Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-13

• 101 945
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Скрит текст:

По принцип съм съгласен, но щом един имот е пуснат на една цена, е по-вероятно тя да се намали, а не да се увеличи, независимо дали е пусната реклама в интернет или по радиото, примерно. Да приемем, че има ощетяване на продавача, ок, това е негов проблем, но ако той задържи да речем 6 месеца даден апартамент, то има и други разходи - данък, който трябва да се плати, ток, вода, етажна собственост и т.н., понякога тези сметки надвишават едни да речем 500-1000 евро, в зависимост от имота. И все пак, всеки има мнение, не съм в ролята на продавач и честно казано това е една безкрайна тема, която обсъждаме.  Simple Smile
Пожелавам на всички, които търсят, през 2017г. да намерят мечтания дом! Simple Smile

Това не винаги е така - така беше в периода 2008-2013-14 (грубо). А в период на подем е обратното - затова и Angelique обясни как е продавала с наддаване - тоест, е продаден на по-всиока цена от обявената.  И докато не се обърне пазарът, ще става все повече обратното за хубавите имоти.  Разходите са си разходи, но хубав имот на този пазар, който да стои 6 месеца, е надценен не с 10 е/кв, ами с 40-50 % Simple Smile 

Ето един такъв, например - от частно лице е, стои поне от май 2016 - https://www.olx.bg/ad/apartament-ID609mg.html#87b9bfa142;promoted

Но имотът не е 155 кв.м и от там цената му не е 1250 е/кв

Този апартамент седи от няколко години на пазара

На същата цена от 195 000 евро?!  Shocked

За цената, нямам спомен, но щом съм го запомнил най-вероятно е била фрапираща.

# 196
Балонът се надува,
надува, надува.
Надувайте момчета,
да стане на парчета...
Пук !

Детска песничка

https://www.youtube.com/watch?v=38-OgRbyMWU

Много точно написано. Ще чакаме изненади

# 197
  • София
Може ли коментар и мнение за този апартамент - http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b148371038097319

# 198
  • София
Цената е впечатляваща, но според описанието ремонта е струвал поне около 10к-12к евро. Огледай блока, да не е някое занемарено ЕПК. завършвано е в ранната демокрация, т.е. е от най-новите. Ако скицата е вярна, лесно ще си го направиш маломерен тристаен. Питай за външна изолация дали има, мисля, че външните стени  са на стаята и трапезарията, рано или късно ще се наложи. Огледай асансьорите, етажът не е нисък.

# 199
Скрит текст:

По принцип съм съгласен, но щом един имот е пуснат на една цена, е по-вероятно тя да се намали, а не да се увеличи, независимо дали е пусната реклама в интернет или по радиото, примерно. Да приемем, че има ощетяване на продавача, ок, това е негов проблем, но ако той задържи да речем 6 месеца даден апартамент, то има и други разходи - данък, който трябва да се плати, ток, вода, етажна собственост и т.н., понякога тези сметки надвишават едни да речем 500-1000 евро, в зависимост от имота. И все пак, всеки има мнение, не съм в ролята на продавач и честно казано това е една безкрайна тема, която обсъждаме.  Simple Smile
Пожелавам на всички, които търсят, през 2017г. да намерят мечтания дом! Simple Smile

Това не винаги е така - така беше в периода 2008-2013-14 (грубо). А в период на подем е обратното - затова и Angelique обясни как е продавала с наддаване - тоест, е продаден на по-всиока цена от обявената.  И докато не се обърне пазарът, ще става все повече обратното за хубавите имоти.  Разходите са си разходи, но хубав имот на този пазар, който да стои 6 месеца, е надценен не с 10 е/кв, ами с 40-50 % Simple Smile 

Ето един такъв, например - от частно лице е, стои поне от май 2016 - https://www.olx.bg/ad/apartament-ID609mg.html#87b9bfa142;promoted

Но имотът не е 155 кв.м и от там цената му не е 1250 е/кв

Този апартамент седи от няколко години на пазара

На същата цена от 195 000 евро?!  Shocked

За цената, нямам спомен, но щом съм го запомнил най-вероятно е била фрапираща.

Да ви кажа, не подценявайте апартамента. Със сигурност няма нищо общо нито с новото, нито със старото строителство. Знам и кооперацията, и къде е точно, и кои живееха в нея Laughing

# 200
  • София
Може ли коментар и мнение за този апартамент - http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b148371038097319

Не намерих изложение, а за мене е важно.
За цената - не знам какви са сега.
Ако е готов за нанасяне след 1 боя - бива.
Но пак според изложението - за мене.

# 201
Здравейте, хвърлих поглед на темата, но видях ,че масово пишете за София. Има ли някой който може да даде мнение за гр. Варна ? Благодаря предварително !

# 202
  • София

85 000 за двустаен в Младост 4 ми се виждат множко. Вярно, че доста е вложено в апартамента, но преди да го види човек на живо трудно може да каже дали му харесва и дали би живял в него. Изложението също е от изключителна важност.
Иначе нямам лошо мнение за ЕПК. Широки стаи с правилна форма, достатъчно място за съхранение на багаж /килери, мокри помещения/. Хубаво е да се провери дали е поддържан входа.
Аз лично съм живяла доста години в апартамент ЕПК и мисля, че едно от предимствата му беше, че имаше много ниски разходи за отопление. Имаше ТЕЦ, източно изложение, вътрешен.

# 203
  • София
За този пише, че няма ТЕЦ.

# 204

Да ви кажа, не подценявайте апартамента. Със сигурност няма нищо общо нито с новото, нито със старото строителство. Знам и кооперацията, и къде е точно, и кои живееха в нея Laughing

Искаш да кажеш, че 2500 е/кв за този имот е нормална цена в момента?  newsm78  Кооперацията е на Цанко Церковски 28. Който и да е живял в него, това (според мен) не влияе на цената му. Жилището има качества, недостатък е, че преходът не може да се избегне, но на сегашната конюнктура цена над 120-130 000 евро е сериозно надценена (според мен).  

Има ново строителство и ново строителство. Както и старо и старо. Не може да се обобщава.

# 205
Здравейте,в момента мъжа ми продава един парцел в  регулацията на голям град.Искам да попитам в случай ,че агенцията поеме ангажимента да вади нужните документи и да го представлява пред нотариуса колко според вас е нормално да поискат за тази услуга.
Като отделно си взимат процента от сделката,отделно заплащаме таксите за изваждане и на самите документи....

# 206
  • София
Мъжът ти сам да си извади данъчна оценка и скица, друго не му трябва. Това е 2 дена за по максимум 2 часа работа. И 100 лева са много за тази услуга.
И какво означава да го представляват пред нотариуса? Ще четат, слушат и разписват вместо него?  Shocked

# 207
Понеже не сме в страната и можем да си дойдем в април и да вадим тогава каквито документи са нужни...Това при положение,че се намери кой да го купи преди това.
Аз си мисля,че може да помоли и някой близък да свърши това....при положение,че има пълномощно.

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 14:10 от Zhani

# 208
  • София
Внимавайте ако направите на някой пълномощно с какви права ще го упълномощавате! Задължително включете точка, че не може да продава, да сключва договори за наем и т.н.

# 209
Доколкото виждам, хората са в чужбина. Малко трудно ще могат сами да осигурят нужните документи.

Читав агент би трябвало да подготви тези документи в рамките на комисионата, но най-добре попитайте брокерите в темата Peace
Няма ли да трябва пълномощно за агенцията?

ПП. Опс, закъснях с коментара Laughing

Общи условия

Активация на акаунт