Коледата наближава, а МAРТенчето все по-буйно шава!- тема 8

• 35 688
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Още нещо - понеже се коментираше клизмата преди раждане. На мен за изследвания ми се е налагало да пия очистително- ходиш 10 пъти до тоалетна, дехидратираш се и се чувстваш като парцал после. Клизма която съм си правила сама - като балонче с накрайник е по лек и щадящ вариант. Клизма която са ми правили в болница - отиваш в банята, смъкваш гащи, опираш се на мивката леко приведена, сестрата ти слага едно малко накрайниче в дупето и от банка с течност се влива под налягане в червото докато ти се приходи до тоалетна. Тя излиза, ти сядаш на тоалетната чиния и готово. Нищо срамно, гнусно и неприятно в сравнение с гинекологичен преглед например. Аз бих го предпочела пред други варианти с такава цел преди или след операция/раждане.  Blush

# 571
Честита 2017г., момичета! Със сигурност ще бъде много специална за всички нас! Heart Eyes
Между другото ви поздравявам от БГ земя, хубаво си е да си вкъщи! Peace

От 2-3 дни имам силни болки в гърба и ребрата. Не мога да спя.. като лежа на едната страна болката там се засилва, въртя се на другата... често се събуждам по гръб, а знам, че не е желателно. С миналата бременност имах болки в ребрата чак в 9я мес, предимно вечер, сега... рано, рано ме хваща тази тъпа, пареща, постоянна болка ooooh! Някой знае ли облекчение, може би масажи?

Да ви кажа преди секциото умирах от срам и страх какво представлява клизмата, а то не било нищо особено, предпочитам я пред хапчета за разхлабване! Може би най-неприятният спомен от секциото е слагането и махането на катетъра... беше като някакво китайско мъчение, все едно с тънка игла да ти прободат нерв. Аз казах на сестрата, че много ме боли, а АГ вика '' еее един катетър не може да изтърпи, нормално искала да ражда''.... Rolling Eyes

# 572
Прахчетата, които се пият преди манипулация или операция са отврат,надявам се, че никога повече няма да си причиня това нещо. Мене тука разни роднини, акушерки и прочие ме убеждават за нормално раждане, и взех вече много да се замислям.

# 573
За много години, момичета!

Мис Бингли, аз със сина ми първо си държах на секцио, после почнах да размислям и да си мисля за естествено, накрая все пак останах на секциото. Не знам, страх ме е, психически не се навих. В чужбина уж не правят секцио по желание, но единствено ако извадиш сериозни доводи, че имаш страх от естественото и ще се съобразят с тях. Аз хем искам да съм смела, ама някак си не мога да си го визуализирам дори. Което си някакъв ментален проблем.
 Пък ако някой ми гарантира, че ще имам бързо и леко раждане и с два напъна и да извадя бебето и без шевове да мине, ще се навия. Ама няма кой да гарантира такъв филм, разбира се  Grinning

Днес бебето е страшно активно и така бушува, че ме кара да подвиквам дори. Би шут на баща си, после и малкия се включи и вика: ало, аз съм. Та и той беше наритан  Heart Eyes
Аз имам много странен дискомфорт - долу вляво, като мускулно опъване, пробождане. Не е постоянно, не е и много силно, имам го на моменти и от дясно. Като чета из нета, грешка знам, най-ми прилича на round ligament pain, не знам как да го преведа на бг, обаче  newsm78  На 5-ти съм на преглед, ще видим.

# 574
Здравейте ,има ли някоя от вас излекувала се от кандида.Много ме притеснява моя доктор ми казва няма как напълно да се излекуваш докато си бременна. newsm78

# 575
Аз се излекувах само с един курс, но беше преди 2 месеца, после микробиологията излезе чиста и сега съм на едни глобули за предпазване. Но моят вид беше кандида нон албиканс.

# 576
Честита нова година мамчета  Hug Hug  Hug и малко остана до големия миг  newsm44 newsm44 newsm44

# 577
Иназ лекувах кандида ама някакъв др.вид беше.Сега пусках стерилна,уж беше чиста,обаче имам доста странно течение и се е засилило,та ще кажа сега на 5-ти на прегледа док.да ми вземе микробиология.Но си мисля,че пак съм я хванала.
Силвър,не знам аз точно от това се притеснявам,че страха може много лоша шега да ми изиграе,а трябва да съм в кондиция все пак.
Но тука около мен се опитват да ме накарат,упойкта можела да ме парализира,секциото е операция,а раждането не боляло,само контракциите,за.1,ч.болка,защо съм щяла да си причинявам 1,м.мъки😊
Честно казано не знам кое е по-добре-да си изяадят бебето и да си ме зашият веднъж,или хем да мине целия родилен процес а всички мъки и после пак в крайна сметка да ме шият,а там не се знае какво ше стане,как ше протече самото раждане,и май те шият и без упойка,което ми се струва варварско.

# 578
аз не се страхувам от естественото раждане. Все си мисля, че като дойде момента, от суматохата, докъто се усетя какво се случва и ще съм родила.

Но тука около мен се опитват да ме накарат,упойкта можела да ме парализира,секциото е операция,а раждането не боляло,само контракциите,за.1,ч.болка,защо съм щяла да си причинявам 1,м.мъки😊
Честно казано не знам кое е по-добре-да си изяадят бебето и да си ме зашият веднъж,или хем да мине целия родилен процес а всички мъки и после пак в крайна сметка да ме шият,а там не се знае какво ше стане,как ше протече самото раждане,и май те шият и без упойка,което ми се струва варварско.

Чак пък с парализа да те плашат. Принципно от всяка една упойка може да се парализираш. Дали естествено, дали секцио, риск от усложнения и дори смърт винаги съществуват. Така че, ако трябва да ги мислим тези неща, не трябваше да забременяваме. Обсъди с лекаря и взаимно ще прецените как най-добре да родиш.

# 579
Моят пост от вчера се е изтрил.
За късметите бях писала. На мен ми се падна почивка в 5 звезден хотел,,на детето околосветско пътешествие, а на ММ работа.  Joy Трябва да се стяга, че на околосветско пътешествие в петзвездни хотели... не е лесно hahaha

Аз си чакам микробиологията, почвам да си мисля, че от там нещо ще излезе. ooooh!

Мис, в крайна сметка ти ще раждаш, както ще се чувстваш най-добре, така ще го направиш. Детето после ще има нужда от щастлива майка.  Peace
Намери си доктор, изберете дата и ще бъдеш спокойна.
П.С. Мен пък ме е страх от упойката.

# 580
HI,мисля че си много правя,и аз това съм си го мислела,че докато се усетя и от вълнението,а и от присъствието на докторите ще се стегна и ще станат нещата.Аз иначе съм мн.страхлива,но когато трябва се стягам.А нали знаете хората как си говорят ей така колкото да кажат нещо-визирам това за упойката и свекъра ми,който едва ли не каза,че можело да остана инвалид.А жена му секцио е раждала,преди 28 години сина си-ММ заради седалищно предлежение на плода.
Доктора при,който ходя като чу,че ме е страх каза,че това не е основание да раждам секцио,и защо изобщо искам като мога да си родя нормално.Тоест,не ми се вижда склонен на дълги разговори и обяснения.А мен ми трябва лекар,който да ме изслуша и да прецени.

# 581
Честита нова година!

Мис бингли, ето календара на лекциите в майчин дом: http://school.maichindom.com/grafik/
Препоръчвам ти ако можеш да отидеш на лекцията за раждането, за да придобиеш представа от малко по-медицинска гледна точка. После може да поговориш с лекторката за нещата, които те притесняват. Такива реплики, подметнати от всякакви хора, са объркващи и неверни.

# 582
danny_p , благодаря ти  Hug ще гледам да отида
пише всеки понеделник от 15 часа,аз така или иначе често ходя там, та поне на две три лекции за раждането, грижите и кърменето ще ми е полезно да отида Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 яну 2017, 13:39 от Miss_Bingley

# 583
HI,мисля че си много правя,и аз това съм си го мислела,че докато се усетя и от вълнението,а и от присъствието на докторите ще се стегна и ще станат нещата.Аз иначе съм мн.страхлива,но когато трябва се стягам.А нали знаете хората как си говорят ей така колкото да кажат нещо-визирам това за упойката и свекъра ми,който едва ли не каза,че можело да остана инвалид.А жена му секцио е раждала,преди 28 години сина си-ММ заради седалищно предлежение на плода.
Доктора при,който ходя като чу,че ме е страх каза,че това не е основание да раждам секцио,и защо изобщо искам като мога да си родя нормално.Тоест,не ми се вижда склонен на дълги разговори и обяснения.А мен ми трябва лекар,който да ме изслуша и да прецени.

Абсолютно, някои хора си говорят, колкоти да си проветряват устата! Пропускай такива коментари през ушите си.
Мен всички ме агитират за секцио, даже и мм, тъй като онзи ден, като бил на дежурство, присъствал на едно мъчително естествено раждане.
Върна се от работа и беше категоричен - "ще раждаш секцио!" Питам го защо така реши, започна да ми вика дали съм имала идея какво означава да раждам естествено.
Аз пък вътрешно съм настроена за естествено раждане, но ще видим, ще го обсъдя и с лекаря и в последствие ще се реши.

# 584
Честита Нова година и от мен!

Мисля че никой няма право да казва как трябва да се роди едно бебе, и защо така трябва. Всяка жена си преценява сама.
Онзи ден в Майчин дом ми казаха че отново е седалищно и че при липса на част от водите няма да се обърне. И аз сега се опитвам да се подготвя за операцията, но честно казано ме е много страх, тя ще е 1вата в целия ми живот.

Общи условия

Активация на акаунт