Януарчета 2016-8

• 43 003
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Честит празник, мили мами ! Нека сме здравички, силни, търпеливи и обгрижвани !  Hug bouquet
Оф, голяма мъка с тези класирания  Sad . Ние тук имахме късмет,от февруари я пускаме на ясла. има място само за 3 дни в седмицата, обаче още не е свикнала. Реве та реве и ми се обаждат някъде на 2я час да ходя да я взимам. А със спането там идея нямам как ще се случи, то тука на обяд е едно гушкане, едно чудо преди да заспи newsm78

# 676
  • София
Честит празник момичета! Да бъдем много щастливи, обичани и уважавани!

deedeetu, имало е срок за подаване на документите ли? А АД приемат ли, защото чух, че вече не важи, защото много деца имат?
Като гледам шансът ни за ясла е малък. :?7

# 677
  • София
Честит и от нас  Hug да сте много обичани и обичащи!

Я кажете какви са сроковете за яслите? Искам да го пускам от Сеп 17, но идея си нямам какво и до кога трябва да направя  ooooh!

# 678
  • София
Честит празник!  bouquet

Джинджър, ей тук http://kg.sofia.bg/isodz/ влизаш, правиш си регистрация и си подреждаш желаните ясли/детски градини.
Класирането е май месец, записването септември.
Ако не ви приемат, след септември май има текущи класирания за еденични места.

# 679
  • София
Мерси, Frozi - ей нямаш си идея как ми оправи деня!
Аз съм страшно бърза и подредена натура и когато някой ми обясни нещо точно и ясно с две думи се чувствам много разбрана и добре  Mr. Green обикновено докато получа систематизираната информация, която искам, слушам и много обяснения (за мен често излишни)  Mr. Green но жените нали обичаме да приказваме  Whistling

# 680
  • София
Хихи, аз пък така те пуснах в дълбокото, без никакви обяснения, че се чудех дали няма да ми се разсърдиш.
Той е малко тъп сайта, аз се имам за схватлива, но този ми е много тъп, та питах няколко неща докато регистрирам дребното.
Ако имаш въпроси, мога да ти дам и телефон за вайбър примерно Simple Smile

# 681
Честит празник, мами!  bouquet Пожелавам мъжете ви (кой само с голям мъж, кой и с малък/малки) да ви показват, че сте дами повече от веднъж годишно, например всеки ден по 24 ч, така да се усеща изобилието  Heart Eyes
Моите мъже ме зарадваха още вчера, единия с цветето което отдавна искам (имам мания по цъфтящи саксийни цветя), а другия с това че ставах само два пъти да му давам вода и не се наложи да го разнасяме  Mr. Green
Аз от началото на месеца си работя, дребното си свикна с детегледачката много бързо, направо веднага, което мен много приятно ме изненада. Обаче в никакъв случай не трябва да ме вижда през деня, защото като ме види иска само с мен и започва чак да хълца от рев. Определено се усеща, че му липсвам, вечер като свърша работа се залепя за мен. Случва се даже мъжа ми да го държи, а той да протяда ръце към мен, което никога не е било. Винаги му е харесвало еднакво и в двама ни.
При нас регистрацията за кандидатстване в ясли и детски градини започва на 3 април  newsm78 В София по-рано ли е достъпна системата? Когато разглеждах условията не видях да има допълнителни точки за АД, имаше изброени други по-тежки здравословни състояния.
В Бургас не знам с местата в яслите как стои въпроса, но съм леко притеснена, още повече че първо желание ще ни е ясла, която ни е под носа, но не се води за нашия район. Тази, което се води за нашия район ни е мнооооого по-далече. Освен това за нашия район няма една детска градина с прием на нашия набор (ясленска група). Малко неприятно е така. Разчитах много на точки за месторабота на родителите, но видях че и това не дава допълнителни точки. Дано ни приемат по първо желание, защото е близо до вкъщи и до работата на мъжа ми, двете баби и единия дядо.  Rolling Eyes
В неделя правихме прощапулник на Коко, беше много забавно. Направо не мога да повярвам как ходи това дете, пу-пу! От веднъж проходи и не се спира, обикаля стаите, на нас ни се завива свят да го гледаме. И приказва ли, приказва, някакви негови си неща, нищо не се разбира, но устичката му не млъква.  Heart Eyes Казва как прави кончето, дава целувки ако реши, маха за чао, показва едно пръстче като го питаме на колко годинки е, все още показва лампата, като си събуе чорапите или пантофите и го попитаме къде са си гледа краката после ги вижда къде са и ни ги носи и т.н. и т.н. Много неща научават, очарователно е. С гърнето обаче сме до никъде, трябва да кажа на детегледачката да е по-настоятелна...

# 682
  • Бургас
Честит празник на всички! Бъдете много щастливи и обичани от всички около вас!
Тук духа ужасно днес и ходихме със сестра ми и племенника в мола. Събирахме количките в един ъгъл и пуснахме дребните да щъкат. Братовчеда е по-голям с 5 месеца и тича като бесен, но пък е по-дребен от Марти. Голямо викане и смях беше, за няма и час каталясаха и двамата. Марти спа два часа и половина като се прибрахме без да мръдне.  Mr. Green Утре съм решила да излезем без количката, ако времето позволява, явно добре се измаря като ходи.
Имам питанка какви плодове и кога им давате. Марти яде вечер малко ябълка или банан и ми се струва, че е много малко. Приемам идеи кога и как да включа повече плодове.

# 683
Еха, Танче, Марти е проходил  Heart Eyes изпуснала съм!
Аз на Коко му купувам плодови пюрета, защото има по-голям избор от плодове. Най-често му давам по около 100 гр пюре с натрошени бисквитки на обяд и на вечеря. От кухнята десерта го яде за следобедна закуска, когато е с АМ, а често и той е с плодове. От време на време му правя грис или крем с нишесте и настъргана ябълка и канела за следобедна закуска. Също от време на време му правя намачкан банан с бисквитки и кисело мляко. Когато ям банан ми го изяжда поне 1/3 той, чупя и му давам да отхапва сам.
Зимата нямам много доверие на плодовете и затова му купувам пюрета или банани и ябълки.

# 684
Ние хапваме основно банан и авокадо. Просто тях си ги харесва. И понякога печена тиква. А, в кремчетата от кухнята слагат слива, ябълка, круша, нектарини. Готовите сокчета, които му разреждам, че да пропие вода са също разнообразни.

Възхищавам ви се на работещите. Срам ме хваща да мрънкам.

# 685
Добре, как става това с работенето ? Как сварвате ? Кога успявате поне малко от малко сън да хванете и как въобще сте годни за работа след като се събуждат по 61718 пъти на вечер ? Просто идея нямам как ще започна работа.
Аз плод давам и на закуска с мляко и следобед с каша или мляко,ако не съм дала сутрин. Главно банани и аз нямам доверие на плодовете по пазарите сега и съответно бурканчета пюре.

# 686
Аз пък нямам доверие на купешките пюрета Grinning От плодове в момента давам банани (по някаква причина само тези на Dole ми харесват) и ябълки (намерила съм си две жени на едно пазарче, които продават прилични), понякога попадам и на сносни круши. В закуските понякога слагам сушени сливи и фурми от биомагазин, с надеждата, че наистина са сушени, а не по химичен път. Нямам търпение да идва пролет и лято и да има по-голям избор на вкусна и питателна храна.

За работа на пълен работен ден и на мен ми е трудно да си представя, но ако детето се буди по 1000 пъти на нощ, дали си на работа или не, пак си като неадекватен на следващия ден, при нас не продължи дълго, но безсънието ме беше докарало до пълна депресия и просто си стоях и ревях, с главоболие. И не мисля, че беше следродилна, просто почна и свърши с периода на 1000-та будения. Дано при вас отминат скоро, знам колко е болезнено, буквално...

