В момента чета...50

• 70 435
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • Ямбол
...

Започнах "Светкавица" на Дийн Кунц. В началото съм, но четенето върви. Интересна е.
Завиждам. Аз много я харесах.

# 76
  • Пловдив

Прекрасна семейна история с препратки към Втората световна война. Мисля, че на някои момичета от темата ще се хареса.

# 77
Лиляна, а чела ли си други романи на Дийн Кунц и ако да, как са те? Светкавица звучи примамливо, но не ми се иска да ми е първата среща с автора. Почвала съм Лицето, но заради книжната криза не можах да я довърша и съм решила да и дам втори шанс, а на хартия ме чака Чудакът Томас. Друга книга, която съм планирала от него, е Невинност. Не съм си и помисляла да го сравнявам със Стивън Кинг.

# 78

Прекрасна семейна история с препратки към Втората световна война. Мисля, че на някои момичета от темата ще се хареса.
Загледах се в тази книга в една книжарница.  Peace Ще си я купя.

# 79
Аз много харесвам Кунц. Не колкото Кинг, но повечето книги, които съм чела от Кунц са ми допадали. В някои от книгите му има свръхестествен елемент, други са трилъри.

Бих препоръчала "Драконови сълзи", "Съпругът", "Добрият", "Пазители". За тези се сещам в момента.

# 80
  • Ямбол
Лиляна, а чела ли си други романи на Дийн Кунц и ако да, как са те? Светкавица звучи примамливо, но не ми се иска да ми е първата среща с автора. Почвала съм Лицето, но заради книжната криза не можах да я довърша и съм решила да и дам втори шанс, а на хартия ме чака Чудакът Томас. Друга книга, която съм планирала от него, е Невинност. Не съм си и помисляла да го сравнявам със Стивън Кинг.
Да, чела съм и друго от Кунц - първата ми беше "Врата към декември" - много отдавна я четох, но помня, че беше много добра, после "Лошо място" - доволна, после нещо не ми допадна "Отвъдни очи" и накрая "Светкавица" и засега последната ми е фаворит. Приготвила съм си останалите от Читанка.
Не мога и аз да го сравня с Кинг, но пак е добър, особено в съспенсовите ситуации, напрежение и не малко ужас понякога.

# 81
 Shocked Защо съм се объркала така с Гробна тишина. Ами защо.. и двете книги са със светли/бели корици. Мислела съм си за Свидетел на огъня на изд.Ентусиаст.  Grinning

# 82
  • Ямбол
Зарязах я "Лотарията". Не обичам такива глупости. Можеше и да стане по-нататък нещо, но нямам нерви да я влача. Исках нещо много добро и захванах "Граф Монте Кристо". Страхотна е.

# 83
Прочетох Завръщане в Сойертън Спрингс - Анди Андрюс

Сега започвам С дъх на чаени листа - Хана Тъниклиф

# 84
...
Започнах "Светкавица" на Дийн Кунц. В началото съм, но четенето върви. Интересна е.
Завиждам. Аз много я харесах.
Много я харесах и аз тази книга Wink
Зарязах "Зимна приказка в Ню Йорк", бях чела много добри отзиви, стигнах до стотната страница, това беше някакъв словесен бъркоч, изобщо не разбрах къде се намирам, някакво действие ли се случва или просто едни думи се наслагват и тече ли, тече... Може да съм в грешка, но реших, че още 600 стр. е абсурд да си причиня. Оставих я.

От снощи чета "Британия роуд 22" на Аманда Ходжкинсън. Предизвика ми интереса и четох до късно, мисля че ще ми хареса.

# 85
Започнах 'Ръка в огъня" на Хюго Хамилтън

# 86
Хаха, Зимна приказка в Ню Йорк се оказа доста непреодолимо препятствие за момичетата. Някой изобщо успявал ли е да я довърши? Laughing

# 87
Хаха, Зимна приказка в Ню Йорк се оказа доста непреодолимо препятствие за момичетата. Някой изобщо успявал ли е да я довърши? Laughing

Аз успях да я довърша, но просто защото съм мноооого инатлива.  Mr. Green Викам си, не може книгата и филма да са с такива добри отзиви, все нещо хубаво трябва да има. Да, ама не!  Whistling Филма така и не го изгледах. След книгата не исках да си го причинявам.

# 88
  • Belgium
Филмът е пълна боза, причиних си го  Mr. Green

Хубави отзиви за книгата аз не съм чувала, изобщо няма и да посягам към нея.

# 89
  • Чукарландия
Само критиците ли толкова я възхваляват?!? newsm78

Скрит текст:
„Вълшебна и необикновена...От целия роман струи зашеметяващо усещане за красота и емоционална фантазия. Отдавна не се е появявала толкова въздействаща, забавна, съдържателна и всеобхватна книга...Изпитвам известно притеснение, което досега не ми се е случвало в работата ми като критик, да не би да не успея да представя това великолепно произведение в пълния му блясък.“
Бенджамин ДеМот, New York Times

Шедьовърът на Марк Хелприн ви пренася в Ню Йорк отпреди Първата световна война, в град, пречистен от пелената на безпрецедентни снегове. Една зимна нощ Питър Лейк – виртуозен крадец и механик – прави опит да ограби непристъпно като крепост имение в Горен Уест Сайд. Макар да си мисли, че къщата е празна, дъщерята на семейството, което живее там, си е у дома. Така започва любовната история на ирландския крадец и Бевърли Пен –момиче, умиращо от туберкулоза. Любовта им е толкова силна, че Питър Лейк, обикновен и необразован човек, ще бъде тласнат в битка да спре времето и да съживи мъртвите. Непримиримата му борба е една от най-красивите и необикновени истории в американската литература.

„Хелприн създава невероятно красива и живописна история, която изпълва душата.“ – Publishers Weekly

„Този роман излиза извън границите на съвременната литература. Това е любовна история между един писател и изразните средства.“ Newsday

„Хелприн не е просто уважаван автор; той има качествата на велик писател.“ USA Today

„Хелприн борави безстрашно и виртуозно с езика... предава живописно атмосферата и многобройните пейзажи на града със спираща дъха поетичност... От тази книга без никакво съмнение струи гениалност... Читателят със сигурност ще остане запленен от невероятно богатото въображение на Хелприн.“ Saturday Review

„Хелприн чисто и просто наелектризира цялата вселена!“ The Boston Globe

Общи условия

Активация на акаунт