Януарски сладури на годинка 6

• 9 914
  • 265
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Честит имен ден на всички малки и големи именици днес!!!!!!!!!

Честито хринстиянче на Снежка!!!!!!

Да сте здрави, щастливи и много обичани!!!!!!!!

# 91
  • На небето
Мами при нас се оказа , че все още нямаме зъб . Венеца не се е спукал и зъбът не се е показал а само се е подул . А аз така се радвах че вече имаме зъбче . От няколко дена все реве и днес като я натиснах за са видя ккво става в устата и открих , че всъшност нямаме зъб . А е толкова кораво на пипане и зачервено . Дали може да си имаме проблем и да ходим да ни го цепят защото има едно кърваво петънце . Дано само се оправим до 21 май , че тогава ни е кръщенето .

Значи скоро ще имате зъбче. Не се притеснявай и на анс ни се е случвало да имат кървави петанца и някакви съсиреци, но сами си пробиха. Е то не може да избият леко, то при нас беше, разстройство, хреме, ревове, не ядене, мрънкане, не спане и какво ли още не вече не помня но виж ни сега. Вече сме с някъде около 15 зъбки вече. Цяла редица е наредил отпред голям кеф.  bowuu  Hug И аз много се радвам, че много се мъчи с дъвченето иначе. Ти сигурно още пасираш?? Аз моя го храня като голям човек, до колкото го храня, че той е ужасно злояд нищо не яде от няколко месеца освен маслини и ако е на кеф кашкавал, сирене и кис мляко и то само ако е от бурканчето ако му го сложа в шише не иска. Той е свикнал по принцип във различните шишета различни неща да има и ако му дам примерно в друго шише сок отказва (това е най любимото му нещо, сока; с това живее буквално и то само купешки, не и домашно изцеден  Close), абе чишит и половина. А за яденето, не знам какво да правя вече много взех да се притеснявам. То разбирам да потбира и да не яде всичко, но нищо да не яде... Гоним се с лъжицата той се дърпа, крищи, реве, бяга, плюе ако влезе нещо в устата му, абе ужас. Свекърва ми вика дай му нещо за разяждане, ама той нищо не можеш да му пъхнеш в устата как до му дам.  Cry Какво да првя вече, помощщщщщщщщщщщ...  newsm78

# 92
  • София
Честит Имен Ден на всички с имената  Константин и Елаена! Да са бъдат живи и здрави и да предават имената си на внуци и правнуци!

Честити християнче на Снежка! Да покажеш снимки и да се похвалиш как е минало събитието

Тинче, на теб какво да ти кажа освен да се въоражиш с търпение и спокойствие! Аз нали съм мрънкалото на януарките и на люлинките по тази тема и накрая една мама люлинка ме свърза с друга от тяхната отчетна да си се жалваме двете в Q-то, че на тях сме им надули главите. Така, че си добре дошла в нашето мини общество да обсъждаме хитринки и рецепти Hug
Но ето основното, което работи при нас:
- Има моменти на зъбоникнене в, които наистина яде малко, тези моменти продължават около месец. Убедих се, че отминават когато избие хубаво зъба и ако не я насилвам междувременно след това си наваксва дори.
- И Ева има 3 шишета за АМ, за сок и за вода и си ги познава. Давай сок щом го иска и го пие.
- Позволи му да яде сам и с ръце. Аз прилагам 2 тактики: 1-ва слагам Ева да седне в мен, а аз сядам на стол плътно прилепен към масата. Аз държа купичката (близо до нас), а на нея давам лъжицата. Така похапва 5-6 лъжици, но бързо и втръсва и пова да се върти и да иска да слиза. 2-ра слагам я в столчето за хранене и поставям пред нея лъжичка с по-сгъстена храна. Тя я вдига и се опитва да я яде, като я изближе, поставям друга пълна лъжичка. Така редувам 2-те лъжички и не и вися на главата докато ги хапва. И в двата случая обличам голяма тениска с по-стегнато деколте (тип китайска) а не лигавник.
Другата мама казва, че надробява храната с хляб и я изсипва на плота на столчето, а малкия яде с ръце.
- Ева хапва с пръсти: кашкавал, маслини, непушена и мекичка свинска шунка, зрънца грах, ябълки, круши и разни солети, снаксове, бисквити, пържени картофи (задължително набучени на вилица). Но от седмица се боря със смукане на пръст и мажа ръцете с една горчилка, та и храната става горчива.
- Гоненето с храна, обсъждането на проблема пред нея, нервите от моя страна съм си ги забранила. Ако много се притеснявам, че не е яла и давам шише с мляко или разредена каша докато спи (вечер или след обед).

# 93
  • На небето
Честит Имен Ден на всички с имената  Константин и Елаена! Да са бъдат живи и здрави и да предават имената си на внуци и правнуци!

Честити християнче на Снежка! Да покажеш снимки и да се похвалиш как е минало събитието

Тинче, на теб какво да ти кажа освен да се въоражиш с търпение и спокойствие! Аз нали съм мрънкалото на януарките и на люлинките по тази тема и накрая една мама люлинка ме свърза с друга от тяхната отчетна да си се жалваме двете в Q-то, че на тях сме им надули главите. Така, че си добре дошла в нашето мини общество да обсъждаме хитринки и рецепти Hug
Но ето основното, което работи при нас:
- Има моменти на зъбоникнене в, които наистина яде малко, тези моменти продължават около месец. Убедих се, че отминават когато избие хубаво зъба и ако не я насилвам междувременно след това си наваксва дори.
- И Ева има 3 шишета за АМ, за сок и за вода и си ги познава. Давай сок щом го иска и го пие.
- Позволи му да яде сам и с ръце. Аз прилагам 2 тактики: 1-ва слагам Ева да седне в мен, а аз сядам на стол плътно прилепен към масата. Аз държа купичката (близо до нас), а на нея давам лъжицата. Така похапва 5-6 лъжици, но бързо и втръсва и пова да се върти и да иска да слиза. 2-ра слагам я в столчето за хранене и поставям пред нея лъжичка с по-сгъстена храна. Тя я вдига и се опитва да я яде, като я изближе, поставям друга пълна лъжичка. Така редувам 2-те лъжички и не и вися на главата докато ги хапва. И в двата случая обличам голяма тениска с по-стегнато деколте (тип китайска) а не лигавник.
Другата мама казва, че надробява храната с хляб и я изсипва на плота на столчето, а малкия яде с ръце.
- Ева хапва с пръсти: кашкавал, маслини, непушена и мекичка свинска шунка, зрънца грах, ябълки, круши и разни солети, снаксове, бисквити, пържени картофи (задължително набучени на вилица). Но от седмица се боря със смукане на пръст и мажа ръцете с една горчилка, та и храната става горчива.
- Гоненето с храна, обсъждането на проблема пред нея, нервите от моя страна съм си ги забранила. Ако много се притеснявам, че не е яла и давам шише с мляко или разредена каша докато спи (вечер или след обед).

Пробвах да му давам сам да се храни, мачка храната лапа дъвче и плюе, това е най много. Ядене не е ял от месеци вече. Дори не иска да куса за да разбере какво му давам и дали ще му хареса. Адаптивното мляко го отказа от както стана на 9м. каши и сладки работи не яде, полодове също, освен понякога ябълки. Само солети, царевични пръчици, шоколад и такива боклуци, реших да ги спра белкем прояде, но пак не яде нищо. Едвам успявам насила 1-2 хапки максимум да го накарам за изяде. Но това при нас проблема е от както стана на 8-9м., но до преди 2месеца някъде ядеше понякога ядене, но от близо 1-2месеца категорично не яде, от време на време само сирене, кашкавал, кус-кус, кис. мялко и ябълки. Но в много редки случаи. И с това живее вече близо 2м. И аз не знам какво да правя, до скоро криех храна в маслините, защото само това не ми е отказал, за да има нещо различно в стомаха му. Но вече не се лъже вади всичко плюе останалото и си лапа маслината. Ако искаш кажи ми ICQ-то, да не досаждаме тук на майките с проблемите си. Щом вече им е писнало.

# 94
Здравейте на всички  Hug

Честит празник на празнуващите "Св. Константин и Елена" - да сте живи и здрави и само хубави неща да Ви се случват !!!
Ние снощи се прибрахме от почивка. Ходихме в Мексико за една седмица и много добре прекарахме. За Мина това беше първото море тя беше много щастлива да се къпе във водата. За нас също беше много забавно и в никакъв случай скучно. През деня  я гоним по плажа а вечер по заведенията.
Миа, не се притеснявай аз също давам на Мина пържени картофи и всякакви други неща които поиска само без шоколад (все още е сред забранените неща).
Ами това е от нас  Flutter
Поздрави !!!

Аса аз не мога да отворя снимките - иска ми парола. Може би нещо правя неправилно

# 95
  • Варна
Кате, не се притеснявай от пълната анестезия. Доколкото знам на бебета и деца не им правят частична. И по-добре. Още повече, че не могат само главата да я обезболят.  Аз Калоян така го родих. Упойката действа само докато го оперират, пък и при вас това е само козметично. Честно казано аз пълната упойка я предпочитам пред частичната. Успех и стискаме палци!

Hug
И аз раждах с пълна упойка, но имах малко проблеми с нея/не ме хвана напълно/ и сега затова ме е страх.

Здравейте мами и дечица! Two Hearts
Чета, но не пиша Embarassed и смятам да се поправя Simple Smile.
Ние с Мишока сме постоянно по разходки и не се задържаме в къщи. Не се спира твърде на едно място и вече нямам идея от къде извира тази енергия newsm44. От известно време се опитва да ми се сърди и тръшка като не му разреша нещо, но засега моят инат е по-голям от неговия smile3533. Вчера ходихме с варненските мами и семействата им на пикник и беше много пубаво- ние похапнахме и запознахме мъжете, децата се натичаха и наиграха на зеленото.

Гери, радвам се че сте прекарали хубаво! На мен ми е много интересно Мишката тази година как ще се държи на плажа  grinning039, защото миналата много го беше страх от морето.
Весел ден на всички!

# 96
  • Sofia
Здравейте момичета,
за неяденето аз я храня по време на "шоуто на Слави" като започне още шапката на предаването и се вторачва в телевизора и отваря устата бързо за да може после да я пусна да играе ако имат музика - понякога я оставям да изиграе първия танц на балерините и послед това я слагам да яде и да си гледа. Сестра ми пък си няма това шоу и аз и пратих Пчелно млечице - сега пък се оплаква че доста хапвал и придобил крушовидна форма  Wink

# 97
  • София
Може и аз да пробва с пчелно млечице, ако пожелае да го изпие Wink Вече доста по-малко ми пука, ама като ме "стегне шапката" с разни други неща, блъскането на лъжицата ми идва в повече.

Кате, ние миналата година на морето се запознахме с едно януарче 2004. Та основното задължение на този пакостник беше да клати чадърите с 2 ръце (едва ли остана непроверен чадър), да рита топка и да се въргаля в пясъка много здраво стиснал една обикновенна бисквита. За водата не си спомням как се е държал. Та очаквам таз година нещо подобно и от Ева, но ти сигурно имаш повече наблюдения от дечица на варненски мами.

Вече очаквам с нетърпение да се разкараме от София, че жегите и енергията на някои дечурлига ме изпиват. Купихме и наколенки, че ходенето по къси панталонки се оказа непосилна задача.

# 98
  • София
Честит имен ден на Кейси, малко със закъснение Grinning

Честито християнче и на Снежка Grinning

Ние сме добре, имаме още един кътник с което станаха 3 и гледам, че май е пробил и единя кучешки зъб. За сега много лесно ги вади и дори му се засилва апетита, в смисъл, че непрекъснато иска нещо да дъвчи Grinning.

