Януарчета 2016-8

• 43 015
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Вчера и Зори стана на една годинка. Празнувахме с баба и дядо вкъщи, като рожденичката в 21,00 вече беше заспала. Но съм доволна, защото всички сме болни и на друго място едва ли би се получило нещо. Тортата и поръчах от 100 грама сладки. С годините се убедих, че приготвят много вкусни и красиви неща. Красотата най-вече за каката, която си ги избира тематично и много се радва. Имахме си и заря и дори и вкъщи се получи празнично с украса, балони и т.н.
Гери, относно противоалергичното. И Зори по Коледа започна така дрезгав глас, позачервено гърло и аз давах калциев глюконат и хомеовокс разтворен във водичка. Обаче нещата се усложнижа и на връх нова година направи ларингит и се наложи да включа и зиртек. Ако може да се избегне, със сигурност е по-добре, ноо ако се налага - даваш. От него и от болестта сигурно Зори стана една мрънклива, поспалива без желание за нищо. По цял ден искаше само да е разнасяна, а тя е 11 кг.. Как отцелях не знам. Тя ще го пие още 3-4  дена, но се чувства доста по-добре вече.

# 106
Фрея  Hug аз килима го махнах, защото ще се пързаля и става още по-опасно... знам че си права, но всеки път като се удари се чувствам много гадно и мното виновна.
Гери, Коко като беше с ларингит пи калциев глюконат, фенистил и Инфлуцид. Педиатърът ми обясни тогава, че ларингита (и навярно всяко друго раздразнение, зачервяване на гърлото и изменение в гласа) може да има алергичен произход. Обаче не ме разпитва какво ново е ял и т.н. аз сама си навързах нещата и си прецених какво да избягвам 2-3 месеца. Противоалергичните препарати според мен ги изписват за да се подпомогне възстановяването и да се избегне по-сериозна реакция. В нашият случай, при ларингит, по-сериозната реакция е опасна, затова си му го давах фенистила доста време (седмица със сигурност имаше).
Танче, верно ли бяха на един термин? Аз имах изчеслени 3 различни дати  Joy Опасни са ни малките мъжове, да са ни живи и здрави  Hug
Кате, за много години! Съжалявам че още имаш семейни ядове. Обаче не допускай да ти развалят празника, Борко заслужава един хубав рожден ден и щастлива мама  Hug Кърмите ли се още, помня че Борето беше доста пристрастен по едно време.
Тереза, честита ти рожденичка! Жива, здрава и щастлива да е! Прекрасно детство да има  bouquet и да оздравявате всички по-бързо  Hug

# 107
  • Варна
Кате, за много години! Съжалявам че още имаш семейни ядове. Обаче не допускай да ти развалят празника, Борко заслужава един хубав рожден ден и щастлива мама  Hug Кърмите ли се още, помня че Борето беше доста пристрастен по едно време.
Hug Кърмим се, да, но вече не толкова често. През деня само за заспиване, нощем 2-3 пъти, но с по-големи паузи. Спи докъм 3-4-5 и после вече го взимам при нас. Нещо го мъчи според мен, защото направо с рев се събужда. Може би зъбче.  newsm78 Сега спи още. Simple Smile
Противоалергични и аз давам, по предписание на педиатъра. За ларингити задължително, а и по принцип, когато са с кашлица. По себе си съдя, че много често, когато съм болна, кашлицата се провокира на алергична основа. Като пия нещо противоалергично, ме успокоява. Но все пак не бива да се прекалява, трябва консулт с лекар.

# 108
Честито на рижденичетата. Да са живи и здрави.  Пурплетка да и аз забелязах,че при придобиване на ново уменение става неспокоен. А и като преминава от сън в сън също. Той какво вечеря?  Мишо откакто вечеря доста добре,  и само си търси магарето посред нощ.  Но имахме две седмици изпълнения. От по три маса на нощ. Аз смятам да направя една бисквитена торта за Мишо. Той я обожава. Слагам и кокосова захар.  А вие обаче не споделяте какви подаръци сте купили за малчовците. Въобще не мога да измисля подарък.  Имаме проходилки 3- не от истинските ами от ония за бутане. Кубчета колкото да изгледам три деца. Малки играчки също, пухени също. Има и влак дето говори пее и там разни истории, никакво внимание. Давайте идеи моля.   

