Януарчета 2016-8

• 43 224
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
Gery,  bouquet
Аз за Т до 38 нищо
 не давам, но то хубаво, че до сега не е вдигала и повече. Иначе къпя и чакам сама да се справи с нея. Като пътуваме торбата с лекарства е винаги с нас, а пък сега ще е важна част от почивката повече от всякога.
От една седмица смених схемата на даване на яденето и вече Моника яде супата със сухар за обяд, десерта след обедния сън и за вечеря манджата с едно сухарче. Пробвам така, че от месец време се буди нощно време да яде и има напредък последните две вечери. Дано се запази хубава тенденция. Ние още сме само с два зъба, почна пак да се лигави, а не се вижда да се белее някъде.
Голямата новина при нас е, че от два дена се пусна и вече е все по-уверена в ходенето. Много е смешна с тези кашкавалени крачета.  Laughing На моменти забравя за равновесието и направо хуква да тича и пада като талпа. В такива моменти килимите спасяват положението.

Имам друг проблем тия дни, памперсите ни протичат. Най-ужасно ми е да си е легнала в 21:30 и да я намеря в 01:30 ч. вече подгизнала и чувалчето мокро и то. Смених няколко марки и няма оправия. Ползваме 4-ка на Памперс ( протича от към гърба), Пуфис ( протича от долу), лидълските и те. Чудя се къде бъркам.  Thinking Моника е около 10 кг., ама си мисля, че не сме още за 5-цата.
Памперс 4+ е решението на проблема.  😉

# 316
  • София
Сами още е на тройката от памперсите на Лидл. Сега от промоцията взехме и един пакет четворка и мисля да ги слагам за през нощта.
Вчера  ходихме до магазина с дървена шейна. Приспособих едно столче за хранене, което се захваща за голям стол като го омотах на облегалката. Доста по-удобно ми беше от колкото да бутам количката в кишана. За съжаление го обърнах два пъти, ама за мое успокоение не рева много ...  Whistling

# 317
Freya, помага ММ не мога да се оплача от него, като се има на предвид, че работи, ходи на фитнес, поел е готвенето, но си е педант не мога да го отричам. Май също така и той се беше настроил, че няма да почвам работа скоро, а и не беше финансово толкова наложащо. Ама не може да се гледа само тази част от нещата, взех да изтрещявам и нещо да не ме свърта само с детето.

# 318
  • София
Freya, помага ММ не мога да се оплача от него, като се има на предвид, че работи, ходи на фитнес, поел е готвенето, но си е педант не мога да го отричам. Май също така и той се беше настроил, че няма да почвам работа скоро, а и не беше финансово толкова наложащо. Ама не може да се гледа само тази част от нещата, взех да изтрещявам и нещо да не ме свърта само с детето.

Извинявай, ако е прозвучало назидателно, не това искам. Но като чуя от приятелки, как обгрижват дома си, децата, домакинството, а мъжа ХОДЕЛ на работа, ми иде да им се навикам. Жените се подценяваме ужасно, самочувствието ни е някъде под нулата и позволяваме да се отнасят с нас пренебрежително. Но това си е залегнало, според мен още при възпитанието от мама и тате. Като вижда бъдещото мъжле как мама прислужва, а тате гледа телевизия и разпуска, модела се насажда и продължава през поколенията.
Имам двама сина, цел ми е да могат да се обслужват сами, да не зависят от никого, да могат да вършат всичко, да не ги мързи и много, много да уважават жените.

# 319
  • sofia
Freya_na може ли да си запазя едното от момчетата ти за зет 😍

# 320
Freya, правилно те разбрах  Hug и съм напълно съгласна с теб. Просто исках да вкарам малко разяснения в нашия случай. 

# 321
  • София
Гери ние сме много доволни от бебешката шейна на Декатлона. Първо върви супер леко, второ е с колани и трето така е направена, че почти е невъзможно да я обърнеш.
Сами много се радва в нея. Дори си гребе сняг с едната ръка.
Хубаво е, партньорствота в домашните задачи. Винаги сме си ги делили, за това и ако мм прави пас, правя и аз. Покрай детето, страно, но ми мина перфекционизмът Simple Smile

# 322
  • София
Еее, що не казахте по -рано, че имало бебешки шейни. Аз само разни чук и гекове си представям /това имах аз навремето/ и едни, които са тип леген. Вече е късно май да му купавам шейна. Не знам дали ще вали повече сняг за тази зима. Мислех, че около 2г са за шейна, защото сега е нестабилен така да го оставя. Вярно, че поне от ниско ще пада, няма да се прибие. Вече месец откакто съм се зазимила. МАй само 3 пъти излизахме с раницата, но на мен така ми тежи - той тежък, зимните дрехи два пъти по - тежки и неудобни.

