Математически турнири - 41

• 121 640
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Има ли някой, който да посещава школата по математика за талантливи деца в Детска академия на науките,изкуствата и спорта в първи клас - да сподели мнение, може и на лични.Ако няма първи клас, може и по големи. Ще ви бъда благодарна.
Синът ми ходи миналата година от септември до декември. Не бях доволна и се отписахме. Групите са голями като за тези пари, не се обяснява на децата. При влизане и излизане е лудница, няма къде да се паркитра. По тяхно усмотрение местят децата от една в друга група. Решават задачи от наближаващото състезание и нищо повече, без да навлизат в подробности, система и описание на задачата. Аз очаквах систематизирана подготовка - тема по тема да се взимат различни типове задачи да се обясняват на децата, да надслагват знания но не. Няма домашно и учителката им обясняваше, че тези два часа са им напълно достатъчни за подготовка.
Голямата тръгна с първите групи на школата, беше 2 клас. Ходи до средата на 4 кл. - Въпреки усилията й/ми, математиката не е нейната сила и прекъсна. Междувременно малката нямаше търпение да започне там - тръгна от 1 клас и до сега е там. Справя се чудесно при същите условия и преподаватели, при които беше и голямата - т.е. си е до дете. Втори клас започнаха да работят по теми в един учебник https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0 … -6v_cJJ7m9EMcM%3A.
Трети клас вече са съвсем методично - тема по тема, поучават сборниците като pdf. Групата се оказа по-голяма и я разделиха на 2 - с един преподавател в различни часове. 
Паркирането.... и около СМГ е ад... добре, че децата растат и стават все по-самостоятелни Wink

# 616
Всички допуснати до областен кръг от гр.Пловдив, без учениците от ОМГ  http://www.sofrony.net/sastezaniq/klasirani_za_obl_mat2017.xlsx
Ами не са всички - от училището на сина ми липсват 5 клас например, а там само има доста деца които са допуснати - не е пълна таблицата  Naughty
Аз не съм я правила таблицата, видях,че повечето училища са в списъка, извинявайте, не фигурира ли вашето училище???
Може би съфорумката има предвид оцветеното в червено твърдение.

Синът ми е 5 клас в Княз Александър 1, няма ги децата от там в списъка, а той и негови съученици са допуснати  Peace

# 617
  • София
Има ли някой, който да посещава школата по математика за талантливи деца в Детска академия на науките,изкуствата и спорта в първи клас - да сподели мнение, може и на лични.Ако няма първи клас, може и по големи. Ще ви бъда благодарна.
Синът ми ходи миналата година от септември до декември. Не бях доволна и се отписахме. Групите са голями като за тези пари, не се обяснява на децата. При влизане и излизане е лудница, няма къде да се паркитра. По тяхно усмотрение местят децата от една в друга група. Решават задачи от наближаващото състезание и нищо повече, без да навлизат в подробности, система и описание на задачата. Аз очаквах систематизирана подготовка - тема по тема да се взимат различни типове задачи да се обясняват на децата, да надслагват знания но не. Няма домашно и учителката им обясняваше, че тези два часа са им напълно достатъчни за подготовка.
Голямата тръгна с първите групи на школата, беше 2 клас. Ходи до средата на 4 кл. - Въпреки усилията й/ми, математиката не е нейната сила и прекъсна. Междувременно малката нямаше търпение да започне там - тръгна от 1 клас и до сега е там. Справя се чудесно при същите условия и преподаватели, при които беше и голямата - т.е. си е до дете. Втори клас започнаха да работят по теми в един учебник https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0 … -6v_cJJ7m9EMcM%3A.
Трети клас вече са съвсем методично - тема по тема, поучават сборниците като pdf. Групата се оказа по-голяма и я разделиха на 2 - с един преподавател в различни часове. 
Паркирането.... и около СМГ е ад... добре, че децата растат и стават все по-самостоятелни Wink
Този отзив за СМГ ли е или за ДАНИС?
Да споделя и аз отзив, въпреки че щерката е във втори клас - записах я на курса за подготовка за Салабашев, като очаквах, че ще решават задачи за състезанието. Първия път решаваха задачи с клечки, втория път - числата на китайски, нататък не знам, тя спря да ходи. Но нито един от двата пъти не решаваха теми от състезанието. Общо взето бяха пари, хвърлени на вятъра, а не бяха малко.

# 618
  • София
Някой на Хайнацки днес ?

# 619
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Всички допуснати до областен кръг от гр.Пловдив, без учениците от ОМГ  http://www.sofrony.net/sastezaniq/klasirani_za_obl_mat2017.xlsx
Ами не са всички - от училището на сина ми липсват 5 клас например, а там само има доста деца които са допуснати - не е пълна таблицата  Naughty
Аз не съм я правила таблицата, видях,че повечето училища са в списъка, извинявайте, не фигурира ли вашето училище???
Може би съфорумката има предвид оцветеното в червено твърдение.

