МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 62-ра ТЕМА

  • 83 787
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
  • София
  • Мнения: 3 034
 Сигнала обикновено е към края на второто месене, след почивката на тестото.

# 391
  • София
  • Мнения: 12 006
При мен месенето е едно. Първо започва с бавно месене, после забързва, към края на месенео пищи сигнала за семена и малко след това спира да меси. След това има само премесвания. До колкото помня newsm78 Трябва следващия път да я случам през цялото време.

# 392
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
При мен месенията са 3, като след първото почива 15 мин, а след второто - малко, около 5 мин. И третото месене е много кратко - 2-3 мин. Сигналът е при това третото. После има леки премесвания, да.
Но колкото и месения да имате, сигналът е към края и точно при него се слага сиренето за тутманика.
Който стана разкошен! Другата храна тази вечер остана, тутманикът се омете. Утре пак ще го правя, но с по-малко мая, да не изскача от машината Mr. Green


ПП.Месения или месенета?

# 393
  • София
  • Мнения: 3 034
 Афродитке, уж си рекламен агент на Мулинекс а не знаеш как работи машината ти Joy.

# 394
  • Мнения: 1 092
Наистина стана разкошен тутманика!! При мен сиренето се размаза, не остана на парчета, защото както писах, ми трябваше доста време, за да докарам тестото до нужната консистенция и трябваше втори път да пусна месенето  Mr. Green но въпреки това вкусът е чудесен и сиренето се усеща.

Иначе при мен е като при Афродита, но моята пекарна е Тефал, така че е нормално  Simple Smile

# 395
  • София
  • Мнения: 20 712
Пекарните Мулинекс и Тефал се различават само по...името

# 396
  • София
  • Мнения: 12 006
Афродитке, уж си рекламен агент на Мулинекс а не знаеш как работи машината ти Joy.
Не съм рекламен агент, не знам защо така реши. Като я пусна и видя, че замеси читаво тесто, т.е. тестото не е прекалено течно или прекалено твърдо - не стоя в стаята и да я наблюдавам 3ч. и нещо кога какво прави по минути, но все пак и знам етапите на месене, втасване и печене.
--------------------------
Мулинекс вече са Тефал, разликата е само в "заглавието".

# 397
  • София
  • Мнения: 3 034
 Ми нали това ти обяснявам, че оспорваш чуждо мнение без да имаш понятие от последователността на работа на собствената ти хлебопекарна. Има първо месене, почивка, второ месене със сигнал за добавяне на квот се сетиш, първо втасване, премесване, второ втасване и печене Peace.

# 398
  • София
  • Мнения: 12 006
Ми нали това ти обяснявам, че оспорваш чуждо мнение без да имаш понятие от последователността на работа на собствената ти хлебопекарна. Има първо месене, почивка, второ месене със сигнал за добавяне на квот се сетиш, първо втасване, премесване, второ втасване и печене Peace.
Няма такова нещо като "почивка". Първите около 20 мин винаги съм покрай нея за да си следя тестото или заради други задачи. Има бавно месене, от него веднага почва бързо месене, към края на което е сигнала за семена и малко след това спира да меси.

# 399
  • София
  • Мнения: 3 034
 Я сЕдни следващия път до нея с листче и моливче и ще разбереш какво има и какво няма Joy.

# 400
  • Мнения: 1 038
Да се похваля, че вчера правих козунак по тази рецепта
http://kulinarenelixir.blogspot.bg/2013/03/blog-post_9994.html
Като само замесих в хлебопекарната, след което извадих контейнерчето навън и оставих да втаса. Единствената разлика е, че аз директно сложих всичко в контейнера /с маслото/ и само добавях брашно докато се получи хубаво тесто. От посочените продукти направих 2 прекрасни /на вид и на вкус/ козунака
http://prikachi.com/images.php?images/734/9070734J.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/733/9070733Q.jpg
Отбелязвам, че за първи път правя козунак.
Иначе след няколко проби със суха и прясна мая, хлябът с прясна мая у нас се хареса много повече и все така си го правя. Като вече не разтварям предварително маята, а директно добавям 1/4 кубче в брашното. Останалото хлебопекарната свършва сама. Всеки път достига идеалната височина и нямам повече издънки като тази да залепи на капака. Резултат много вкусен хляб Crazy Дори в момента се пече новия хляб.

# 401
  • Мнения: 6 500
Правих тутманика, супер ми се получи, въпреки, че сиренето се изгуби, хем беше твърдо.

# 402
  • Мнения: 21
Здравейте! Надявам се някой да може да ми помогне с рецепта от форума, която изгубих. Става въпрос за кашкавален хляб, но кашкавала не се омесва с тестото. Навива се като руло с плънка, после се връща в машината.

# 403
  • Мнения: 8 395
Да се похваля, че вчера правих козунак по тази рецепта
http://kulinarenelixir.blogspot.bg/2013/03/blog-post_9994.html
Като само замесих в хлебопекарната, след което извадих контейнерчето навън и оставих да втаса. Единствената разлика е, че аз директно сложих всичко в контейнера /с маслото/ и само добавях брашно докато се получи хубаво тесто. От посочените продукти направих 2 прекрасни /на вид и на вкус/ козунака
http://prikachi.com/images.php?images/734/9070734J.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/733/9070733Q.jpg
Отбелязвам, че за първи път правя козунак.
Иначе след няколко проби със суха и прясна мая, хлябът с прясна мая у нас се хареса много повече и все така си го правя. Като вече не разтварям предварително маята, а директно добавям 1/4 кубче в брашното. Останалото хлебопекарната свършва сама. Всеки път достига идеалната височина и нямам повече издънки като тази да залепи на капака. Резултат много вкусен хляб Crazy Дори в момента се пече новия хляб.
Браво, много хубави козунаци. bouquet
Тази рецепта е много сполучлива и аз я правя редовно. Аз, обаче, меся и втасвам в машината на програма"тесто".  Peace

# 404
  • Перник
  • Мнения: 5 055
Правих тутманика, супер ми се получи, въпреки, че сиренето се изгуби, хем беше твърдо.

И аз го правих, и моето сирене се стопи. Мислех, че защото беше много дребно. Останаха само големите парчета отгоре "за украса"  Laughing Иначе стана вкусен.

Общи условия

Активация на акаунт