В момента чета...50

• 70 426
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • Чукарландия
Благодаря за новата тема, Деси! bouquet

Продължавам си с удоволствие "Свобода" на Франзен! Heart Eyes

# 46
  • София
Чета "Бавачката на ангели" на Камила Лекберг - страхотна, но за съжаление последната непрочетена от авторката.

# 47
  • София
И аз благодаря за темата, Деска  bouquet
Чета Изгубеният рай на Самартин и засега ми харесва - прииска ми се да съм по-добра майка, толкова живо са описани детските и момичешки трепети  Heart Eyes ... все още съм в очакване на завръзка Flutter Електронно съм подхванала една фантастика на братята Стругацки, много ми допада стила.

# 48
  • София
...Електронно съм подхванала една фантастика на братята Стругацки, много ми допада стила.

Коя? (И аз ги харесвам).

# 49
Ох, ще взема да почна и аз книга на Джонатан Франзен да видя и аз какво толкова му коментирате Laughing

# 50
Прочетох "Последният дъх на Мавъра" на Салман Рушди и много ми хареса. Чудесен разказвач е. Колоритна семейна история, пълна с много любов, омраза, върхове и падения. Като за първа среща с автора, съм впечатлена. Ще потърся и други негови романи.

И в тази връзка някой с добри отзиви за друга негова книга?

Започнах "Момичетата" на Ема Клайн, но съм я оставила за момента. Мисля си, че историята има потенциал, но нещо ми е много хаотична и стилът на авторката хич не ми допада.

Маришка, мисля си че "Изгубеният рай" ще ти допадне. Малко е захаросана, като за кубинската действителност, но пък е много топла и човешка книга.  Heart Eyes 

# 51
  • Пловдив
Чета

чете се бързо и е приятна семейна история, засега много ми харесва

# 52
  • София
Елинко, чела съм "Сатанински строфи", отвсякъде си е 5 звездна, само заради увереността, с която се завихря магията в сюжета и те вдига от пепеляка на прозата - си струва.... а там има доста повече от това Party Скоро се сдобих с "Две години, осем месеца и двайсет и осем нощи", подарък Heart Eyes .... казваш и пращам за прочит (аз не съм я чела все още).
Пете, "Дори насън не виждаме покой" - вътре са няколко романа.

# 53
Не мога да не се включа и да кажа , че въпреки че не съм дочела още Ужас на Дан Симънс , тая книга в последните си 100 които изчетох снощи адски хваща за гърлото и не те пуска Crazy Crazy Crazy

И докато в началото на книгата имах чувството че времето в книгата е спряло , то сега всичко се развива толкова шеметно бързо Heart Eyes Heart Eyes

# 54
Така като гледам довършването на Повикът на ангела ще е невъзможно. Историята започна да се разгръща и да ми става интересна, но "чепиците" и "портативните апарати" взеха да ми бъркат в мозъка. Не вярвам Мюсо да използва толкова остарели думи, по-скоро проблемът ще е в превода. В началото не ми правеше впечатление, но сега взе да боде доста сериозно ooooh! На крачка съм да почна друга книга.

Последна редакция: вт, 20 дек 2016, 20:15 от Ich_Will_

# 55
  • някъде
"Където някога вървяхме"- Шел Вестьо....но нещо не ме грабва и се чудя дали да продължавам.

# 56
Започвам Ние на Евгений Замятин.

Едвам довърших Повикът на ангела на Мюсо. "Чепиците" изчезнаха, но "портативните апарати" останаха Twisted Evil Ако Сентръл парк е преведена по същия начин(остарял превод на съвременен роман на 21 век), да не се мъча и да я търся на английски. Опитвах се да се потопя в историята и да не обръщам внимание на превода, но просто беше невъзможно.

# 57
  • Mostly in my mind
Фредрик Бакман в началото на новата година ще ни зарадва с ново заглавие Mr. Green Mr. Green
Също така има и ново издание на 'Любов по време на холера'. Луксозно мисля.
Някой да се  е сдобил вече с Приказките на Братя Грим на Сиела?

# 58
  • Ямбол
Дочитам си "Огнена кралица" на Антъни Райън.
Подхванах и "Небостъргач" на Дж.Г.Балард. Малко ми е странен телеграфният стил на писане  Rolling Eyes .

# 59
  • София
Някой да се  е сдобил вече с Приказките на Братя Грим на Сиела?

Мисля да се сдобия с тях за 3-ти март, когато ще са на -50%  Mr. Green
Иначе го разглеждах изданието - прекрасно е  Heart Eyes

Прочетох "Гробна тишина" - 4*/5*
Мрачна книга, пропита със сцени на домашно насилие. Преводът ми беше малко странен на моменти, но като цяло беше ОК книгата и я препоръчвам на любителите на скандинавските трилъри.
Бих прочела и други книги на Индридасон  Simple Smile

Мисля сега да започна "Ледена луна"

Общи условия

Активация на акаунт