През уикенда бяхме на вилата и децата по цял ден са навън. Виктор дори вчера прави слънчеви бани. Занесох един надуваем басейн и кофи и лопати и кееееф. Но понеже вчера беше много топло, малко го изпуснах и е леко изгорял. Иначе по двора се разкарва гордо по потник и памперс. Още няколко дни и мисля да почна да го отучвам. Имам сигурно 30 чифта гащи. Само с акото как ще се оправим незнам. Той си предпочита да прави голямата работа в памперса  Rolling Eyes.

Гери, заключила съм албума, че нещо ме е хванала параноята, но ей сега специално за теб ще го отключа  Wink.

# 99
Гери, заключила съм албума, че нещо ме е хванала параноята, но ей сега специално за теб ще го отключа  Wink.

Аса, благодаря ти.
Разгледах снимките на Виктор ( можеш пак да го заключиш). Той е много сладък и изглежда доста кротичък. Мина беше на 6 месеца като правихме кръщението и тя  рева през цялото време. Имаше още 5 дечица там ( заедно ги кръщаваха) и те покрай нея също се разреваха.

# 100
  • Там някъде нейде !!!
Мами благодаря ви за пожеланията . Черпя ви малко със закъснение , но нямаше как да се докопам до компа защото прословутия зъб реши , че точно на кръщенето трябва да избие . То не беше мрънкане , то не беше пищене , но общо взето си изкарахме добре .  Misc Baby Bottle първо да почерпя наборчетата  Flutter beer2 beer3 beer Wine Glass  food010 morning cook cook cook а после мамите  Wink а  smile3509 утре щото баткото още не си ги е свалил от телефона .
Тинка аз отдавна не и пасирам нищо че няма зъби . Дробено и къшейчета яде от шест месечна . Даже мамите са ми се чудили как така изяждаше по цял кроасан без нито един зъб . А сега горката е на кисело мляко от 3 дни . Та да ви питам като сме само на млекце да започна ли пак да я захранвам с пюренца , кашички и т.н. ?

# 101
  • Sofia
MIA ако ще даваш пчелно млечице да знаеш като инфо че има ефект след 4-5 дена от започването и се дава по 1 таблетка на ден сутрин след закуска /предполагам че ти го кажат в аптеката/. Те са с вкус на ягодка и са за малчовци специално.
Ние днес също бяхме на вилата и беше голямото тичане и се прибрахме с зелени колена, но пък беше много доволна. Там си имаме и мини басеин - точно като за нея и ще го пълним като ходим за да я видим как ще се държи. Съседите пък имат пясъчник с люлки и я привикват при тях да си играе та програмата и е пълна. абе хубаво си е на въздух и спокойствие...

# 102
  • София
То пък голямо разнообразие имало от продукти - тип пчелно млечице newsm78 Аз вчера купих едно за деца, но е на сиропче. Страхотно е, с вкус на портокал (много по-вкусно е от мултисаностола), почти не се усеща дъх на витамин. Но Ева не пожела да го опита Naughty Усети го дори във водата или в сока, макар че според мен не се усещаше.
Определено на таблетки сигурно е по-добрият вариант (не че ако реши няма да ги изплюе)

При нас е някакъв ужас от 2 дена. Нямам представа какво става - не иска да яде, но не иска и да спи. Вчера е спала на обед 45мин. Вечерта заспа с рев в 23:00 и тази сутрин се разпищя в 7:00. Сега ходи и "скрибуца" около мен и всяко нещо и е криво. Не мога да си представя, че е зъб. При всички зъби до сега не е искала да яде, но поне спи по мнооооооого. Освен да е от жегите, друго не ми хрумва.

# 103
  • София

Купихме и наколенки, че ходенето по къси панталонки се оказа непосилна задача.

Мия, дай повече инфо - откъде, колко струват, стават ли за такива малки коленца, Ева търпи ли ги?

# 104
  • София
Калоян днес завърши първи клас  Grinning

Снимки от завършването още не съм качила. Иначе се оказа, че моя син е ОТЛИЧНИК на класа. Връчиха му освен свидетелството и специална грамота за отличен успех и за положените усилия през цялата година. Горда съм  Grinning, направо се надух  Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт