Домакини 59/ Да посрещнем успешна и прекрасна година

• 68 685
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро!
Ма ко, да е жив и здрав Шефа, да е див, щастлив и постоянно усмихнат, и вие да го слушате, разбира се! Хубав празник bouquet
Честит Йордановден на всички, които празнуват!
Аз за моите именици утре изобщо не съм готова  Embarassed Всъщност взех на мм една книга и може с това да мина, на Ванко обаче нищо не съм купувала и къде ще обикалям в този сняг, и аз не знам. На всичкото отгоре ще се събираме и на почерпка вечерта, нито съм измислила, нито напазарувала, ни-що! Мноо съм зле  Crazy

# 121
Ма ко - Честит Рожден ден на шефа! Да продължава да ви командва във все така добро здраве!

Утре идват първите гости и лудницата започва. Ще сев ключвам, когато мога и имам нет.
 Peace

# 122
Добро утро!
Ма ко, да е живо и здраво шефчето пожелавам. Той да командва, а вие да сте стриктни и изпълнителни.
Моя син е Божидар. Да ми е жив и здрав, но от поп знам, че празнува на 25.12.
Днес с ММ имаме годишнина- 22-ра подред. Имам и пръстен. Чак ми е странно.
Лейди, ти ли имаше рецептата за Шекер Паре? Давай я, че колежката ги обожава. Искам да я изненадам.

# 123
Ма ко да ти е живо, здраво, усмихнато, щастливо порастналото момче!

Честит празник на всички  bouquet
Писе и аз четох новини сутринта - по нашия край си е жив капан с този силен вятър и преспи! Дано на юг ви е по-спокойно  Hug
Мария да ти е живо и здраво момчето! Много хубаво име има  bouquet Иначе Тодор означава Божи дар - та ще се почерпим и на Тодоров ден  Peace
Рецептата е
Скрит текст:
Шекер паре
Правиш първо сиропа - тряба да е студен - 3ч.ч. вода +3ч.ч. захар - ври 15мин и добавяш сока на 1/2 лимон.
чашата е с вместимост 240мл.
тесто - 1ч.ч. пудра захар + 125гр кр. масло/разбиваш/, 1/2ч.ч грис, 2ч.ч. брашно +2ч.л бакпуловер, 1 белтък/с желтъка мажеш готовите топчета накрая/ , 2 ванилии. Тестото отначало е много ронливо и си мислиш, че нищо няма да стане, но като го поомесиш малко повече си става перфектно! оформяш топчета като орех, нареждаш в тава в/у хартия за печене, на разстояние, че се надуват, вземаш ядка и я притискаш в центъра на топчето - хем топчето се присплесква, хем ядката се закрепя. Мажеш с разбит желтък за блясък. Печеш на загрята фурна 150гр за 40-45мин - все пак си наблюдавай след 30-тата мин. за цвета. Горещи се заливат със студения сироп и могат да се консумират и след 15 мин - стига да са изстинали.

# 124
  • при късмета
Благодаря ви!
Мария, да ти е жив и здрав именника! Със здраве да си носи името!
Честита ви годишнина и да посрещнете още много заедно и обичащи се!
За първи път чувам, че Божидар празнува на Коледа. Попа да си преразгледа наученото. Познавам много хора с това име и празнуват днес.

Честито и на другите именници, ако има!

Шефа си отвори подаръка, играем от сутринта на играта. Сега ще го стегна да обядва, че иска навън. Ще излезем за малко да се порадва на снега.

# 125
  • На север
Ма ко, честит ви рожденник. Да е жив и здрав и много щастлив.
Аз пак не съм спала...2 часа някъде. Ще ходим до полицията днес да подаваме документи за мен. ММ имаше задача да се подготви добре понеже повечето документи са от него. Питам го сега няма ли да трябва да принтираме нещо, да попълним... Той вика да да...има време. Още малко искал да си поспи. Да ама срещата е след 2 часа и преди това трябва да ходим и на едно друго място да припознае бебето. Офффф що ли си мисля, че пак ще прецака всичко както обикновено с неговата несериозност. Ама тоя път му казах, че ако не се е подготвил и ако ни върнат ще съм бясна просто. Тук се чака месец за нова среща. Време, което на мен ми е ценно понеже така и така за номера се чака около 6 месеца. Според него аз се паникьосвам и преувеличавам. Ами то как да не се притесни човек като го гледам не ми изглежда въобще подготвен.  #2gunfire

# 126
Ред споко  Hug Со кротце, со благо/и со малко кютек/ ще станат нещата! Имай повечко вяра, настоявай пред половинката и ще свършите още днес всичко!!! С яд, нерви и напук - не се постига нищо! Прави му кафе - сервирай в леглото заедно с документите!

