Коледно джудже в юнката расте- тема 5

• 35 267
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте и от мен. И аз се боядисвам с безамонячна боя при фризьор с наистина проверена боя, а косата ми е супер. Лакирам се и си правя почти всичко, което и преди бременността, а пък и според мен има много други начини да навредиш на детето като тютюнопушене, кафе или алкохол, отколкото ако веднъж на 2 месеца отидеш на козметик или фризьор  Thinking

Що се отнася до дрехите за бременни - имам само клин и бодита от един онлайн магазин. Български са и са страхотни и една блузка от waikiki подарък. Мисля и аз да си взема дънки, но зимата предпочитам ватирани клинове пред дънки, защото ми е студено с тях и ще изчакам.

Пожелавам ви да ви е топло  Crazy

# 661
Здравейте и от мен, не съм писала отдавна, но сега ще се реванширам Simple Smile
Относно кървенето - имам кървене на венците, мисля да си взема Сандрин за жабурене.
Направих си и  вторите изследвания на кръв и урина, които се правят в 5ти месец - тотално са разбъркани, половината показатели са извън норма. Звъннах на АГ-то, според нея при бременните било така ... супер незаинтересованост. Предполагах, че като видят изследванията и ако има нещо не наред ще се обадят. Е не издържах и звъннах, както винаги е много заета и не можа да обърне внимание. Аз също не очаквам всичко да е в границите, но поне да обясни... Прегледа преди 2 дни беше точно 3 минути, заедно с видеозона. Нито мери нещо на бебето, нито го огледа, то какво може да се види за 1 минута... Всичко е на конвейр. Добре, че преди това бях ходила на втората ФМ и знаех вече какво се случва Simple Smile И не задълбах много, то и да искаш да ти обърнат внимание на ЖК явно не става... Мисля да я сменя, но незнам с кой, да не стане от трън на глог.
Иначе на за втората ФМ ходих при Балев (момичетата от Варна знаят), обяснява много внимателно. Ще си имаме момичееее Simple Smile Така си и мислех, първото ми е момиче и някакси не можех да се настроя, че ще имам момче. В крайна сметка да е живо и здраво , но все пак предпочитах момиче. Огледа го, мери му разни неща, всичко е в норма. Стискам палци и до края всичко да е ок. С предна плацента съм. Вече съм в 20 седмица и ритници отчетливо не усещам. Усещам обаче когато се мести, рязко изпъква някоя част на корема. Сега мисля да си направя една голяяяма зимна разходка, че много се застоях в къщи, а и килограмите май са в повече - качила съм 5 от началото....
Последно да питам някой има ли нисък хемоглобин и нещо правите ли по въпроса? Или още не сте си правили изследвания?
Пожелавам на всички един много слънчев и усмихнат ден

# 662
Честито Evangelina още една девойка в групата Simple Smile

аз моя хемоглобин не съм го изследвала още,но от около 2 седмици се събуждам доста подута сутрин. Ще видим докторката какво ще каже другата седмица..

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 11:57 от Suny771

# 663
И аз сутринта бях на преглед,за радост аз обужавам моя доктор и всички прегледи са голямо удоволствие.
Изледвания правих преди 2 седмици в 17 г.с и всичко беше в норма.
Днес с доки говорехме за раждането-категорично секцио,няма как да се махне иначе моя серклаж.Относно възлите,ще се постарае д аги махне по време на секциото,но не на всяка цена,тъй като има своите рискове.
Питах го за HPV вируса и възлите дали ще ги предам на бебка(не че не знаех отговора,но бях длъжна да попитам) отг. беше все така шеговид:Спокойно,като порасне голяма ще се зарази сама,а за възлите няма научни доказателста за това.Да има такава теория,но за да се случи има много фактори.

# 664
Момичета, браво за чудесните новини Simple Smile
Моля се и аз за хубави резултати за всички нас Simple Smile

Има и други мами с нисък хемоглобин, да.
Нека Sweet.love.2 те посъветва  Hug

Ето един полезен линк, че не всички са във фейсбук групата :

http://broshura.bg/lidl/lidl-broshura-do-22-01-17?r=9141#page=15

# 665

Ето един полезен линк, че не всички са във фейсбук групата :

http://broshura.bg/lidl/lidl-broshura-do-22-01-17?r=9141#page=15

еее много интересни неща има другата седмица в Лидл Simple Smile

Аз да питам мамите с опит кога започнахте да купувате разни неща за бебето ?  Нали казват,че не е хубаво от рано да се купува, а си харесвам разни неща и някои дори доста изгодни на промоции  Confused

