В момента чета...50

• 70 455
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Лиляна, това е една от най-хубавите теми във форума, не се цепи от колектива. Laughing😀 И на мен ми стана неприятно, защото бях планувала тази книга за прочит.

Последна редакция: вт, 31 яну 2017, 08:53 от System Error

# 676
Това е или много харесвана, или изобщо от "кралските". Този спойлер не е от първостепенна важност и няма да развали удоволствието от книгата, та пак добре. Но наистина е неприятно!

# 677
  • София
Здравейте  bouquet.
Завърших "Безцветният Цукуру Тадзаки и неговите години на странстване" на Мураками. Усещането в книгата е като от добрите романи на Мураками - много ми допада - създава един магичен свят, в който героите са свързани по особен начин помежду си, включително чрез сънищата си. Но за съжаление книгата свърши наникъде, точно когато очаквах някаква развръзка  Crazy и останах разочарована.
Започнах "Оризовата майка" след ваши коментари в темата. Харесва ми. Много ми напомня за "Чест", която е любимата ми книга на Елиф Шафак.

# 678
Здравейте ! Hug
Някой ако има книгата Изкуплението на Гейбриъл бихте ли могли да ми я изпратите ?

# 679
zazu1, ще прочета и аз Чест тогава, защото харесах Оризовата майка Simple Smile
А някакъв отзив за "Моши, моши, Япония", видях, че я има в МБ?

Аз се отказах тотално от "Поправките"  Rolling Eyes Загуби ме някъде на "п..ката й беше като стара бейзболна ръкавица"  Sick Не знам дали превода е ужасен, но на мен ми дойде прекалено вулгарна, а и установих, че дори не ми е интересно какво се случва с героите  Confused Ако беше 200-300 стр. бих се напънала, но 600 - не  Crossing Arms Продължавам си на аграрно- каква тематика беше с "Вино от глухарчета", да ми се оправи малко вкуса Simple Smile

# 680
  • София
Това е или много харесвана, или изобщо от "кралските". Този спойлер не е от първостепенна важност и няма да развали удоволствието от книгата, та пак добре. Но наистина е неприятно!
Те не са ли всичките му книги такива Simple Smile
Аз също отдавна я глася и все не стигам до нея, с и без спойлера няма да я прескоча, но наистина е неприятно. Wink

# 681
  • Mostly in my mind
и аз съм хвърлила око и мерак на "Моши, моши, Япония". винаги ми е била интересна тяхната култура. ще чакам и аз отзиви.  Simple Smile
Получи се това с подписите. Благодаря, System Error. Дори и моя си виждам. Бях забравила, че имам Joy
по темата: мъча се с "Аз още броя дните". На моменти ми идва прекалено тежка, на моменти малко скучна...

# 682
  • Belgium

Аз много харесах "Моши, моши". Имам си влечение към японската култура, но основно познавам нейното брутално лице включващо безусловно подчинение на традициите, унифициране на индивида, гората на самоубийцте, която си е феномен, характерен само за тях и т.н. В "Моши, моши" видях една съвсем друга Япония - мила, светла, добра, в която и най-отегчителната работа се върши със сърце. Радвам се, че една българка е успяла така добре да се интегрира при затворени хора като японците.  Laughing Книгата се чете много бързо, но според мен е по-добре човек да я има в хартиен вариант, защото включва и снимки и изобщо е добро попълнение за библиотеката.

След тази моя ода обаче нищо чудно ти да не я харесаш, защото имаме различен вкус  Laughing

# 683
  • Вестерос
По играта на Джералд нямаше ли филм или се бъркам с друга на Кинг  newsm78

# 684
Лу, тази, мисля, че ще ми хареса Simple Smile Предложи други книги на тази тематика  Praynig . И аз от това, което съм чела, съм с впечатление, че са жесток народ, със сурови традиции, и някак непознати за нас, европейците  Rolling Eyes

# 685
  • София
Аз съм си приготвила за по-натам "Мълчание" на Шюсаку Ендо Simple Smile Но тя е по-скоро историческа, анонсират я като подобна на "Шогун" Simple Smile

И .. (за да съм и аз малко в агро-вълната Wink ) - "Дъщерята на слугинята" Wink  Hug

# 686
  • Mostly in my mind

Аз много харесах "Моши, моши". Имам си влечение към японската култура, но основно познавам нейното брутално лице включващо безусловно подчинение на традициите, унифициране на индивида, гората на самоубийцте, която си е феномен, характерен само за тях и т.н. В "Моши, моши" видях една съвсем друга Япония - мила, светла, добра, в която и най-отегчителната работа се върши със сърце. Радвам се, че една българка е успяла така добре да се интегрира при затворени хора като японците.  Laughing Книгата се чете много бързо, но според мен е по-добре човек да я има в хартиен вариант, защото включва и снимки и изобщо е добро попълнение за библиотеката.

След тази моя ода обаче нищо чудно ти да не я харесаш, защото имаме различен вкус  Laughing
Мда. Асоциалното, самоубийствата, затворения в себе си. Много ясно личат в романите на Мураками.

# 687
  • Belgium
Не, не. Аз не съм особен фен на Мураками, а и той не е типичния японец.

Представата ми за Япония е формирана не само на база книги, а и филми, сериали, манга, комикси както и на разкази на мои познати, които са живели там. Както казах имам интерес към тази култура, но темата е дълга, а и е офф-топик. Даже като се замисля най-малко от книги имам впечатления за Япония.

# 688
Аз съм си приготвила за по-натам "Мълчание" на Шюсаку Ендо Simple Smile Но тя е по-скоро историческа, анонсират я като подобна на "Шогун" Simple Smile

И .. (за да съм и аз малко в агро-вълната Wink ) - "Дъщерята на слугинята" Wink  Hug

Ох, Мълчание ... според мен няма общо с Шогун - като разгръщане, като дълбочина, като фабула. И на мен ми беше една противоречива, една ... мълчалива, дори някак ... постна откъм исторически факти, душевни описания ... Аз намерих за себе си и някои ценни неща, но като цяло й дадох 3 в GR.

# 689
Джина,"Моши моши Япония" е  една палитра от впечатления на авторката за Япония, хората,културата им,нравите им,представена с  нормални ,ежедневни случки и ситуации.
Ще ти хареса,а и със сигурност ще научиш много неща .
Съгласна съм с Лу,че си заслужава хартиеното издание,в което има и много снимки.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт