Коледно джудже в юнката расте- тема 5

• 35 261
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Защо се спира фолиевата, аз зная от моя док, че се пие до края на бременността

# 76
  • София
Записах се за ФМ в Марковс, при д-р Марков, но най-ранния час е за 01.02., можеше при друг по рано да ме запишат, но моя доктор каза, задължително при Марков, не защо... та тогава ще съм в 22г.с и ще ми е за първи път да правя ФМ..

# 77
Записах се за ФМ в Марковс, при д-р Марков, но най-ранния час е за 01.02., можеше при друг по рано да ме запишат, но моя доктор каза, задължително при Марков, не защо... та тогава ще съм в 22г.с и ще ми е за първи път да правя ФМ..

Аз знам, че първа фетална се прави от 16 г.с. до 20-та май... ама 22-ра ми се струва късничко. А БХС правила ли си ?

# 78

Аз ходя при доц. Томова, доволна съм. Защо пък точно при Марков трябва да е, не казвам, че не е добър, ходила съм и при него, но ако не ти се чака, потърси и друг вариант. И това е втората ФМ, по принцип казват, че е по-важна от първата, но нали през първата мерят нухалната транслуценция и наличието на носна костица, които са свързани със Синдрома на Даун, има си определен период за това мерене.

# 79
Защо се спира фолиевата, аз зная от моя док, че се пие до края на бременността

И аз ще я пия до края....но аз по принцип не я усвоявам и пия по 10 ден-метилирана.Но чувам ,че на доста момичета я спират към 16 г.с.

# 80
Момичета слагате ли още Утрогестан вагинално?Аз от началото съм на 3х1,всеки път като ида питам док да го спирам ли...той все ми вика не ама ми писна по цял ден хапчета и да ми е мазно отдолу и да тече бяло #Crazy та си ги разредих на своя глава,четох че не е хубаво да се спира изведнъж за това слагах 1 седмица по 2 а вече само по едно вечер и всичко си ми е ок Simple Smile
Аз не бих си правила такива експерименти.От началото съм на 2×3

# 81
А пропуснах да коментирам за фолиевата киселина. Аз съм в 14 г.с. и гинеколожката ми каза да я спирам. Започнах да я пия около 2 месеца преди да правим опити за забременяване, може би през юли или август. На вас как ви се струва много ли е рано ?

Здравей,
Аз започнах да пия фолиева от 5 седм. като разбрах,че съм бременна и сега като бях на преглед в Сряда доктора ми каза да я спра,също и  Огестана, само още една седмица Утрогестан вечер по 2 и това е.
 Казва защо да пиеш като действието му е до 12 седм, ако искаш си пий ама организма каквото има да приема си е приел до 12 седм, след това е .. така просто, "презастраховане" или незнам и аз как да го кажа Wink
Както и да е, аз ги спрях, не ми се пият хапчета само, чакам и Утрогестана да спра още няколко дни и готово.
 Hug Hug

# 82
  • София
Да, води се втора ФМ, на първа не ходих, той нищо не ми каза за нея и затова не съм..
БХС също не съм, защото правих Пренатест съвсем в началото и няма смисъл според мен и от него

# 83
Относно цитонамазката, на мен ми правиха преди 5 месеца, и сега мисля да пропусна, дори да ме карат мисля да откажа, въпреки че досега не са. Бях първа група и не виждам смисъл, прекалено опасно ми се струва. Ние сме пак на преглед първата седмица на януари и тогава ще съм в 16 г.с., надявам се тогава да ми кажат още по-сигурно мнение за пола на бебето.
Правиха ми цитонамазка, ако не се лъжа в 8 г.с. Доста се уплаших да не стане нещо на бебчето. Отговорът на АГ-то беше - "мислиш ли, че ще рискувам, ако знам, че има опасност". Обясни ми, че пробата се взима от най-външната страна и не застрашава ембриона по никакъв начин. Между другото това беше първата ми безболезнена цитонамазка - направо не я усетих. Не знам аз ли съм карък или доктора си разбира от работата, но се убедих, че досега явно съм попадала само на некадърници. Grinning Относно групите и аз винаги съм била 1 и като излязоха резултатите и видях 2А се паникьосах. Но ми обясниха, че е нормално и всичко е заради бременността.

# 84
  • York
На който му е интересно може да прочете какво всъщност е фолиевата киселина и защо няма нужда да се спира, а напротив.

http://www.bb-team.org/articles/3622_folieva-kiselina

Аз продължавам да я пия, пия и витамин Д, заради липсата на слънце тук, и сега пак съм си поръчала витамин Б12. Тябва и магнезий да си взема, че ме метнаха крампите, въпреки че постоянно се движа, вървя много и на работа търча като замаяна Simple Smile

# 85
Здравейте, да се похваля и аз с момченце. Ще ни бъде второ Simple Smile Баткото се радва най-много, той такова си беше поръчал.  Sunglasses

# 86
Здравейте, да се похваля и аз с момченце. Ще ни бъде второ Simple Smile Баткото се радва най-много, той такова си беше поръчал.  Sunglasses

Сладурче, такова си поръчал  Sunglasses Grinning

Относно фолиевата, ако сте я взимали първите 12 седмици, тя се е натрупала в организма и си е свършила работата относно невралната тръба на бебето. След 12-14 седмици вече наистина няма чак такъв ефект от нея, защото рисковия етап за формирането на невралната тръба и гръбначния стълб е преминал.

# 87
  • велико търново
Добър ден и аз да се запиша в новата темичка,хубава е като предните Simple Smile аз да ви се похваля вече усещам леко моето мъниче рядко и съвсем леко но го усещам как рита Simple Smile

# 88
Да се включа и аз в темата 😊 от месец сигурно не съм влизала в форума и ми отне няколко дни да ви изчета хаха. Казаха ми и на мен момиченце но не било на 100 процента сиг . Аз пия Огестан и доки ми каза да си го пия и след раждането . От два дни имам кафяво зацапване и болки и съм на магнерот и но шпа 3 по 2 мн се надявам да мине че хич не ми се лежи в болница по празниците  Sad

# 89
Здравейте момичета!Тази нощ ще пътуваме към България, дано всичко е наред по пътя и да стигнем благополучно  Praynig Стискайте ми палци! Peace Иначе, ако не се включа скоро, най-искрено ви пожелавам Весели Коледни и Новогодишни празници!Бъдете здрави, усмихнати и обградени от най-любимите ви същества!Като подарък от Дядо Коледа, която не е получила още ритниче да си го получи  Grinning До скоро  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт