Януарчета 2016-8

• 43 006
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, черпя ви виртуално Simple Smile днес Моника става на една годинка. Празнувахме на ресторант, но тя не спа много на обяд и доста мрънкаше и нервничеше като отидохме там.  Тати я преспа за 40 мин. да си вземе дрямката и след това беше по-добре. Изкарахме с нея до 21:30 ч, после пи си млякото и малко трудно заспа от превъзбуда. Тортата от Неделя беше красива, ама гадна на вкус. Няма да повторим. Който има възможност и умения си е най-хубаво да приготви в къщи нещо здравословно.

# 91
Честит Рожден Ден, на Моника!!! Честита да ти е Ани! Много здрава и щастлива. Казах на Матей- Пляскай мамо, Моника е рожденичка!

Просто си имам сантимент, нали се знаем от дългият път, преди това!

Целувки!

И ЧЕСТИТА ВИ НОВА ГОДИНА, НА ВСИЧКИ!

Последна редакция: ср, 04 яну 2017, 13:02 от lolr

# 92
  • София
Честит рожден ден на Моника! Много усмихната, лъчезарна, игрива да расте, обичана и глезена!
Аз харесвам повече тортите на Лагуна.
Иначе за Сами ще пробвам да направя аз нещо за него и може би Тирамису за нас. Най-лесно и всеки път перфектно е.

# 93
Да е жива и здрава Моника! Да радва много мама и тати Simple Smile

# 94
  • Русе
За много години, момичета!

Честит рожден ден на Моника! Да е жива и здрава! newsm59

Ние в събота ще празнуваме на Ева рождения ден и съм поръчала торта, която няма да е подходяща за нея. Тя утре е рожденичка и ми се искаше да й направя нещо сладко аз. Мислех бананови мъфини да й направя. Аз  една основна рецепта си правя /кисело мляко, брашно, бакпулвер , захар, краве масло и яйца/ и слагам различни добавки /банани, ябълки с канела, сладко/ . Единственото, което ме притеснява са белтъците. Някой предлагал ли е така цели яйца вече?

# 95
Аз отдавна правя солени мъфини на Калоян с цели яйца... няма никакъв проблем. Но децата все пак са различни...

# 96
Ани, честита ти Моника! Да е жива и здрава и много щастлива и късметлива!  bouquet
Днес наш Коко става на 11 месеца. Не е истина колко бързо мина това време. Все повече си показва характерчето, тръшка се като не става на неговото, иска да отиде навсякъде и да прерови всичко. И той се забавлява като маха и слага капачето на шишето, опитва се да пие сам, но още не се сеща да вдигне дъното по-високо. Като направи нещо си прави браво, от време на време показва към тавана като го питаме къде е лампата, показва колко голям ще порасне пак избирателно. Много неща започна да прави, но още го е страх да се пусне да ходи. По-късно ще го изтегля и измеря на височина.
Дневният режим долу-горе бива, вечер заспива лесно, но забелязвам че напоследък все към 3 ч посред нощ става неспокоен. Като се размърка не го кърмя, защото в повечето случаи се изнервя, а ако изобщо тръгне уж да суче само дъвче и не пие кърма. Съответно уж сам си махна нощното кърмене, но ако не се успокои в кошарата с нощната му играчка или вода се налага да го разнасяме из стаята. Така става едно мъчение около час - разнасяме го, уж спи, оставяме го в кошарата и той ревне моментално и хайде от начало. Четох днес, че такива нарушения в съня може да са свързани с усвояването на нови умения, някой друг с подобни нощни приключения? Вече не знам какво да правя, тъкмо се нормализират нещата и пак му се разваля съня.

# 97
Благодаря ви момичета за милите пожелания! Страхотни сте!  Hug Отпразнувахме отминаването на една трудна, безсънна и същевременно най-прекрасната и вълнуваща година за нас! Нашата принцеса показва, че е станала на едно пръстче. Посочва всичко, което иска и се сърди ако не я разбереш. Хихи... почна се комуникацията.

Лолр, Моника изпраща целувки на вашия великолепен Мати!  Heart Eyes

Маги, ние доста неща въведохме с държавната кухня. Гледам, че супите ги правят с нормална застройка, манджите са прилично овкусени с всевъзможни подправки и аз вече спрях така да треперя над това какво и давам от нашата храна. Разбира се без да прекалявам и най-вече да опитва.

Джинджър, намерили сте си крачета! Да са ви честити! Дано ви се размине на вас с грипа. Ние успяхме да се предпазим в къщи с маски и други стимулиращи имунната система.

# 98
  • Бургас
Честит рожден ден на Моника!
Честита месечинка на Коко!
Да са ви здрави, палави и щастливи дечицата!
Цели яйца слагам в тестените изделия, даже прясно мляко така дадох. На крем обаче още не смея. И аз съм решила за рождения ден да направя торта, която да става и за него, но още не съм измислила каква. Събирам идеи, ако имате предложения, казвайте.
Пурплетка, Марти минава някакъв подобен период, не спи спокойно, събужда се, нищо не иска, само се върти. Аз го взимам при мен, гушвам го и така заспива по-лесно. Проблемът е, че после не винаги успявам да го преместя в кошарата и понякога си остава при мен до сутринта. Успокоявам се, че е период и ще мине. Баща му, разбира се, само повтаря как кошарата вече ще стои като паметник, защото ще започне да спи само при мен, но той това го мърмори откакто се е родил и не му обръщам внимание.  Mr. Green

# 99
  • Русе
Честита месечинка на Коко. Simple Smile
Значи смело ще забъркам едни мъфини за дребното. Simple Smile

# 100
Благодаря, момичета!
Танче, тези нашите градски момчета само се копират. Ние от инат да не се учи да спи при нас го разнасяме на смени... и пак не си е работа, останах без гръб...
Да се оплача, дребното пак падна. Този път докато бута единия стол. Явно си е ударил главата отстрани на една дървена играчка и сега има цицина Sad Няма опазване, до него съм, гледам го и той пак успява да падне. Чувствам се ужасно че не успявам да го опазя Sad обаче ако го оставя в кошарата за игра или столчето за хранене е много недоволен, не знам какво да го правя Sad

# 101
  • София
Честита Нова 2017 Година! Дано да е спокойна, здрава и щастлива!
Честито на рождениците и благодаря за пожеланията ви към нас. Празниците отминаха, сега започва всичко наново.
Като новогодишно обещание си дадох да отслабна - имам да махам около 15тина кила. С 90 - дневната диета бях успяла да сваля точно толкова. Ииии .... забременях.
И  сега пак отначало. Свалих си и упражнения и си ги правя вкъщи. Да видим докога ще съм стриктна, но ми харесва да имам режим.

purpletka, не се обвинявай. Случва се - ти и с възглавници и килими да постелиш, все някъде на нещо, всичко може да се случи. Особено като проходят, по площадки, катерушки, люлки /моя тих ужас/. Очите на четири, всяка ситуация преценяваш предварително - и така, става ти навик. Моите родители уж са много ларж, ама са си загубили отдавна тези навици... Направо ме е страх да оставям големия - просто гледат, че дивее, не правят забележка и като се случи случката - защо така станА??? Още ми е пред очите - в хола сме, майка ми е седнала на пода и си е изпружила краката, големия търчи. Правих забележки, виках, майчето "Недей, той е при баба си  /демек може/, нека тича!!! Спъна се при поредното прескачане на краката й и заби глава в  таблата на леглото. Добре, че имаше възглавница и омекоти. Побеснях, добре, че на детето му нямаше нищо. Оттогава, уж слушат.

# 102
  • София
Честит първи рожден ден на Моника и честита 11-та месечинка на Коко! Да са здрави, спокойни и весели дечицата!

Сами от три дни е прегракнал и ходихме до педи каза, че гърлото е съвсем леко зачервено и да давам вит.С и Зиртек. Какво мислите по въпроса с противоалергичното? Продължава да спи много неспокойно и проплаква все едно го боли. Снощи към 3ч. му дадох Нурофен ако го боли да се успокои.

# 103
  • Бургас
Гери, а други симптоми има ли? Не знам какво да ти кажа за противоалергичното, все пак педито познава детето. За прегракналото съм давала Хомеовокс. Хомеожен е за червено гърло. И двете са хомеопатични, на Боарон, ако даваш такива.
Пурплетка, нашите юнаци си бяха с термин в един и същи ден, явно ще си вървят с еднакви номера  Joy

# 104
  • Варна
Хайде, за много години! Simple Smile
Честито на рождениците и месечинките!  bouquet
Борис е хремав от миналата година, кашляше доста, но върви на оправяне. Днес го заведох да го преслушат и да направим една консултация, че не сме ходили 2 месеца. Ами... Гърдите са добре. Качил е обаче само 100тина грама и 2см. Няма да успее да си утрои теглото до годинката вдругиден. Някъде към 8600гр., а се роди 3кг. Явно ще върви дребен. Взеха му кръв. Не гъкна. Но за първи път в тази лаборатория (ходим там повече от 10г.) лаборантката го занимава, пя песнички, танцува и всякакви маймунджелъци, за да го разсее. Обикновено са едни бурсуци, дето ми е идвало да им оскубя косите понякога като вземат да се карат на децата. Моите и двамата им става лошо, припадат, Преслав прави истерии и т.н. Сега остана урина да взема, че малко спонтанно реших да го заведа. Очаквах, че ще бъде лудница, но се оказа, че нямаше никого пред кабинета. Педи се пошегува, че откакто има грип, всеки го е страх да не се зарази и не ходи на лекар. Simple Smile
РД е в петък. Хич не мога да се настроя. Писна ми от софри, маси, манджи и т.н. Освен това уж нали идва голям студ, виелица и не знам какво, та не знам дали ще каним някого или ще сме си само ние. Още повече, че нали и нашите още се сърдят. Та не знам как хем да го отпразнуваме, хем да няма засегнати, сърдити и т.н. На всичкото отгоре днес отидох да поръчвам торта, цехът не работеше. Щели от утре да отварят. И сега се чудя дали да поръчвам или и аз да забъркам едно тирамису за нас (правих за сефте за НГ и се получи добре) и нещо измислено за Борко, че да може да го яде и да приключим. Simple Smile
Последният днес за първи път направи 2 самостоятелни крачки, май скоро ще прохожда. Освен това започна да спи доста по-спокойно нощем и да не ме тръси толкова често през деня. Понякога заспива без да суче, само го разнасям. То и това не е идеален вариант, но все е напредък. Вече започна да търси децата, да се заиграва с тях. Тази вечер игра на криеница с кака си. Тя си слага една качулка на главата, а той я маха и се залива от смях. Heart Eyes С номерата нямаме напредък. Почти нищо не прави още. Mr. Green
Оф, пак стана ферман! Отивам да лягам, че съм изморена нещо... Tired

Общи условия

Активация на акаунт