МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 62-ра ТЕМА

  • 83 711
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 24 527
Много добре изглежда козунака, макар че или снимките са станали тъмни, или наистина е препечен отстрани.
Моят тутманик стана супер, само дето не стигна до снимки Grinning  Ще пробвам с олио следващия път, а може и да заменя малко от мазнината с мляко, не съм фен на много маслени теста, но като цяло стана много добре. Благодаря за рецептата.

# 451
  • Мнения: 5 136
Еха, страхотен козунак. Направо ме зариби да го почвам и аз bouquet

# 452
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
Много добре изглежда козунака, макар че или снимките са станали тъмни, или наистина е препечен отстрани.
Попрепече се, да. Не знам защо го пуснах на тъмна коричка, но на светла ще е по-добре.

Радвам се, че тутманикът ви е харесал. И ние много си го тачим, нищо, че сме по 100 кила
Mr. Green

# 453
  • Добрич
  • Мнения: 757
Виждам, че обсъждате хлебопекарните и аз съм в чуденка дали да си взема Лидълската. Имам Мулинекс от 5 г. и вече второ казанче купувам, година и половина ме изкарва едното, пада ми оста, която държи и върти бъркалката. Някой, който има Силвъркрест би ли споделил дали има подобен или друг проблем с казанчето и машината? И нещо друго ме интересува за Силвъркрест, която е с максимално брашно до 700гр.- дали ще се справи машината с малко по-голямо количество брашно, все пак наближава козунакоправенето  Grinning

Последна редакция: пт, 24 мар 2017, 18:35 от Весси

# 454
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
С брашно 700 гр ще направите козунак, колкото 3 купешки Simple Smile Напълно е достатъчно, според мен.
А иначе машината ще се справи с месенето на повече тесто, но не и с печенето му.

# 455
  • Добрич
  • Мнения: 757
Аз по принцип за козунак само меся в машината, а пека във фурната.

# 456
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
Аз по принцип за козунак само меся в машината, а пека във фурната.
Предполагам, че няма да има проблем. Моята също е с до 700 гр брашно, но скоро месих 850 гр за кифлички. Все пак си мисля, че не е редно да е много в повече.

# 457
  • Добрич
  • Мнения: 757
Благодаря, а вашата машина каква марка е?

# 458
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
Стар лайт, някаква от емаг.

# 459
  • Мнения: 51
N_A_N пробвай козунак и на френска програма  Peace


и малко нагледно от мене... хлябове месени на ръка
Скрит текст:


































smile3525

# 460
  • Мнения: 5 136
Ох, текнаха ми лигите от последните снимки  Heart Eyes

# 461
  • sliven
  • Мнения: 117
Здравейте,
Реших и днес си взех хлебопекраната от Лидъл  http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=57562
Трябва ли да си взема и кухненска везна или мерителната чаша и лъжица в комплекта са ми достатъчни?

# 462
  • София
  • Мнения: 1 921
Скрит текст:
Здравейте,
Реших и днес си взех хлебопекраната от Лидъл  http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=57562
Трябва ли да си взема и кухненска везна или мерителната чаша и лъжица в комплекта са ми достатъчни?
Никога не е излишно у дома да имаш кухненска везна.

# 463
  • София
  • Мнения: 8 494
N_A_N пробвай козунак и на френска програма  Peace


   


Ердинч,

на първата снимка виждам квас, на втората предполагам някаква гъба, на третата обаче какво има?

# 464
  • Мнения: 51
Дядо Хаджия,

да, на първате е готова вече за ползване закваска

на втората е късче тесто откъснато от тестото преди последното втасване , първоначално тестото е в дъното на чашата и след време(след около 2,5-3,5 часа, зависи от околната температура) се повдига до повърхноста, което показва готовноста на тестото вече за печене.

подобен номер има и със закваската, парче от втасала закваска се пуска в чаша вода и ако закваската в него момент се задържи на повърхноста начи е готова вече за ползване

да, на третата снимка са изсушени три вида закваски

дезем, френска и турска

между другото дезем'а е много интересна закваска и приготовката и трае близо месец на мн. строга температура и без достъп на въздух. Също така се изсушава пак между тези строги температури. Но със нея се получава може би един от най вкусните хлябове,  а за сушенето си подпомагам със машината ми за паста

изсушената закваска е със най голяма трайност(викат че трае до 2-3 години), в момента съм си изсушил доста видове закваски

 Hug

Последна редакция: сб, 25 мар 2017, 14:34 от Ердинч

Общи условия

Активация на акаунт