Идва ми да отворя една частна кухня в Русе, вече съм измислила менюто и няма да сипвам храната на хората в пластмасови кутии за еднократна употреба, а в бурканчета. А, и ще има опция и без прословутия десерт, а за десерт няма да са някакви нишестени гадости, ако някой иска. Само капитал за инвестицията ми трябва Grinning Ще има изобилие от елда, кафяв/черен/див ориз, киноа, авокадо, рукола, зехтин вместо олио, рожков, истински мед вместо захар, чия, коприва, всякакви пресни плодове и зеленчуци, гхи, пълнозърнести брашна, козе мляко и сирене,  заешко месо, домашно квасено кисело мляко...всичко варено, печено или на пара, мечти Simple Smile

# 687
  • София
Добре, как става това с работенето ? Как сварвате ? Кога успявате поне малко от малко сън да хванете и как въобще сте годни за работа след като се събуждат по 61718 пъти на вечер ? Просто идея нямам как ще започна работа.

Стягаш се и работиш. Кафето сутрин е най - големия ти приятел. Опитваш се вечер да обърнеш внимание на децата, нищо, че си разбита, не ти пука много - много колко е чисто, подредено, сгънато, огладено. Важното е да са нахранени всички с нещо - що годе здравословно и гледаш да се гмурнеш в леглото /ако може още с детето/децата/. Свиква се. Събота, неделя, ако можеш почиваш. Аз тогава си отспивам.

Честит празник, майчета!

# 688
Нас пък от известно време ни хапят някакви насекоми, но още не мога да остановя какви. От време на време, само. Но остават пъпки за дълго, по една до две-три. Много се панирам, защото с Малчо няма как да пръскам, а ще се наложи. Аз лично съм луда на тази тема. Мен всякаква гад ме хапе най-много. Не са бълхи  и комари със сигурност. Някакъв паяк или дървеница. Направо полудявам. Тази сутрин станах нахапана. Касиерката на входа и тя се оплака и дори събира подписи да кастрим кестените, отпред. Смята, че са някакви дървесни буби. Вие как се борите когато има дечица у дома и обработката с препарат е опасна?

Мати плака тази нощ. Пак мазахме венците, давах и болкоупокояващо и заспа. А, аз по принцип не можах да спя, изобщо. Подути са му венците, но зъб не избива от дълго време. Мисля, че за предкътниците става дума.
А, вчера гаджето ни беше на гости и пак много му се радва и подвиква, от кеф тя. Пък той се уплаши и отново рева ужасно много. Тя не разбира и продължи да си вика, може би реши, че така си общуват и моят изпадна в несвяст. Получи нещо, като обрив и подути, зачервени клепачи. ЕДва се успокои. Просто не зная. Така да плаче от едно по-малко дете. Хайде от братовчед му реве, но онзи си вика сериозно и крещи. Но от бебешка радост? В градинката, като сме не плаче от деца, но там няма толкова близък контакт. В чудо се видях.

# 689
Lolr, и Коко плачеше от виковете на други деца. Просто си има дечица, които си искат спокойствие.
Аурора, те нали и готовите плодови пюрета са био. Защо си против нишестето? Четох, че било много полезно за стомашно-чревния тракт. Кремчетата от нашата кухня не са изобщо гадни, много апетитно си изглеждат и миришат. И в слънчогледовото олио няма нищо лошо, стига да е хубаво.
В къщи гледаме да не изпадаме в крайности, голяма част от нещата които днес се кълнат че са здравословни утре ще бъдат отречени. Така е било например с маслото, за да се стигне до това днес пак да го обявяват за полезно. Аз съм на мнение че трябва всичко да е балансирано и да се налагат ограничения или екзотики ако има нужда.

Общи условия

Активация на акаунт