Коледата наближава, а МAРТенчето все по-буйно шава!- тема 8

• 35 681
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Добро утро и за много години, пожелавам на всички да сме здрави, да имаме безпроблемни и безболезнени раждания, да се възстановим бързо и да гушкаме едни здрави, щастливи и спокойни бебчета.
Чета, че в последно време активно коментирате вида раждания. Аз самата не съм раждала, разбира се имам притеснения, страх ме е, не знам какво ме чака, но съм си казала, че бременността и раждането е един нормален процес, няма да сме първите, няма и да сме последните, по един или друг начин, трябва да родим. Вместо да се психирам месеци наред, да мисля какво ще е, предпочитам да се насладя на бременността си и да се доверя на лекарите, ако кажат, че мога да родя нормално, ще ги послушам, ако кажат секцио - ок, ще е секцио. Но за мен лично няма смисъл от излишни притеснения и предположения какво ще е.
Вече имам една операция, с пълна упойка, продължила 3 часа. За нея се филмирах, четох де-що има мнения на оперирани във форуми, коя какво помнила, коя какво почувствала след това, пък колко я боляло, колко време се въстановявала и за какво си го причиних да ме пита човек? Отидох трепереща като лист, уж знаейки всичко, което ме чака, а действителността нямаше нищо, ама НИЩО общо с прочетеното. Макар да бях с гипс, шини, шевове, болките си бяха търпими, страхът беше по-голям, възстанових се по-рано от очакваното.
Така, че сега съм си казала - всичко ще е наред, и ще мине по възможно най-добрия за мен начин.

# 616
Проблемът е в това, че не сте раждали и затова си измисляте всякакви филми на ужасите. Особено разказите на калфова със загуба на кръв, припадъци, болки и подобни. Не живеем в средновековието! Говорете с медицински лица. Затова препоръчвам лекциите в майчин дом - защото лекторите са акушерки. Когато си от страната на раждащата в повечето случаи изобщо не знаеш какво се случва. Честно, половината раждане не го помня, а бях в пълно съзнание. Другата половина е напълно изменена от емоционалните ми усещания и спомени. И това, убедена съм, важи за всеки един разказ за всяко едно раждане.
За съвет и съобразяване с конкретно вашия случай препоръчвам да се консултирате с дула или знам за Акушерски кабинет Зебра - направете една консултация, разберете как стоят нещата от медицинска гледна точка и решете. Въпросът не е в това вие да се паникьосате от единия вид раждане и затова да настоявате за другия - въпросът е да вземете информирано решение, което в случая е безкрайно далеч от вас.

Дани ще ме извиняваш, но нито съм невменяема, нито падам от луната, това че не съм раждала не ме прави по малко информирана от теб, изкарала съм 3 училища за бременни по 4 месеца и един форум 2 дни от сутрин до вечер, като лекциите са водени именно от лекари и акушерки, които са със стаж над 25 години. Изобщо не разказвам филми на ужасите, а споделих за моето състояние и това което е било при мен до момента в различни ситуации които нямат нищо общо с раждането, но са ме довели до моя избор, също така къде видя да агитирам някого да ражда по един или друг начин, точно обратното казах всеки който се колебае да се вгледа в себе си в миналото си и да си прецени че е индивидуално и за една жена едното е по-добро за друга другото. Обидно е да казваш че си измислям каквото и да е, а факта че по време на раждане се губи много кръв и че хората които сме с ниско кръвно припадаме не мисля че е някаква новина, това се знае от обща култура, не случайно задължително преди раждането ти изследват кръвната група макар че по време на бременността вече са я изследвали. Грам не съм искала да плаша някой, а напротив от това което на мен са ми обяснявали 4 месеца, да мога да помогна всеки да си направи сам избора, като сам си зададе определени въпроси и си отговори. Мен не ме вълнува кой какъв избор ще направи няма аз да съм на неговото място и да изпитвам и изживявам неговото раждане, за себе си съм решила, но както каза и друга потребителка много от раждалите естествено спестяват доста от неприятните неща и изкарват нещата много по-розови от колкото са в действителност. Нямало болка няма как да няма след като задължително ти спират упойката, болката се забравяла ами вече няколко потребителки писаха че изобщо не се забравя колкото и години да минат. Аз може да не съм раждала но са ми намествали без упойка изкълчен и надут като балон глезен, преди 15 години и да ти кажа всичко си помня никога няма да забравя какво изживях, така че нека да не се заяждаме тук сме да си споделяме и не виждам нищо лошо, когато някой не го вълнуват дадени теми, но пък други ги вълнуват и се коментират, нека просто да подминава. Мен също някои от коментираните неща не са ме вълнували примерно колички или лекарства при различни болести, но не съм коментирала, защото за други хора е важно, просто подминавам и се включвам за неща които са ми интересни.

# 617
Някой може ли да каже чай от коприва пие ли се?Една акушерка ми каза,че е по-добре да пия такъв чай за желязото,обаче не смея,че четох различни неща.От една чаша на ден нне вярвам да има проблем.Копривата е много богата на желязо.

# 618
Някой може ли да каже чай от коприва пие ли се?Една акушерка ми каза,че е по-добре да пия такъв чай за желязото,обаче не смея,че четох различни неща.От една чаша на ден нне вярвам да има проблем.Копривата е много богата на желязо.
Аз съм чела, че копривата предизвиква контракции. Пробвай със сок от нар - на мен ми действа много добре.

# 619
Да и аз така съм чела,ама колко е истина не знам.

# 620
Мис,
Скрит текст:
Маточни стимуланти– предизвикват контракции на матката и така могат да доведат до спонтанен аборт. Такива са мащерката, листата от малина, салвията (градински чай), риганът (във големи дози), копривата, шапичето, овчарската торбичка, белият имел, женското биле (също повишава кръвното налягане), пасифлора. Към тази категория спадат и много подправки – магданоз, босилек, девесил, розмарин, копър, анасон, канела, карамфил, шафран, които не бива да употребявате в големи количества.

Но предполагам, че от една чаша нищо няма да ти стане.

Позволете ми и аз да кажа, че се психирате една друга. През десетина страници на всяка една тема, освен може би първата, раждането е основна тема за дискусия. На мен не ми пречи, но защо си го причинявате?Това, което е било за приятелките ви няма как да е същото за вас. Всеки организъм е различен.

Моя приятелка твърдо беше решена, че иска да роди секцио и дори смени клиниката си заради това. Която по принцип е добра и най-добрите специалисти са събрани там, но някои от лекарите не са привърженици на секциото без мед.причина, а за съжаление нейната беше такава и не й предложи дата за секцио...

Та вместо да се панирате една друга, която я е страх, да избира секцио и да се кротне, че тези емоции и терзания не са много полезни за бебетата ни. Никой няма да ви обвини, че сте решили това, то си е за вас. Както и да родим, ще се възстановим и ще се грижим за бебчетата си.
 Но сега си осигурете малко спокойствие в оставащите месеци и им се радвайте, както се опитвам да направя аз, когато ме хване шубето  Mr. Green

# 621
Електра,чела съм всичко това,чудя се обаче как по естествен път да.си набавям повечко желязо,освен ядки,бобови и др.храни,които ги съдържат.

# 622
Яж повече месо, в него има най-много желязо - особено в телешкото.
От зеленчуковите - в цвеклото, най-добре сурово.

# 623
Оф, голям проблем с това месо, никак не ми се яде.
Цвеклото вярно, че е много богато на желязо, бях го забравила, но и то доста неприятно на вкус.Ще си правя салатка с моркови и орехи. Simple Smile

# 624
  • София
За много години, момичета! Да се оплача и аз и да ви помрънкам, вече ми тежи бебенцето, трудно дишам, трудно спя, тежко ми е от всяко ядене. Нещо съм се вкиснала и чак на рев ме избива. Ето ви майчино чувство, егати егоиста съм и това само, защото не се чувствам във форма. Чакам момента, когато коремът ще се смъкне надолу, та да ми олекне.

# 625
  • София
Мис, от варивата най-много желязо има в лещата, не се шегувам.
Миа, и аз се чувствам по подобен начин, само дето не ме задушава, но киселините ме убиват. Вече и през деня си стоя с киселини, нищо не действа, гърлото ми е като изгорено. Изнервена съм от това изгарящо усещане, някои храни само като ги помириша и се запалвам. Само когато приемам мляко ме облекчава временно.
Странно, коремът ми не е съвсем нагоре а  е по-ниско, много щръкнал напред, и не ме подпира. Задъхвам се обаче от сълби и от по-енергични движения.

# 626
Да, знам за лещата, аз много ям леща, обичам и си правя супа от леща.
Моя корем не е високо, определено е ниско,макар че върви нагоре, но като хапна по-обилно примерно веднага ми става тежко и ме подпира, задъхвам се,неприятно е, като лежа по гръб особено е гадно.
WhiteWabbit, ябълка и газирана вода за киселини, мюсли с мляко-доказано работят, на мен само това ми помага като имам.

# 627
Я да не мрънкате, че ви тежи Grinning Grinning Grinning. Знаете ли колко има още?!
Моите госпожици са- едната 1300гр., другата 1400гр.  Да мрънкам ли, хахахахах. Апартамента ни е на два етажа и по 1000 пъти на ден се качвам и слизам, напоследък с почивки. Киселини имам денонощно, даже и от вода. Не мога да дишам, но каквото такова. И това ще мине.
Като бръмбар съм, като легна по гръб и няма ставане, хаха. Контракции си имам, шийката 5 см., така че не мисля и да се спирам. И да искам не мога, де. Хубав ден.

# 628
Мис, от ядките шам фъстък и бадеми за желязото,аз постоянно имам в чантата  Peace спанак с ориз си правя , боб ,ама май не съм много редовна. скоро ми предстои анализ за трето тримесичие да видим има ли промяна желязото  newsm78

Електра,+1 на твоето мнение съм, не искам да се натоварвам излишно, каквото дойде - такова, всички ни е страх от предстоящото, все пак сме живи хора. Само живи и здрави да сме и това ще мине  Peace

# 629
Калфова, не съм имала предвид това, което си разбрала.

За майчин дом - на 12ти етаж бебетата са в стаята с майките, но не знам как стои въпросът с настаняването там след секцио. Би трябвало да може след като се излезе от реанимация, но не съм сигурна.

Киселини и мен ме сполетяват от време на време, предимно вечер, киселото мляко като че ли ми помага.

Мен ме е страх да се похваля, но малко ми поолекна. Не ме боли толкова брутално тазът и даже съм мааалко по-пъргава. Но пък ме налегна безсъние и ставам да пишкам по хиляда пъти на нощ, което компенсира по неприятност. Девойката рита здраво, най-гадно е като ми уцели пикочния мехур. Брат ѝ беше много по-кротък или поне не си спомням да ме е ритал така.

Общи условия

Активация на акаунт