Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-13

• 101 488
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
Моля за мнение за апарт. в строеж на ул. Симеон, след бул. Сливница, близо до хотел Принцес.
Срок 06,2018, цена 43000Е.  на ш/з.
По скоро за мястото, дали би се дал лесно под наем.
Строителя е Кондор и Сие - читави ли са.
Изобщо всякакво мнение  ще е от полза.
Благодаря предварително.

# 421
до гарата мен района малко ме притеснява

# 422
Районът е пепел от рози, но погледнато оптимистично- има си и заможни афганистанци и иракчани. Джамията е на пешеходно разстояние, има потенциал имотът.

Няма сигурен строител, както го дават 2018 г, не знам...много хора вече плакаха, всеки си знае, виждам доста незавършени и изкупени кооперации, всеки си знае, ако сте склонни да поемете риск, който не е малък. Да, цената изкушава, но и отговаря на големия риск от фалит на строителя и стотици други вероятни причини за недовършване на строежа.

# 423
За мен тези примери са изцяло лишени от каквато и да било пазарна логика.
Чудя се и аз. Този например http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c148307007951449 … k=2h8xwq&f1=4 ми се вижда свръхнадценен- преходен, неголяма квадратура, грозни довършителни, само една баня, последен етаж, ама цената...

# 424

Чудя се и аз. Този например http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c148307007951449 … k=2h8xwq&f1=4 ми се вижда свръхнадценен- преходен, неголяма квадратура, грозни довършителни, само една баня, последен етаж, ама цената...
[/quote]

Пише, че е строителство от 50-те newsm78 newsm78 Много е надценен, но знае ли човек, може би някой ще го хареса и ще го купи Simple Smile

# 425

Пише, че е строителство от 50-те newsm78 newsm78 Много е надценен, но знае ли човек, може би някой ще го хареса и ще го купи Simple Smile
[/quote]

Майтапите се #Crazy Голям кич ми се вижда. И тия чамови мебелчета.8 етаж, тец няма newsm78. Поне с 1500Е на кв. е надценено. Тухла на 90г, е долу горе панел на 40, т е, как не се е срутил още newsm78

# 426
Дали пък заради:

Заедно с 25. 86% /двадесет и пет цяло и осемдесет и шест стотни върху сто/ идеални части от правото на строеж, както и заедно с 1/3 идеална част от поземления имот.

и факта, че къщата е двуетажна, не се надяват да ги купи инвеститор? Нямам идея, дали изобщо е възможно такъв тип сделка, с очакване за бъдещ строеж, но явно нещо се върти на хората в главата Simple Smile. Иначе е типичен пример за предложение, което не е адекватно и според мен. Поне да имаше мебели тип "антиквариант".

# 427
Но продават само единия етаж. Самостоятелна къща май ще е по-евтинко.

# 428
Но продават само единия етаж. Самостоятелна къща май ще е по-евтинко.
Къде го видях тоя осми етаж newsm78 Тъкмо бях зациклил, къде има осем етажна тухла в Г. Милев newsm78. Но пак си е много.  newsm78

# 429
Ако позволите да сменя малко посоката на темата, насочили  сме се за закупуване на двустайно жилище в Пловдив изцяло с кредит. От собствен опит, кои  банки предлагат добри условия в момента? Нещо ми е трудно да се ориентирам в лихви, проценти, ГПР... Embarassed За сега клоним към Експресбанк.

# 430
Ако позволите да сменя малко посоката на темата, насочили  сме се за закупуване на двустайно жилище в Пловдив изцяло с кредит. От собствен опит, кои  банки предлагат добри условия в момента? Нещо ми е трудно да се ориентирам в лихви, проценти, ГПР... Embarassed За сега клоним към Експресбанк.

В ПИБ има жилищни кредити на малко над 3% лихва за първите 3 години. Ние към тях сме се насочили.

Аз да попитам разбиращите:

Как при покупка на имот можеш да си сигурен, че той не е ипотекиран към някоя Компания? Защото разбрах, че за банките няма как да те излъжат, но за компании?  newsm78

# 431
  • София
Всички ипотеки са вписани в Агенция по вписванията. Няма как да има ипотека, което да не е отразена. При сделка се вижда какви тежести има имота

# 432
  • Русе
Възможно ли е имотът да има друг вид тежест, от залагане,договор или друго, която да не е отразена в регистрите

# 433
  • Beyond the stars
Възможно ли е имотът да има друг вид тежест, от залагане,договор или друго, която да не е отразена в регистрите

Всяко движение по отношение на собствеността на недвижим имот подлежи на вписване - актове относно недвижими имоти; искови молби и на постановените по тях решения;  ипотеки и залози ; възбрани и други обезпечения  Peace
Идеята е точно тази - да може всеки да провери дали това е собственика, има ли ипотеки и т.н.

# 434
  • София, Bulgaria

Всичко е възможно, при положение, че информацията в Агенцията по вписване е със задна дата, която дата в момента е 7 дена, но лятото и до нова година беше 25 дена. За този период имотът може да бъде препродаден или да са вписани тежести, които да не се виждат.  Да не говорим за грешките в издаваните удостоверения.

А на въпроса, ако има писана тежест от небанкова институция, се действа по същия начин. Пак се иска гаранционно писмо. Имам такъв случай, ипотеката беше към Маршал Кредит груп/ ако правилно си спомням/ за по-сигурно, платихме по сметка на нотариус, които разпредели парите, според дълговете, като за всеки дълг имахме гаранционно писмо.

Общи условия

Активация на акаунт