Синът ми е 5 клас в Княз Александър 1, няма ги децата от там в списъка, а той и негови съученици са допуснати  Peace
Сега видях,че градове като Карлово и Калофер също липсват, вероятно това е страница от класираните за областен кръг, но това намерих в интернет

# 620
За математика в ДАНИС
Скрит текст:
Този отзив за СМГ ли е или за ДАНИС?
Да споделя и аз отзив, въпреки че щерката е във втори клас - записах я на курса за подготовка за Салабашев, като очаквах, че ще решават задачи за състезанието. Първия път решаваха задачи с клечки, втория път - числата на китайски, нататък не знам, тя спря да ходи. Но нито един от двата пъти не решаваха теми от състезанието. Общо взето бяха пари, хвърлени на вятъра, а не бяха малко.

Втора година сме. Миналата ПУК и сега 1 клас. Доволна съм. Местят децата по свое усмотрение, НО след като видят ниво и напредък. В ПУК и 1 клас са по 2 групи - по бързо успяващи деца(напреднали) и по-начинаещи. Миналата година детето започна с начинаещите и после след контролните я преместиха в напредналите. Трябва да знете, че в голяма част от времето малките не ги занимават с материал от учебниците. По скоро той се използва, но се решават задачите подобни на тези от състезанията. Освен това например в началото на тази година(1 клас) минаха римски цифри, часовник, детективски задачи, по-сложни верижки и числови редици решаваха в ПУК. В момента решават текстови задачи с няколко действия.
Аз лично съм доволна защото детето надгражда с нови знания и придобива по-разчупено мислене. Може би някой е имал идеята, че това е курс за целенасочен а подготовка за състезания. Аз не мисля, че идеята е точно такава.

Действително при оставяне и взимане на децата е доста напрегнато защото има малко време между групите. А и някои родители си мислят, че са единствени на света  Wink
Минус е че температурите в помещенията са на долната граница на моята търпимост.
Групите са от 10 деца, което за мен е ОК, като знаем в СМГ по колко деца са.  Wink

Далеч съм да давам крайна оценка изобщо като цяло на ДАНИС, но за възрастта за кояато става въпрос смятам, че последните 2 години ходене там са ни били доста полезни. За други курсове и възрасти не мога да съм компетентна.

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 13:47 от Анонимен

# 621
Някой на Хайнацки днес ?
Награждаването ще е днес, на сайта на гимназията сложиха задачите и решения.

# 622
  • София
Според моите момичета задачите за 6 клас са били средно трудни. п.с. това с изместеното награждаване е леко тъпо, защото можеха да спестят една нощувка, но здраве да е. Heart Eyes

# 623
Някакви отзиви за задачите на пети клас от РХ? Хлапето беше безкрайно лаконично по телефона. Аз не мога да преценя сложността.

# 624
Някакви отзиви за задачите на пети клас от РХ? Хлапето беше безкрайно лаконично по телефона.
Нещо не сме съгласни с отговора на първа задача.

# 625
  • София
Може би някой е имал идеята, че това е курс за целенасочен а подготовка за състезания. Аз не мисля, че идеята е точно такава.
Ако това е към мен - ще се повторя - записах детето на едномесечен курс за подготовка за състезание, не на целогодишните курсове. И да - след като е курс за подготовка за дадено състезание, очаквах, че ще решават задачи от състезанието, а не, че ще учат числата на китайски  Peace

# 626
Очевидно не четеш. Нито мен, нито какъв конкретно беше въпроса. Не е нужно да ми се обясняваш защото със сигурност не беше отправено към теб.

# 627
  • София
Очевидно не четеш. Нито мен, нито какъв конкретно беше въпроса. Не е нужно да ми се обясняваш защото със сигурност не беше отправено към теб.
Чета, при това с разбиране, прочети и ти. Но няма да се обяснявам повече, защото темата не е за това.

# 628
Всички допуснати до областен кръг от гр.Пловдив, без учениците от ОМГ  http://www.sofrony.net/sastezaniq/klasirani_za_obl_mat2017.xlsx

Това е пълният списък на допуснатите до областен кръг на олимпиадата по математика в Пловдив:
http://www.mediafire.com/file/w7uuxgidtjfzdf8/klasirani_za_obl_mat2017.xlsx

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 18:42 от Lss*

# 629
Класирането от Хайнацки е качено в много интересен снимков вариант и е по фиктивни номера. Взе да става като епидемия.

Общи условия

Активация на акаунт