Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 916
  • 748
  •   1
Отговори
# 195

Обикновено му слагам боди, чорапогащник, пуловерче или жилетка и отгоре - космонавт.
Малии.. По този въпрос как си извеждате децата. Аз днес например беше около 5-8градуса. Бяхме с раницата и той беше по долничка, боди с дълъг ръкав, пуловер без ръкави и в раницата под моя суитшърт. Ако не е в раницата над бодито, вместо пуловер, слагам суитшърт и една грейка без ръкав и с два чифта чорапи.И една тънка шапка. Шалове и ръкавици няма. Има много топло зимно яке, но не дава да го обличаме, та се наложи грейката. Космонавт няма. Сега като чета, аз го извеждам, както другите, но без космонавта Grinning Купих му и термо бельо, ама все още не съм го обличала, че все ми се струва, че ще му е горещо с два ката дълги дрехи. Чорапогащници не ползвам нито за мен, нито за него.  Peace

# 196
Телефонът ми продължава да твърди,че над Ямбол грее слънце Дори смятах да изкарвам децата.А то такава мъгла и студ!
Joy Joy Joy

# 197
Йо е около 9 кг, другата сряда сме на консултация ако не я отменят заради грипната епидемия. Още я возим в кошницата, с гръб към движението. Тесничко и е вече, но столчето е заето от каката, още не сме купили второ. Трябва да проверя не може ли каката да мине на повдигаща седалка- около метър е висока, 16 кг...Засега не й опират крачетата, но скоро ше щръкнат и няма да е удобно да е с гръб към движението.  И на Йоани фонтанелата не е затворена и пулсира. Но вода отказва, иска само да суче. И с преходна чаша я пробвах - не иска да пие и това е!
Опитай с капкомера от Панадола. Аз така му давам и по 5, по 5 мл, понякога и до 50 мл на ден стигаме, което за кърмаче си е ехеее  Joy

Аз днес му пробутах вода със спринцовка (без иглата, разбира се). Няколко напълних от по 2 мг. Къде плю, къде пи, къде се задавя, но няма да спра тормоза, докато не се научи да пие вода.  Crossing Arms

# 198
Относно пиенето на вода (да не цитирам, че ще стане много дълго)
Малката абсолютно отказваше вода и един ден просто почна да пие. Сега особено като и подариха едно шише с по-широк биберон и дръжки отдолу и тя много се забавлява. Хваща си го за дръжките и си пие сама, къде пие, къде чеше венците, но след сън й го давам и тя пиива. Като почна да става по-активна и явно организма си го иска. Същото беше с пюретата, мъчих я от месец и половина да прояде нещо друго освен мляко и изведнъж почна да си ги хапва без протести. Като им дойде времето всичко почват да си правят сами.

# 199
Както обещах - инфо за прегледа - днес  бяхме на уролог - той го забели както се казва от раз! (бебчо е на 6 месеца и половина). Ние се мъчим от раждането леко по леко ( това беше съвета и на педиатърката ни бавно, полека...) ама само малко и до там, зациклихме на едно положение и видях че трябва специалист да се намеси. Д-р Момчилов е завеждащ на детска урология в Пирогов, може би е най-добрия специалист в областта, поне за София - попита ме сега ли да го правим или друг път - аз го попитах според неговия опит какво би ни посъветвал - колкото по-рано толкова по-добре! ТОй лично каза, че на неговия син на 40 дни е свършил тази процедура. ВЪПРОС -  който е преминал през това вече - след забелването имаха ли бебчовците дълго време проблеми със съня, рев, раздразнителност, болка...??? Аз го забелязвам, че като пишка се разревава и разпищява и като го успокоя след 2- 3 минути нищо му няма, но все пак всичко стана преди 3-4 часа, нормално е да е още болезнено мястото. А той по принцип не е от ревливите бебчета. Малко ме е страх сега за нощта как ще е положението. Кажете как се справихте и колко време имаше видима болка?

# 200
При нас се опита педиатърката, но не успя до край. И ние не сме спирали от раждането, ама нищо не сме направили.
Та педи ни изписа Лидокаин и Тобрекс за седмица.

# 201
Уролозите винаги са ЗА забелването,а хирурзите обратно (всъщност хирурзите са тези,които се борят след това с фимозите). Съвет от преди 11 години от завеждащия детска хирургия в Пирогов беше да не се пипа и всичко ще стане от само себе си. Съвет от същия хирург от преди няколко месеца - да не се пипа. Хирургът е проф. Огнян Бранков. Това е много сложна тева за майките,защото в един момент,както със сто хиляси други неща,просто изкрейзваш и хвърляш чоп. При вече забелените пишоци е важно да се поддържа стриктно забелването,за да не заразне и да стане фимоза.

# 202
И Софи явно е от категория " балеринка ", със скромните 6 800 кг на 6 месеца, след 10тина дни ще разбера, дали е качила. Все пак и пюрета взе да папа.
За водата и аз съм на мнение, че не трябва да ги пришпорваме. Софи не пиеше изобщо вода, направо като я усетеше и се ужасяваше. В един момент започна да пие сама и то доста. Дори понякога аз я спирах, че се притеснявах да не си надуе пупанката. В момента от около седмица пак не пие вода, не я и карам. Предлагам й единствено след кърмене, колкото да си изплакнете устичката.
За разходките, аз също исках да я извеждам често, но явно тя е от тези бебета, които не са им фенове. Та излизаме супер, супер, супер рядко. Но пък обожава , когато е в мола  Laughing Когато сме навън е с чорапогащник, клинче, боди с дълъг ръкав ( не много плътно ), тънка блузка и зимно яке. Но чувала й е много дебел, с агнешка вълна, та затова е уж по-леко облечена.
Относно столчетата за кола, трябва ли да бъдат съобразени с колата? В смисъл тези с Изофикс с-ма май не стават за всеки един автомобил. Да препоръчате някой модел? И какво трябва да гледам в един стол?

# 203
Много ми е трудно това забелване честно!
Педи каза след 6ти месец да започна, и почнах ама видимо бебето не се чуства комфортно а и той на 1 място не стои,  дори напоследък като сменям памперса ММ помага като държи бебо или го занимава с нещо за да стои 1 минута!! Та онзи ден забелязах че леко се е зачервило пишлето отгорв и мазах с Хидратиращия крем на Бепантен. На другия ден беше Ок. Обаче мами дали трябва да посетя уролог за да свърши тази работа? newsm78 Защото наистина ми е трудно... А не бих дала на свекърва ми или изобщо на някой роднина да му пипне пишлето, не че нещо ама има хора за тая работа..... newsm78 Thinking

# 204
  • Русе
Чета ви за забелването...нямам момче, няма да ме сполети тази драма, но от всичко прочетено бях решила, че ако номер две е мъж нищо няма да пипам. Забелен ще трябва да е след едни 11-12 години, когато ще му трябва тоя орган с другото си предназначение. Сега това слепване било защитна функция, да не влизат там мизерии от памперса. Познати с момчета само мият и ги оставят сами да си подръпват и опъват и без това всички мъже го правят Simple Smile Каквото и да решите, мъжки майки дано е безболезнено за дребните! В такива моменти се радвам, че имам момичета. Йо вече е регистрирана за ясла Simple Smile Дано я вземат догодина, че при нас по-лесно се влиза в университета, отколкото в ясла и градина. И вече има шест зъба, трябва да започваме пържолите.

# 205
Wow! Цели 6 зъбчета! Браво!
При нас все още няма нищо.
Бебчо все още видимо го боли като пишка и май цяла нощ се е стискал. За щастие само веднъж се разплака през нощта и ди спа спокойно после. Сутринта реших да му сменя памперса , та като р пълен да не му щипе допълнително...но с учудване забелязах, че е  почти празен, А сутрин след 10-12 часа обикновено е дооооста пълен . Май се е стискал всеки път като се опита да пишка. Дано до 1-2 дни да св нормализират нещата. Много ме е страх , ама вече го направихме и вярвам че сме взели правилно решение. Сега пак спинка и като се събуди ще трябва за първи път да го отворя, да го промия и намажа с кремчето...дано да се справя, защото знам че веднъж забелено най- важно после е хигиената и да не се допуска слепване отново.
При племенника ми който е на 2,5 години така допълнително са го мъчили още 2 пъти, защото явно не е дърпана както трябва кожичката до долу.
Мъжът ми вчера ми сподели че и при него е имало проблеми и то в съзнателна възраст. Явно нищо не са пипали та и той като голямо дете са го водили по доктори и каза че хич няма хубави спомени. Та и той вярва че по- добре сега, докато няма да си спомня нищо .

# 206
  • София
О, 6 зъбчета!!!  Grinning Вие определено държите приза за зъби!!!  Laughing
Ние имаме двечки за сега  Simple Smile
За забелването - мъжът ми го правеше малко по малко всяка вечер. Миналият месец педиатърката каза, че е перфектно забелено и даже ни каза "Браво"  Simple Smile Сега на няколко дни само поддържаме забелването.

# 207
  • Русе
Горките момченца! Вярно е, че сега поне няма да помнят..Май наистина е с най-много зъби, госпожицата ми. Е, те не са  всички изцяло пораснали-само долните два и горе страничния. Другите са сцепили венците, но тепърва ще растат...Гледам и четвъртият долу доста е подут, та и той май е на път. Растат поне три едновременно, а аз се чудя защо се сополиви това бебе...

# 208
  • София
6 зъба? Време ви е за пържоли вече Simple Smile  Нашата девойка ще направи 8 месеца и няма нито един зъб Simple Smile
На баткото забелихме пишлето на 4 месеца. После плака при пишкане и миене няколко дни.
Момчилов го познавам от бебе Simple Smile. /Живота ми е минал в Пирогов./ И след консултация с уролог и хирург ми казаха, че колкото по-рано толкова по-добре. Ако бебето прескочи годинка става по-трудно, а по късно може да се наложи и операция.

# 209
Сега пускам заявление за ясла . Но не мога да разбера това накрая с месеците. За кой месец трябва да кандидатствам? Мисля на 1год и 4,5месеца да го пускам . Но за този месец в който е на толкова ло трябва да кандидатствам newsm78 . Извинявам се, че така странно съм го написала но това е нещо ново за мен .

Общи условия

Активация на акаунт