Януарчета 2016-8

• 43 198
  • 762
  •   1
Отговори
# 300
  • София
И до 39 стигна по някое време нощес. Спал е залепен на гърдата. Сега се изпоти и свали на окало 37,2,сега май пак е 38. Събуди си се весел.
Нищо не сме правили, освен по-гол и залепен за мене. То за да му дам трябва и да купим. Спа си добре, освен, аз че му мерех т. той не показа някакъв дискомфорт да пратим баща му да търси къде какво да купи по спешност. Иначе не е зле да си купим нещо да имаме за всеки случай. То в хотела и оцет нямаме.
Вечерта я свалихме с банята, но докато го оправим вече беше станал пак топъл.

# 301
  • Бургас
Браво на теб за спокойствието. Аз щях да съм го натъпкала с лекарства вече.  Whistling
При Марти забелязах, че като има температура и го изкъпя, после я качва много. Вече не го къпя с температура. Само дупето му мия.

Ние спахме снощи. Даже дзверо още спи, а аз пия кафе на тишина и спокойствие. Кеффффф  Mr. Green

Мисля днес най-после да излезем, че се вмирисахме в къщи. Имам да пазарувам сто неща, а и малко хора да видим.

# 302
  • София
Аз до 38.5-38-7 не давам нищо, чакам да я свали сам, не обичам да му давам лекарства залудо. Над тази темп давам хексалгин  Peace Разбира се ако продължи няколко дни с 38 го видя и да го видят (я гърло, я нос)

# 303
Таня има ги на три места. Дано ти е близо. Натисни в гугъл www.alfatar-milk.com и ще видиш адресите. Дано ти хареса. Цената е супер достъпна и качеството е на ниво. Смятам че Хармоника са малко изхвърлени Био продукти. А цените им са до небето. Една вафла струва 1,49?!?!?  Абсолютно надуто. Баща ми продава техни неща в магазина ни и... Почти не вървят. Хората казват че има и други добри на по сносни цени. Междудругото бяхме на о иконка в България и посетихме мястото където уж се правят повечето нещо. Строго забранен достъп и никакви овце, кози и каквото и да е! . И аз мога да кандидатствам по програма,  да купувам от нейде си Био неща - уж. И да правя вафли,  сладко и там други неща. За мен едни истинско Био е вързана верига.  Всичко е при теб,процеса почва и свършва в компанията.

# 304
  • София
Аз мляко никакво не консумирам и съм много боса. Сирене само фета или смрадливи и мухлясали френски Mr. Green На Филип още нищо не съм му давала, т.е. купувам му млечни десерти готови. Страх ме е от алергия и чаках да стане на година, за да ги подхвана. Сега от био магазин ще му купавам. Не съм решила каква марка.
Записах го току що на кухня за 5 дни да пробвам. Имам тъп въпрос, но....дават супа, основно и десерт. Това само за обяд ли е Shocked, защото досега само по една манджа от 220 гр изяжда. Не мога да си представя да му дам всичко това наведнъж.

# 305
  • София
 Циндил, аз давам на обяд месното ястие, ако е супата - с малко сухар. Следобед десерта, но тя не го иска и само го опитва и давам плодче, а вечер - безмесното. Зори рядко изяжда повече от 150 грама на ядене, но тя и суче доста пъти през деня, така че е разбираемо.
За температурата аз давам нурофен. Ако е много висока и не се смъква на 4 часа след нурофена давам панадол. При Габи съм стигнала до извода, че ако не лекувам до 3-4 ден вече е за антибиотик. С адекватно лечение спираме само до гърло, хрема, кашлица и т.н.
На Зори също давам лекарства. За мен не е ОК да суче и мрънка с часове. Първо, че ме боли. Второ имам и друго дете, за което да се грижа. Ето петък вечерта  имаше температура около 38. Дадох Нурофен, спахме си и сутринта нищо нямаше.
Когато пътуваме винаги нося лекарства със себе си след една кошмарна почивка в Гърция. Там едва намерихме аптека, а и аптекарката не говореше английски и с едни лекарства на гръцки едва се оправихме. Тогава като се прибрахме отидох до личната и я помолих да ми напише какви лекарства трябва да имам с мен. И винаги си ги нося - за температура, гърло, нос, корем, уши, противоалергично и т.н.

# 306
  • Бургас
Циндил, Марти изяжда на обяд второто от кухнята с половината крем. Следобед (при нас към 18-19ч.) яде супата с другата половина от десерта. Слагам хляб и в супата и в манджата, ако са редки. В повечето случаи омита манджата и десерта на едно хранене, после със супата давам две млекца от сорта на Данонино, но от марката на Лидл.
Аз също като тръгнем на почивка мъкна една торба с лекарства. Навик ми е откакто Жасмина се роди. Вече и сама да пътувам някъде, нося поне Аналгин и Аспирин.
Мартинела, благодаря  bouquet

# 307
От както се помня при пътуване дори за една нощувка взимам лекарства в багажа. По ирония на съдбата белите стават винаги когато е неподготвен човек и някъде уж на почивка и на спокойствие. Последният път като беше болен Коки беше с 37.6 и педиатъра ми каза че такава температура по принцип не се пипа, но ако не я е свалил до времето за лягане да му дам Нурофен. На следващия ден беше с 37.2, която смъкна без лекарства. При температура сигурно винаги бих звъннала на педиатър, а над 38 със сигурност бих дала лекарство. Също преди лягане задължително бих дала температуропонижаващо, нощем нямам контрол и може бързо за се влошат нещата. Иначе ако аз имам над 37.5 и не взема мерки нещата се влошават и мъжа ми е така, затова така разсъждавам.

# 308
  • София
Дано бързо свалят Т дечицата и се окаже, че е от зъбчета, а не вирус.

И аз все мъкна лекарства като ходил някъде, защото не съм сигурна, че ако се наложи ще има от къде да вземем.

# 309
Gery,  bouquet
Аз за Т до 38 нищо не давам, но то хубаво, че до сега не е вдигала и повече. Иначе къпя и чакам сама да се справи с нея. Като пътуваме торбата с лекарства е винаги с нас, а пък сега ще е важна част от почивката повече от всякога.
От една седмица смених схемата на даване на яденето и вече Моника яде супата със сухар за обяд, десерта след обедния сън и за вечеря манджата с едно сухарче. Пробвам така, че от месец време се буди нощно време да яде и има напредък последните две вечери. Дано се запази хубава тенденция. Ние още сме само с два зъба, почна пак да се лигави, а не се вижда да се белее някъде.
Голямата новина при нас е, че от два дена се пусна и вече е все по-уверена в ходенето. Много е смешна с тези кашкавалени крачета.  Laughing На моменти забравя за равновесието и направо хуква да тича и пада като талпа. В такива моменти килимите спасяват положението.

Имам друг проблем тия дни, памперсите ни протичат. Най-ужасно ми е да си е легнала в 21:30 и да я намеря в 01:30 ч. вече подгизнала и чувалчето мокро и то. Смених няколко марки и няма оправия. Ползваме 4-ка на Памперс ( протича от към гърба), Пуфис ( протича от долу), лидълските и те. Чудя се къде бъркам.  Thinking Моника е около 10 кг., ама си мисля, че не сме още за 5-цата.

# 310
  • Бургас
Ани, ние минахме на памперси петица още преди месец, защото започнаха да пропускат през нощта. Марти беше около 9600 гр. тогава. Пуфис са по-малки като големина в сравнение с Памперс и Тужурс.  Аз от лидълските съм най-доволна. Купих три пакета миналата седмица, когато бяха на промоция. Честити ви ходещи крачета!

Днес купих кокосово мляко. Въпросът ми е, ако го правя на крем, като за захранване ли го давам (т.е. една - две лъжички първия път) или да давам смело цяла доза още от началото?

Аз последно няма да тръгвам на работа тази седмица. Оставам в къщи до първи март. Тъкмо да видим как ще се оправяме. Колежката от ЧР днес се будалка с мен - затвори ми и после ми се обади, да не ме набутвала, щото вече съм ставала бедна  Joy

# 311
Това с колежката ми хареса Grinning

На мен ми казаха днес, че ще ми дават повече фриленс работа, да спасяват положението с втората година майчинство - аз съм доволна, днес даже поработих два часа, докато бебокът беше буден, понеже имах много кратък срок, а мъжът ми на работа, нямаше кой да го гледа. Много е разбрано това дете, игра си, занимава се, остави ме спокойно да си приключа работата, после си играхме, хапнахме, голяма идилия. Той цялата къща обикаля, обаче все подпрян някъде...иначе като лази е много бърза буболечка. РД-то е след 2 дни, утре ще правя торта и ще пиша в сряда дали се е получила  chef

За памперсите, при нас след проба на всичко възможно на пазара, Бейбилино спасиха положението, освен Кауфланд ги видях и във Фантастико в София. Памперс винаги пропускаха на гръбчето, а Пуфис правеха брутални обриви, много са груби като материя. Лидълските май само не съм пробвала, но сигурно са хубави, чувала съм доста добри отзиви за тях.

# 312
  • София
Ние рядко боледуваме, до антибиотинк не сме стигали над 10 години и двамата, та сме доста ларж. Имаме и от къде да купим лекарства, но докато поддържа не много висока темперетура не искам да я свалям. Още повече не е вял и отпунат. 39 вдигна като го завих. Като го поотвихме и оставихме по потник поддържа 37,7 на челото, в ухото показва малко повече.
През нощта сме мерили грубо на 15-20 минути темперетурата. Чак ни заминаха батериите на термометъра. Дали на почивка или у дома, разлика в поведението ни няма да има. У дома също нямам темперетуропонижаващи лекарства.
Гърдите пък никога не са ме болели, той в началото пак сучеше дълго заради късата юздичка. Сега не суче повечето време. Просто спи върху мен. През деня суче повече, но това е защото отказа твърдата храна.
Ако така ще караме със зъбите ще има за какво да си ползвам събраната отпуска.
Ние ползваме 4ката през деня и 4+ през нощта.
Понякога сутрин пропуска, но според мен зависи как е спал през нощта. Ако не е сменял позицията пропуска, защото се е напълнил и като пишне пак на същото място то не може да попие.
Чудех се да пробвам ли памперсите с каналчетата, но така и така не пропуска всяка нощ и не съм си дала зор.

# 313
Танче, колежката от ЧР знае ли, че децата са най-голямото богатство?  Wink
Гледам като имам свободно време да чета новите неща и да навлизам в работата, а мм от сега бучи видиш ли имало неизмити неща в мивката. Ами да свиква, няма как да огрея навсякъде.

Явно днес мм ще ходи да купува 5-цата и да си решим проблема, то друго като вариант май няма така или иначе.
Днес времето поомекна и ще има разходка с количката, само снегът който го дават да завали довечера да не ни изненада по-рано.

# 314
  • София
Танче, колежката от ЧР знае ли, че децата са най-голямото богатство?  Wink
Гледам като имам свободно време да чета новите неща и да навлизам в работата, а мм от сега бучи видиш ли имало неизмити неща в мивката. Ами да свиква, няма как да огрея навсякъде.

Лелеее, ще бучи ... Да се взима в ръце и да помага. 
Аз работя още от третия месец, лягам си в 01, 02 часа всеки божи ден, за да мога да работя и да се вмеся в сроковете, гледам си децата, горе - долу се старая за домакинството, но ако ММ не помагаше във всичко като партньор, а не като трето дете, което трябва да обслужвам, нямаше да смогна.

Общи условия

Активация на акаунт