# 127
  • гр.Варна
Мария, да ти е жив и здрав именника!
Ма ко да е жив и здрав порастналия шеф.Да ви слуша и той вас ,а не само вие него. Hug Hug
При нас е ужасно времето.Ама то във Варна и дъжд да завали е същото.Така че ще оцелеем. bowuu
Пуснаха ни от работа в 13ч. и ще се пързалям към къщи.Децата са в нас заедно с кучетата и ме чакат с нетърпение да излезем в снега.Най много вятъра да вдигне кучетата във въздуха. hahahaЗа мен няма опасност,аз си тежа на мястото.
Вчера с щерката ходихме в магазин да пробва рокли за бала.Толкова ми беше странно ,че .......Облича,съблича и на всяка прави физиономия - "Мамо това не съм аз".За момиче което почти не се облича с рокли и поли , а ходи с дънки и на тренировки с бричове , всяка официална рокля стои странно.Харесала си е едно моделче в нета,което ще преправим за да стане уникално ,и семпло , и може би заради това не се хареса с нищо.А и все пак това беше първия магазин и първи проби. Казва ,че пред очите и непрекъснато е снимката на харесаната рокля , и това е.И аз съм така по принцип.Като харесам нещо после каквото и да правя друго не ми хваща очите.

# 128
  • при късмета
Голяма игра падна в снега. Обаче много силно духа и не е за стоене много

# 129
За много години,прекрасници!Бъдете живи и здрави вие и целите ви семейства!Нека тази година е по-успешна за всички ни!

Ма ко,честит празник на едно порастнало момче!Нека бъде все така грижлив и само поводи за гордост да ви носи!

Ние....сме добре.Ама времето...'ич не го бива.Пътища-от никъде за никъде.Само сняг,ураганен вятър,преспи....Цялата тумба сме вкъщи-ни работа,ни градина.ю
Целувки на всички

# 130
  • На север
Даммм нещата по-зле не можеше да станат просто... Момичета, в дупка съм! Не знам какво да правя Sad

# 131
Бонболина  Hug ще мине и бурята - важното е да сте здрави!
Ред какво се случва? Не може да е толкова зле  Hug Всичко ще се оправи! Я разкажи какво стана.

# 132
Ред, какво става?

# 133
  • На север
Ами отидахме в полицията. Носихме документите за регистрация. Жената звъня по телефона, рови в нета, ходи пита колегите и накрая каза, че от 1ви януари има нови правила и ако половинката е норвежец се плаща 8000 кр за да се регистрирате, че събирате семейство, което аз трябва да направя за да получа разрешение за пребиваване. А то пък ми трябва за да се регистрираме, че живеем заедно и след това да чакаме 6 месеца за да мога евентуално да получа постоянен номер, без който нямам право на личен номер и се плаща раждането най-вероятно. До колкото чух се плаща около 60 000 кр само за раждането. И така тя каза, че ако ММ е бил българин или какъвто и да е друг от ЕУ щяла съм да получа документи, но тъй като е норвежец това било по-сложно.  newsm78 Това ако не е дискриминация здраве му кажи! Питах я ако се оженим какво ще стане и тя каза, че било все тая понеже процедурата е същата за регистрация. Да сме отишли в нас да си платим таксата по интернет и после да пуснем нов час за другия месец в полицията. Тогава да занесем същите документи и да се регистрираме, че аз искам да живея в Норвегия защото сме семейство поради това, че съм бременна и после чакаме и като ми дадат регистрацията да си насроча пак час за полицията, което ще е пак след един месец и да отидем да се регистрираме я че сме женени, я че живеем заедно с документите пак и тогава ще чакаме 6 месеца да видим дали аз ще получа постоянен номер или не.  Sick И какво правим сега... ММ мисли, че ако се прибера да родя в Бг ще стане после по-сложно да съберем семейството тук и да регистрираме детето. Не знам какво да правим. Може и да минем между капките, ама може и да не минем и явно ще се разбере като родя и видим ще получа ли фактура по пощата или не.

# 134
Хм чак толкова сложно не ми се вярва да е Ред. newsm78 Или тия норвежци наистина са луди.Добре не може ли с готовите документи да сключите само брак в бг и тогава там да се регистрираш.Не вярвам да няма никаква разлика ако сте с брак. Thinking
Бонболинка дано се оправи положението при вас.
Тук си поваля доста с вятър и беше снежна пелена,спря и слезнах да чистя.Сега вали кротко обаче взе да си става студено.
И да ви пусна снимки  от днешния празник днес в нашия град. Wink

Общи условия

Активация на акаунт