# 323
  • София
Freya_na може ли да си запазя едното от момчетата ти за зет 😍

Заповядай Simple Smile, големия на 6 може да си сервира, отсервира, да си направи сандвич, вади съдовете от миялната, дрехите от пералня + сушилнята, като неговите си ги сгъва и слага в гардероба. През лятото, събира проснатите на ниския сушилник дрехи. Бърше прах по мебелите /като попорасне още малко, ще му дам и да се оправя с прахосмукачката/, събира и си подрежда играчките всяка вечер. Когато готвя и не е зает, го викам в кухнята да ми дава продуктите, меси с мен, бърка продуктите, правил е и банички. Всичко на игра, така и аз си общувам с него, на него му е приятно, смеем се. Когато излизаме, му напомням да вземе боклука, карам го да ми отваря вратите и да ми кавалерства.
Сега да не решите, че есплоатирам детето - това за него е игра, винаги е с мен или баща си и за него е начин да бъдем заедно и да се чувства полезен, голям и  да прави част от нещата на възрастните.

# 324
  • София
Прекрасно учиш детето! Аз съм правила същото, та защо да е експроатация. Мъжът ми не знам кога и какво са го карали, но е факт, че също се оправя с всичко чудесно сам. Е ужасно простира, та му е забранено.
Не е късно за шейна. Много съм доволна от нашата, върви и в партина и по пресен сняг. А и е за до 3 годишна възраст.

# 325
Мамита, ето ни и нас от тази седмица. В неделя купона за РД мина страхотно. Само дето се кахърих предварително. Клубчето беше уютно и толкова приятно. Децата бяха 4 с нашият, гаджето беше с кашлица и не дойде. Така се забавляваха дечицата и не разбрахме, че са там. Бяха обгрижвани добре. Тихо, спокойно. Супер, просто. Възрастните бяха хем с тях, хем отделени в преходни помещения. Баби, др.роднини и мами, с нас-общо 12 човека. Но Мати повечето ги познава.
Рева на тортата, че се развикахме и разпяхме и преди това, че е гладен, а и братовчед му много кряка. На три е все пак и е лудетина. Хи хи хи.
Но като цяло се държа геройски, на мама порасналото дете.
Имаше много смешки.
Получихме хубави подаръци, събрахме някой лев. Та срам не срам, избихме почерпката.
Доволна съм-уважих всички, а и на гостите им беше хубаво. Бабите много се кефиха.

Дълъг пост ще стане, ама за яденето да кажа. Нещо много се разакахме, от кухнята. Чудя се не му ли е много храната. 4 хранения и 2 АМ по 210 грама?
Още го е страх да стои сам на опора, доста е мекичък.
Не зная казвах ли, но съм го записала при Литвиненко в четвъртък. Майка ми и особено сестра ми ме побъркаха, че изостава физически. От една страна е така. Не лази, не се изправя, по-спокоен е такъв един. Ама пък иначе не ми се струва да му има нещо сериозно. По-скоро наистина може да има скрит рахит. Т.е. визуално не личал. Просто е доста кашкавален.
Ще видим какво ще каже докторът. Притеснявам се, все пак.

# 326
  • София
 Freya_na, поздравления, че сте успели дя научите детето да се включва в домашните задължения и на го прави на игра. Аз с каката не успях, дано поне Сами се включва.
Lorl, супер, че РД е минал така добре и за Вас и за децата. Дано на прегледа всичко е наред!

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 21:02 от GERY80

# 327
  • Бургас
Фрея, поздравления  smile3501
На мен с каката изобщо не ми се получава.  Толкова я мързи, че нямам думи. Аз съм толкова организирана и подредена, че понякога се чудя как е възможно тя да е на съвсем другия полюс.  ooooh!
Надявам се, че Марти поне ще прилича на мен в това отношение.
Лор, браво за рождения ден. Дано опасенията ти са неоснователни. Стискам палци за четвъртък. Hug

# 328
Freya, прекрасно се справяш с възпитанието на момчетата, дано и ние след време успеем да се похвалим дори с наполовина от постигнатото от теб. Не мисля, че аз бих могла да карам с толкова малко часове сън. Ако ми се съберат два ден подред с по около 6 часа на нощ и на третия ден вече съм с адско главоболие от сутринта и много нервна.  Tired

Lolr, чудено звучи вашия отминал празник. Ейй има ли щастливи дечица няма как да не се получат нещата.  Simple Smile Чакаме те с добри новини след прегледа в четвъртък.  Praynig

# 329
  • София
Ани-82, свиква се. Вече не мога да заспя по - рано даже.

Общи условия

Активация на акаунт