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 20:15 от Suny771

# 666
Аз мисля да се развихря този път в Лидъл  Laughingкачествени са им нещата и като гледам ще са на добри цени

# 667
Ау,мерси за линка,ще се ходи определено.А този протектор дали ще може да се пере се чудя?Ако може ще взема един.
 Evangelina и аз ходих при Балев вчера ,ние ще сме с момче.Така се надявах да е момиче,но на не ми било писано.Първия път от самото начало имах усещане за момиче и беше така ,а този път нямах никакво усещане и ето момче.Каза ми ,че всичко е наред,надявам се да е така.Гледам тук на едната снимка,която ми даде нещо което малко ме притеснява,но все си мисля,че той е човека ,който би трябвало да знае и да не се вкарвам във филми. Ти при коя АГ ходиш,че така на конвейр ви минава?
Вчера ходих до мола,има доста намалени неща и интересни,но бях с дребната и логично нищо не успях да видя като хората.Постоянно се крие по щендерите или в пробните и въобще не се вълнува от покупки и аз  какво да гледам-дрехи ли нея ли?
Съни и аз това се чудя ,кога да почна с покупките?Първият път започнах от рано,защото нищо нямах.Сега имам всичко от каката,единствено дрехи ще купувам и евентуално количка,но първо трябва да разчистя момичешките дрехи,които имам ,за да направя място за момчешките,а адски ме мързи.Ако някоя от вас няма нищо против носените дрешки ,може да си вземе от нашите и без това ще ги раздавам и продавам.По нататък ще качвам снимки в олх, ще ви кача и във фейсбук групата.Ще се радвам да помогна на някой.
А иначе има доста неща на далавера.Вчера гледах едно якенце-мммммммм чудно,ама как да взема яке за нероден Петко и то за следващата зима Laughing.Може да почна с някое и друго боди и после като се отприщяяяяяяяя.........

# 668
Тая въщглавница мултифункционална от Лидл, става ли за спане еа бременни?

# 669
Аз мисля да си я купя Simple Smile Гледам, че има на снимката една полегнала бременна Simple Smile

# 670
Здравейте момичета, имам много работа напоследък и не успявам да пиша, но да знаете, че ви чета. Моите прегледи наближава - на 14ти съм по ЗК, а на 19ти на частния. Втората ФМ ще ми е на 11 февруари в 21ва седмица.
За кола маската и козметичните процедури, да ви кажа имам голям късмет, защото козметичката, при която ходя напоследък, учи за акушерка и знае какво, кога може да се прави. Та тя казва за кола маската, че няма проблем, даже и в 9тия месец да се прави, стига да се чувстваме комфортно самите ние. За дрешките за бременни - на мен са ми много удобни панталоните, понеже коремчето ми и предния път и сега е доста голямо и с нормални не става. Блузи, иначе нося нормални, по-широки, но предпочитам туниките. Не ми се дават много пари за дрехи за бременни, защото реално се носят 5 - 6 месеца. ЛС Уайкики е добър вариант и разпродажбите на HM. Има също някои аутлет магазини, поне тук в София, където се намирам на нормални цени. Например от немските магазини Меркари съвсем случайно си намерих яке тип парка на Мамалишъс намалено на 60 лева, което може спокойно да се носи и ако не си бременна, няма да стои грозно, а е идеално точно за много студено време. Там, обаче, трябва да имаш късмет, защото има по една бройка.

# 671
  • Варна
     Здравейте и аз отдавна не съм се включвала, иначе гледам да ви прочитам Simple Smile Минах 2-та ФМ между празниците, седмица преди това моята гинеколожка каза, че ще имам момиче, Балев потвърди, въпреки, че предния път беше повече за момче хихихи Simple Smile Всичко е наред с бебето, горе долу от тогава и започнах да  усещам по отчетливо движенията, съсвсем слабо ми личи и на самия корем, с висока задна плацента съм, както и предния път, но този път по-късно усещам движенията.
    С пазаруването определено няма да е от сега, имам повечето неща от предната бременност, приятелки ми дадоха много дрехи, ще сортирам и вече към края евентулано ще му взема малко нови дрешки, все пак да не е без хич Simple Smile

# 672
Аз имам едно пошироко яке. Надявам се да ми стигне до края на февруари. За пролет искам да взема нещо полеко. Направо ще отида до пазара, че не ми се дават пари за това което ще нося 2 месяца, а и после ще ми е голямо. Ще подаря на някоя бабичка от входа. Grinning
Ще преживея няколко месяца да съм с понисък клас дрехи. Grinning

# 673
Аз яке май ще трябва да си купя. За сега ми стават моите, но ми стягат още от сега. Мисля обаче да взема някакво, с красива кройка, което да нося и следващата зима. Хемоглобина миналия път беше добре, но сега ще видим. Предполагам, че ще има отклонение от референтните стойности. Слушайте си лвкарите, те знаят най-добре, а ако им нямате доверие по-добре ги сменете. На мен като ми каже, че всичко е наред съм спокойна и щастлива. bouquet  Hug

# 674
  • София
Охоооо, ще се ходи до Лидъл определено. Това е и любимия магазин на дъщеря ми (представяте ли си) и все ме пита кога ще ходим. Ние не ходим често, защото близо до нас (на пешеходно разстояние) няма и си пазаруваме обичайните неща от другаде. Но сега ще я огрее да идем до там Simple Smile

За пазаруването за бебето - предния път започнах да пазарувам, когато излязох в 45-дневния болничен преди термин. Преди това просто нямах време да обикалям по магазините. Сега ще започна по-рано, например с тези неща в Лидъл. Само за сутиените за кърмене се колебая... предния път бях купила едни и уж бях съобразила нарасналите ми гърди, ама те пък взеха, че след раждането се уголемиха още повече и нито един от купените сутиени не ми стана. Трябваше да ходя да купувам наново.

Относно протектора за матрак - да, перат се. И изсъхват бързо Simple Smile

Аз започвам да се чудя за болницата за раждане, макар да има време. В Токуда са увеличили значително цените на прегледите, а не разбрах да има подобрение на качеството или пък някаква нова, по-добра апаратура, която да оправдае увеличението. Цените на раждането уж засега са същите, но така или иначе има доста неща, които не влизат в цената и ако вземат и да я увеличат, съвсем няма да си заслужава парите. Още не съм решила, де, неанатологията им е на ниво и в крайна сметка най-важно ми е бебето и аз да сме добре, но ще помисля по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт