Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-13

• 101 486
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
  • Beyond the stars
Възможно ли е имотът да има друг вид тежест, от залагане,договор или друго, която да не е отразена в регистрите

Всичко е възможно, при положение, че информацията в Агенцията по вписване е със задна дата, която дата в момента е 7 дена, но лятото и до нова година беше 25 дена. За този период имотът може да бъде препродаден или да са вписани тежести, които да не се виждат.  Да не говорим за грешките в издаваните удостоверения.

7 дена е доста оптимистично в сравнение с лятото  Peace В родната ми провинция, (което все пак е средноголям град с жив имотен пазар) , сделката се изповядва сутринта и максимум на другия ден си взел вписания нотариален акт  Wink
По закон срокът е 3 дни, да се надяваме скоро и София да се доближи до него.

# 436
  • София, Bulgaria
Понеже подготвяме едно събитие и ни трябва примери и актуална информация се поровихме малко в обявите и ето какви цифри извадихме.
За всички квартали на Младост, всички типове и видове имоти: 33 обяви от частни лица /тук има обяви и 2-ма строителя по няколко имота от сграда/ , 1000 обяви от агенции, като от тези 1000 обяви 422 са реални и не повтарящи се.
От тези 33 обяви на частни лица 2/3 бяха супер надценени, а останалите горе долу близки пазара.
Взех пример с 2-ст панел най-ниската цена на частно лице беше 65000Евро в Младост 1, бл. 70-те години. Най високата 96 000Евро.

# 437
  • София, Bulgaria
Възможно ли е имотът да има друг вид тежест, от залагане,договор или друго, която да не е отразена в регистрите

Всичко е възможно, при положение, че информацията в Агенцията по вписване е със задна дата, която дата в момента е 7 дена, но лятото и до нова година беше 25 дена. За този период имотът може да бъде препродаден или да са вписани тежести, които да не се виждат.  Да не говорим за грешките в издаваните удостоверения.

7 дена е доста оптимистично в сравнение с лятото  Peace В родната ми провинция, (което все пак е средноголям град с жив имотен пазар) , сделката се изповядва сутринта и максимум на другия ден си взел вписания нотариален акт  Wink
По закон срокът е 3 дни, да се надяваме скоро и София да се доближи до него.

В София всеки ден се вписват между 140 и 150 сделки. Това са 300 човека, които правят сделка. От делно ипотеки, вписвания и заличавания....договори за наем... вписване на възбрани...и т.н....

# 438
  • Beyond the stars
В София всеки ден се вписват между 140 и 150 сделки. Това са 300 човека, които правят сделка. От делно ипотеки, вписвания и заличавания....договори за наем... вписване на възбрани...и т.н....

Не споря изобщо  Peace Но правилникът за вписванията е един и срокът е един и същ. 20те дена лятото не бяха нормални и бяха огромна възможност за всякакви поразии. Ако са 7 дни в момента е доста поносимо и близко до предписаното в закона.  Wink

# 439
  • София
Много държа да видя обявата за двустайната панелка за 96 000 евро Shocked
Тия хора полудяха...

# 440
  • София
Много държа да видя обявата за двустайната панелка за 96 000 евро Shocked
Тия хора полудяха...
+1
Томева, като видях колко са реалните обяви .... Отчайвам се.
Да, попитам нещо.
Според вас 76000 евро за Люлин 5, тристаен, етаж 3, непреходен, вътрешен, обзаведен със сменена качествена дограма, добра изолация, шпакловка и всички уреди за домакинството.Изложение двустранно изток/запад адекватна цена ли е?

# 441
  • София
Относно тежести - може да има проблеми, които не се водят тежести и няма да излязат в никакви справки, но за купувач евентуално биха били - а именно, ако има промяна на фасада или бутана носеща конструкция и най-вече, ако има пусната жалба в общината или РДНСК. Ако няма жалба - мисля, че няма чак такава драма, промените пак са незаконни, но е малко вероятно от това да произтече нещо. Може и на някой да му се вижда хипотетичен този сценарий, но не е невъзможен. Предполагам, ако има съмнение за такива промени може да се провери в общината какво е положението.

# 442
  • по света и у нас
От години не бях надниквала...През 2011 купихме тристаен ЕПК , а сега се оглеждаме за гарсониера с цел отдаване под наем.Наистина доста са скочили цените, имота го купихме за 65000 евро, а в момента подобен като квадратура, обзавеждане,етаж , но с по лоша локация намирам за 89900... Незная доколко да вярвам на обявените цени, за мен е голяма разликата.Ще ви следя с интерес, за да вляза в час!

# 443
по мои наблюдения цените са пораснали

# 444
Не само по ваши наблюдения-факт е!

# 445
  • Бургас
Моля за мнение Simple Smile
Гледахме преди време имот в начален строеж с агенция Адрес. Сега вече е почти готова сграда. Искаме да купим апартамент, като строителят ни предлага добра отстъпка от цената, но само ако купим през него. Ако е с агенция, няма отстъпка на цената.
И като се пресметне всичко - се оказва една голяма сума, която трябва да се доплати. Нямаме на кого да го пишем апартамента, заради силно обвързващия договор.
Нямаме контакти оттогава с Адрес, но ме наплашиха, че точно те съдят докрай...
Ядосвам се, защото знаехме строителната фирма отдава,  известна е....а не знаехме, че там ни водят от агенцията.

# 446
И на мен са ми много странни схемите, по които продават агенциите #Crazy На строежа висят платна с надписи, че продават на 900Е, брокерката ми казва 1200Е. Че се и напъва да ми спори. За три обекта говорихме, и за трите ми дава цена с 300Е от горе newsm78. Един друг охлюв, пък си сложи 7000Е отгоре на имот, който бях гледал, и знаех колко му искат newsm78. Уникални Mr. Green Mr. Green Mr. Green И после да ми обяснява някой, че агенциите целенасочено не бутат имотния пазар, както им изнася #2gunfire #2gunfire

# 447
  • София
Подписахте ли някакъв договор, протокол или подобно с Адрес, че точно този имот те са ви го показали?
Ако има виж какво пише в него, в какъв срок имат права.
Ако не сте - купувайте смело.

# 448
Да купят родителите ти, те нищо не са подписвали. Пък после...

# 449
  • София
Моля за мнение Simple Smile
Гледахме преди време имот в начален строеж с агенция Адрес. Сега вече е почти готова сграда. Искаме да купим апартамент, като строителят ни предлага добра отстъпка от цената, но само ако купим през него. Ако е с агенция, няма отстъпка на цената.
И като се пресметне всичко - се оказва една голяма сума, която трябва да се доплати. Нямаме на кого да го пишем апартамента, заради силно обвързващия договор.
Нямаме контакти оттогава с Адрес, но ме наплашиха, че точно те съдят докрай...
Ядосвам се, защото знаехме строителната фирма отдава,  известна е....а не знаехме, че там ни водят от агенцията.

Защо сте подписали тогава протокола още като сте видели сградата? Казвате на място, че ни ви харесва и си тръгвате. Дефакто този имот ви е показан от тях. Адрес следят всякакви сделки и си водят регистър. На всичко отгоре май имаше точка, че и имотите, които са ви пратили по имейл се водят представени от тях. Голям автогол са  тия...

Общи условия

Активация на акаунт