194-ти Немски коледен базар

• 66 570
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте !
За първи път пиша в темата, но я следя отдавна. Искрено благодаря на всички за полезната информация и споделения опит.
Интересува ме какво мислите за relocation агенциите. Някой използвал ли е услугите на такава? Заслужава ли си от гледна точка на съотношение цена/ качество на услугата и т. н. Става въпрос за Берлин.

# 676
  • The QC to be!!!
Скрит текст:
Здравейте !
За първи път пиша в темата, но я следя отдавна. Искрено благодаря на всички за полезната информация и споделения опит.

Интересува ме какво мислите за relocation агенциите. Някой използвал ли е услугите на такава? Заслужава ли си от гледна точка на съотношение цена/ качество на услугата и т. н. Става въпрос за Берлин.
Ние сме ползвали,  но са били към компанията, а не просто независими. Улесняват много, най вече ако не говорите немски.

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 11:13 от Baby*

# 677
Ако попаднете на читава агенция, може да ви бъде от голяма полза. Не им се доверявайте сляпо на съветите, търсете второ мнение от независим източник. Като цяло намирам услугите им за много полезни и спестяващи главоболия.

# 678
На мен ми предлагаха услугите на такава агенция, като фирмата ми после щеше да ми върне платените пари на агенцията, но...
Относно намирането на жилище, предлагаха само обзаведени жилища, на голяма разстояние и твърде висока цена. За това се отказахме от тази услуга, имаше и ограничение до 8 огледа за около 2000Е.
Отделно за адресна регистрация в общината искаха 800Е, реших че мога и сама да се справя Simple Smile и така и не ги ползвахме за нищо.

# 679
  • Berlin
Ние в момента ползваме, но мъжът ми контактува повече с тях по разни въпроси. Направиха му регистрации и му дадоха различни връзки за други неща. Ще ни подадат документи за ваучера за градина, за училище ще съдействат и ще ни организират огледи за апартамент и после ще ни съдействат с наемането и договора. Предлагат различни варианти, според зависи вие какво искате да свършат.

# 680
  • Germany
И ние ползвахме, но беше поета от фирмата на мъжа ми. Доволни сме много, защото не говорехме езика и се съмнявам, че сами щяхме да се справим. И ние имахме ограничение в броя на огледите, но всичко без един апартамент отговаряше на изискванията ни и намерихме нашето място на 5тия оглед.

# 681
За документите със сигурност ще ви улеснят, за апартаментите не знам. При нас всички колеги ползвали техните услуги се преместват после в други жилища.

# 682
 Аз какви българи тук в Германия съм виждала по улиците, как се държат и говорят, никога не бих се спряла да ги  заприказвам или  да им кажа, че съм българка. И не са роми, чисти българи са си.

Така че, ти как разбра, че са ''' чисти българи'', като даже и не сте се заговорили?

Седях зад тях в автобуса по чиста случайност. Повярвай ми - скандалът им се слушаше от целия автобус. Не само че седяха на отделни редове, ами си подвикваха. Караницата течеше изцяло на български, като се разбираше, че са мъж и жена или поне любовници, такива обиди си отправяха, че мен ме хвана срам. Добре, че никой друг не ги разбираше.

# 683
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Добре, че никой друг не ги разбираше.

ааа, откъде знаеш? може и някой друг да си е кютал като теб  Mr. Green

# 684
Един ден на разходка по центъра на Хановер, българи от ромски произход мъж и жена - сводник и негова работничка, се гонеха по тротоара, настигаха се, удряха си шамари, дърпаха се и викаха. Всеки към тях гледаше. Детето ни, на 6 год., за пръв път чу такива епитети и обръщения на български език, и то в Германия Wink

# 685
Благодаря ви за споделените мнения относно агенциите. Придобих някаква представа за плюсовете и  минусите.

# 686
Добре, че никой друг не ги разбираше.

ааа, откъде знаеш? може и някой друг да си е кютал като теб  Mr. Green

Сигурно си права, ама и той като мен е зачервил бузи от срам.  Embarassed
Какво е relocation агенция?

# 687
  • Germany
relocation - преместване. агенция, която помага при преместването от едно място на друго.

# 688
Момичета, аз пак с въпроси... Все още не знам къде ще ме пратят, но сега нов зор - мобилен интернет с USB стик. Поне ако може да подскажете с какви ключови думи да го търся - и как е на немски Pay-As-You-Go тарифа без абонаментен план, до поискване). И още - кой мобилен оператор за телефон, пак на същия принцип (PAYG) бихте препоръчали? Разговорите до БГ и др. международен трафик не ме интересуват; по-скоро за разговори, входящи и изходящи, докато съм в Германия?
Предварително Ви благодаря!  bouquet

# 689
  • The QC to be!!!
мобилен: lebara, lyca

Общи условия

Активация на акаунт