Peace

Bo0o, назад в темата има отговори на въпросите ти.
Цитат
Титла: Re: Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 9
Публикувано от: eli_dzh в сб, 15 окт 2016, 13:04
Бащата може да присъства при естествено раждане, при секцио-не. После, когато те заведат в стаята, за таткото си има часове за свиждане. В стаята, където може да види и бебето, това е от 17 до 18ч. През останалото време свижданията се състоят в трапезарията (без бебето), от 10 до 12, от 14 до 16 и от 18:30 до 20ч, ако не се лъжа. Храната е по избор от два варианта, като единият винаги е вегетариански, така че няма да имаш проблем. Ден за ден те питат какво си избираш за ядене. Бебето, ако си в състояние, може да е през цялото време при теб. Те ги взимат в определени часове за тоалет и къпане. Ако желаеш, можеш и да го оставяш, всичко е по твоя преценка, има избор.

# 156
  • Sofia
Сетих се да питам - нужен ли е някакъв багаж за бащата, за да присъства на раждането - примерно чехли? Не си представям да стои вътре с обувките, пък макар и с калцуни. Simple Smile

# 157
С обувките и калцуни си стои бащата.

# 158
  • Sofia
Мерси!  bouquet

# 159
  • София
Шантел, честито бебе. Да ви е живо и здраво. Благодаря ти, че сподели с нас подробности около раждането. Действат ми успокояващо.

# 160
Shantel, честит ти момък, да е жив и здрав! Благодаря за разказа ти, определено ми вдъхва кураж!

# 161
  • София
Някой дали знае, ако обяват Грипна епидемия в София дали ще отменят всички записани часове за ЖК през този период??? 
Аз по-скоро се притеснявам, че в понеделник имам ФМ и не знам какво ще стане - евентуално друг час в рамките на по-следващата седмица едва ли ще ми дадат. Също дали ФМ се третира като ЖК при грипна епидемия?  newsm78

# 162
Здравейте дами, въпрос и от мен ако може- излезе ми МБ и имам масово Candida albicans за разкош преди раждането. Тъй като нямам тапа и имам разкритие това опасно ли е за бебка? Утре съм на преглед, но да питам и вас раждалите да си знам  newsm78

# 163
  • Sofia
И аз ви благодаря, момичета! Стискам палци на тези, на които им предстои раждане, и при вас всичко да е наред и чакам с нетърпение и вашите разкази! Поздрави!  bouquet

Имам въпрос. В болничния от болницата пише да се явя на преглед на 31.01. Точно на тази дата ли трябва да си запазя час или може и по-рано, по-късно? Все пак като ме изписваха ме посъветваха да си ме прегледа доктор Димова, та трябва да се съобразя и с нейния график и може на 31.01 да не е на работа.

# 164
  • София
Здравейте дами, въпрос и от мен ако може- излезе ми МБ и имам масово Candida albicans за разкош преди раждането. Тъй като нямам тапа и имам разкритие това опасно ли е за бебка? Утре съм на преглед, но да питам и вас раждалите да си знам  newsm78
Щом мехура е цял, няма проблем.
Има жени, които от 6-7 месец си имат разкритие, особено с втора бременност

Общи условия

Активация на акаунт