# 109
Кате, забрявих да пиша преди малко че и Коко няма да си утрои теглото и според двама различни педиатри не е никакъв проблем. Той качва по 60-80 гр на месец, но пък и по 2 см. Според кантара в къщи на 11 м е 10 кг, а се роди 4100 гр, доста е далече. Но хич не го мисля. Може и да не пие достатъчно кърма, но и не търси цица. Мисля да му давам повече АМ, поне да съм сигурна че си изпива нужното количество, а и май май се отбива сам, та ще го пробвам без кърмене вече.
Мартинела, Коко изяжда 180-200 гр супа и 100 гр десерт към 18-18:30 ч. После към 20:30-21:30 ч го кърмя за приспиване, но мисля че не изпива много. Чуват се яки гълтоци 2-3 минутки максимум и отцепва, после просто си виси спящ и придъвква. Местя го на другата гърда уж да цокне още, но се повтаря същото. Така хем не си изпива млякото, хем мен ме боли ужасно от зъбите му. Мисля утре да пробвам вместо кърмене да го приспя с шишето, но не знам колко да му забъркам.  newsm78

# 110
Честита 11-та месечинка, на Коко!

Честит Рожден Ден, на Зори!!!

Живи и здрави, да са ви сладките хлапета!

# 111
  • София
Честита първа годинка на Зори! Да расте здрава, весела и спокойна!
Момичета, благодаря за отговорите. От вчера давам Зинат, ама явно е гаден на вкус, защото Сами така се втресе като лапна лъжичкана.   Crazy
Танче, беше му поразстроен стомаха 2 дни около Нова година ама сега е добре.
Хапва и обича портокал и мандаринка. Дали пък не прави някаква реакция от тях въпреки, че портокал съм давала до 2 парчета, а мандарина до една цяла (не много голяма). Не му давам всеки ден.  Thinking
Кате, каквото и да решите за РД весело да си изкарате. Познато ми е неразбирането с родител. Вчера се скарах с майка ми .... сега ще е цупене .... а пък и живеем заедно.

И аз съм в голяма чуденка за подаръците. На този етап няма нужда нито от дрехи, нито от играчки. Мислех да кажа на свекитата да вземат ат триколките с родителски контрол, но няма къде да го държим.

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 12:30 от GERY80

# 112
Честит рожден ден на всички мъници, които празнуват! Simple Smile

Аз си отглеждам пристрастено кърмаче, което засега не ми пречи - предлагам и храна по 3 пъти на ден - на парчета, пасирана, както дойде, омита всичко, но въпреки това преди и след е на гърда, просто едното няма нищо общо с другото. Идва, посуква, заминава и след малко пак, горе-долу цял ден. Обаче сънят му е железен, днес постави нов личен рекорд - заспа в 18.30 и спа до 10.15 (вече щях да го будя, че бяхме на киндиру в 11) с една пауза към 7, в която източи една гърда, смених памперс, източи другата и си доспа човека Simple Smile Заспива си сам в леглото. Независимо дали е станал сутрин в 8 или 10 обаче, 12 е часът му за обедния и единствен дневен сън, който по закон продължава до 2. Ако сме навън в този перидо и не си легне навреме, после става страшно, превъзбужда се и няма сън, кисел е до нощното лягане. След това е буден до към 18 и най-късно в 19 е готов за нощен сън. Иначе като е буден е супер енергичен и щастлив, тършува из стаите, прави опити да ходи подпирайки се и да се задържа прав без опопра, лази, смее се, абе нормално бебе е иначе Grinning Надявам се и това със съня да не се дължи на някакъв проблем.

Цитруси не му давам, не смея.

За РД и аз мисля, че нямаме нужда от повече дрехи и играчки, но пък искам да му обзаведем най-сетне детската стая, та мисля конкретни поръчки в тази насока да дам, а най-добре парични средства от роднините...или ако ще вземат играчки, поне да са дървени и развиващи. Много добра инвестиция ни беше костенурката-сортер от Лидъл за 20 лв., не знам дали я има още. Много съсредоточено се занимава с нея. И дървен кларинет взехме, но не го отразява много още. Подариха му една ride-on количка, съвсем малка, но на нея основно се радва на кутията под седалката, в която си складира играчки. Триколката е може би нелоша идея, но ще трябва да я съхраняваме някъде в идните няколко месеца, докато влезе в употреба, мисля за разходките навън да я ползваме, евентуално като допълнение към раницата.

# 113
  • Русе
ЧРД на Зори!
Черпя виртуално за 1-та годинка моето зайче Ева. Simple Smile

Да са живи и здрави и останалите набори от днешната дата!  nbirthday

И аз бях в голяма чуденка за подаръците. Имам доста играчки от баткото, които прилежно си бях прибрала. Поръчах за Ева тиха книжка. Днес я получих и довечера като се прибере баща й ще й я подарим. Много съм доволна от избора си. Препоръчвам! Аз обичам най-различни образователни подаръци. Simple Smile
Ева сутринта с кеф си хапна малко от банановите мъфини, които й направих.

# 114
  • Бургас
Честит рожден ден на Зори и на Ева! Да са здрави, усмихнати и щастливи!
Аурора, ако знаеш колко я оглеждах тази костенурка в Лидл, на два пъти аха да я взема и се отказвах. Сега съжалявам, ако я открия някъде, няма да я подмина.
Пурплетка, и аз бях с два термина 28 и 30 януари. Тук в Бургас ме записаха още в началото за 28-ми, но във Варна си държаха на 30-ти.  Абе здрави да са, номерата им край няма да имат. Моят снощи както си спеше в кошарата, стана, хвърли бибата и започна да философства и да се кара нещо. Взех го при мен и се въртя и дърдори половин час докато заспи пак. Сутринта пък не можах да го изхраня, събуди се в 10 и до  12:30 изяде 150 мл. АМ, една купа овесени ядки със сирене и масло, една домашна бисквита, две плодови млекца по 60  мл.и почти целия крем от кухнята. Едва тогава миряса и спря да се сърди. С баща му гледахме така  Crazy   Той продължава да поддържа теорията, че е тръгнал да се ражда в осмия месец от глад  ooooh!
Аз сутрин и вечер му правя по 180 мл. АМ пък колкото изпие, толкова.

# 115
  • София
С баща му гледахме така  Crazy   Той продължава да поддържа теорията, че е тръгнал да се ражда в осмия месец от глад.

Joy Joy

Честит първи рожден ден на Ева!  Да расте здрава и щастлива!

# 116
ЧРД на Ева!  bouquet Живичка, здравичка, щастлива и обичана!
Танче, аз напоследък се ориентирам по една схема, която е до 12-месечна възраст:
Скрит текст:
закуска - 150 гр макарони със сирене (аз му правя 170 гр кус-кус или 240 гр каша със сирене и масло)
Междинно хранене - 50 гр плод (това го пропускаме, пие чай)
Обяд - 50 мл супа + 130 гр основно + 65 гр десерт (давам 200 гр основно и 100 гр десерт)
Следобедна закуска - 200 мл каша или 190 гр плодово-млечен десерт
Вечеря - 130 мл супа (давам 200 гр супа и 100 гр десерт или каша)
Преди лягане - 180 мл кърма или преходно мляко
Пробнала съм го за следобедна закуска дали ще пие АМ от шише, правих му Хумана доза 170 мл. Първият ден изпи 110, вторият 140, третият изпи всичко и питаше за още. Така че ще го пробвам и аз като теб със 170-180 мл.

# 117
Честит рожден ден на Зори и Ева. Да са ви здрави, умни и много щастливи принцесите!

След като изпратихме родата аз от днес нещо се опитвам да се разболея. Дано да го пресека навреме. Баща ми се оплакваше от гърло и уж стоеше повече в другата стая и далеч от нас, но ще видим какво ще излезе. На всичкото отгоре се задава и арктически студ и няма да може да ходим на разходки или да си каним малки приятелчета за игри.

И аз давам сутрин и вечер по 170 мл. АМ
Кате, надявам се да загърбите проблемите и да направите един незабравим рожден ден на Борко. То и при нас не мина без цупене и сръдня от страна на майка ми. За всичко иска да се меси и има една мания само снимки да прави, а мен това как ме изнервяяяя. Close 

# 118
Да са живи и здрави рождениците! Да радват много родителите, но и да правят белички, че да не им е скучен живота Wink

# 119
  • Варна
Привет! На днешния истински зимен Йордановден, да почерпя виртуално за рождения ден на моето малко пораснало момченце, моят най-успешен проект! Да ми е жив и здрав, да порасне добър и щастлив човек!  Heart Eyes newsm38 Gift
Честито и на другите рожденичета и на всички други, които имат повод да празнуват на днешния ден! Много здраве, любов и късмет да ги съпътстват в живота!  Hug
При нас си е типично варненско време-виелица, вятър, студ... Ще се съберем само със свекърите, които живеят отсреща и сестрата на свекъра, която им е на гости. Ще бъде детско-бабешко парти.  Mr. Green Успях да поръчам торта, ММ трябва да я вземе след работа. Дано се прибере благополучно! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт