Януарчета 2016-8

• 43 230
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Фрози, знам ги бебешките шейни.  Simple Smile От както има сняг ги гледам ама ми трябва шейна, която и каката да може да ползва, че нямаме място за две.

# 331
Добро утро!  Joy ☕ Коко спи, а аз не  baby_neutral
Фрея, браво и голямо  Hug че така си успяла с големия! А дано да попием и ние от теб! Изобщо не е експлоатация, аз съм се зарекла че в никакъв случай няма да прехвърлям домашни задачи които аз мразя на детето, но искам да го науча. Искам да може всичко да прави сам с лекота. Мъжът ми е добре научен от майка си и се включва в домакинството, но понякога се налага да го подсещам. Сега се опитвам да свърша максимално каквото мога през деня докато съм в майчинство, а той вечер оправя съдовете от вечерята докато приспивам дребното. Така за събота и неделя остава само да сготвя някоя по-завъртяна манджа. Ако обаче не успея си разделяме домакинските задължения. Ще видим как ще се получават нещата като се върна на работа.

# 332
  • София
Лорл, за Летниенко чета отзиви на двата полюса. Запишете си час и при Чавдаров. Вярно 95 лева са, но той може да оцени чисто физически как се развива детето и да ви назначи гимнастика или рехабилитация.
Водила съм Сами при него и войтата действа страхотно. Нашия малък проблем го изчисти за десет посещения.
Ако имате нужда от рехабилитация и ви се ходи в центъра, там тя е по здравната каса и безплатна.
Домашните посещения са по 30 лева.

# 333
Фрози, у дома кой ви праваше рехабилитацията? И тя ли беше войта? Какъв беше вашият проблем?

# 334
  • София
Ами и аз и идваше рехабилитатарка от Центъра в който Чавдарав е управител, защото аз не исках да ходим там. Имахме изоставане в движенията на ръцете и на главата. Сами беше на три месеца. Достатъчно рано реагирах и бързо навакса.
Друг е въпросът, че специално за главата, проблемът дойде заради неадекватните консултации на лл.
Сега погледнато на зад, имахме тежко раждане, продължителна жълтеница, ваксини, липса на гимнастика та не се учудвам на проблемите. Не добрата реакция на лл и моята неопитност ни доведоха до ситуацията. Днес бих реагирала различно, сега като виждам бебета на 1, 2, 3 месеца виждам колко различно е било състоянието на моето дете и оценявам колко зле е лл-то. Ако сама не търсех помощ на други места не ми се мисли дали нямаше и днес да имаме проблеми.
Специално за физически проблеми Чавдарав за мен е по-адекватен. Литвиенко мисля, че е повече за епилепсии, аутизъм и други такива.
Обаче на Чавдаров ако звъннете, го питайте иска ли за прегледа някакви изследвания. Кажи с две-три думи каква те притеснява.

# 335
  • София
Лорл, д-р Чавдаров отговаря и в бг мама в раздела за деца с хронични заболявания. Мисля че беше в групата за деца с ДЦП. Може и там да пишеш и при нужда да отидеш и при него за второ мнение.
Много хубав РД сте си имали. Браво Simple Smile

# 336
  • sofia
Lolr, стиснати палчета и от нас за утре. Дано се окаже нещо незначително Praynig. И прегръдки на Мати за рождения му ден, че не успяхме да го поздравим лично  Hug
Freya_na , поздравления и от мен !! Моят младеж ( вече 15 годишен ) и каката ( на 17 ), се справят добре с домакинската работа. Но са напълно готови за отглеждане на бебе  Laughing. Занимават се много с Дарена, учат я на разни неща, четат книжки, къпят я , извеждат я , слагат на гърне...Само не сменят пелени и не приспиват. Поне нещо и аз да свърша за най-малкото дете Joy
Та така по въпроса с експлоатацията на детски труд...

# 337
Фрея-на, много ти благодаря за подробните обяснения. Ще отидем утре, като съм го записала, пък ще видим дали ще се налага второ мнение. Матей си има добър мускулен тонус. Може според мен, просто не го осъзнава.Сякъш е по-малък от възрастта си. Така се държи. И е кашкавален, отпуснатичък. И страхлив, някък.А, същевременно много силен. Рита, дърпа, удря, ако иска нещо да си взема или съответно не иска.

Тереза, благодаря ти!

Сестра ми ме насочи за Литвиненко, че племеникът като беше на месеци той отхвърли грешна диагноза и при назначени масажи детето се оправи и много дръпна. Идваше жена вкъщи, но сестра ми си я избра.

Благодаря ви, момичета!

Небесносиня, благодарим за поздравите! До скоро всички, в парка!

# 338
  • Бургас
Писала съм и друг път. Литвиненко отхвърли съмнения за епилепсия при Жасмина. Всички други твърдяха, че е това, една докторка дори беше изписала лекарства за гърчове, въпреки липсата на показания при ЕЕГ.  Аз съм с много добри впечатления от него, обясни ми с думи прости положението. А ме бяха докарали до там, че щях да получа сърдечен удар в коридора на болницата на 27 години.
Стискам палци за утре!

# 339
Lolr, палчета и от нас и много прегръдки! Ще чакаме добрите новини!

# 340
Lolr, и аз се надявам на добри новини!

Ние днес празнувахме много приятен рожден ден в тесен семеен кръг, да се разбира бебе с мама и татко, таткото днес работи от вкъщи и се включваше при всяка възможност, направихме си професионални снимки (първите ни), голямото ни вече момче се държа много спокойно, после хапна от домашната торта с блат от смлени лешници, фурми, стафиди и орехи и крем от авокадо, банан и други неща, която му направихме с дружни усилия с мъжа ми предната вечер  chef, всички много я харесахме, Бобо си изяде две парчета, дивя още час с баща си и си легна и заспа щастлив Simple Smile Роднини наблизо имаме малко, те на работа, много сложно им се видя, с приятелки с деца не съм се организирала, защото ми се струва излишно усложнение на живота на всички предвид деня от седмицата, сезона и невръстната възраст на младежа, но се получи един идеален, спокоен и весел ден, изкаран семейно.

И ще направя всичко възможно младежът да е помагащ в домакинството и да се държи като равноправен участник в него, а не като бебе на 15 години. За това е доста важен и премерът на бащата, неговият доста се включва, а аз не смятам да правя мечешка услуга на наследника да го "щадя" и накрая да не може да оцелее сам като му се наложи.

# 341
Aurora, честит първи рожден ден на Борис! Да ви е жив, здрав, весел и да има щастливо детство. Мммм тази ваша торта звучи възхитително, а и не се съм съмнявам, че е била точно такава.

# 342
Честит Първи, Рожден Ден на Борис! И от нас.
Да е жив и здрав, много весел и щастлив!

# 343
Честит рожден ден на Борис! Да е жив, здрав, щастлив и много успешен!  Hug

# 344
  • София
Честит първи рожден ден на Борко и от нас! Да расте здрав, щастлив и любознателен!

Със Сами се къпахме заедно ... реших да си спестя 15мин. рев пред вратата на банята. Дребния си пляскаше в коритото, а аз под душчето.   Crazy

Общи условия

Активация на акаунт