Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 942
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
В 16 -тия пост  Mr. Green видях, че се притесняваш за зъбчетата. Споко, и ние нямаме още.

# 511
Като съм се разписала,че да довърша  Laughing
Откакто започнаха да стоят прави докато ги държа, не мога да ги  сложа да седнат.Опъват се като пирон,з абиват краката и искат така да стоят.Да ама аз не мога и двете да ги държа прави  Laughing
Иначе хич не се сещат да се опитат сами да се изправят.
Браво на бебките. Честно евала на майките на близначета!! bouquet
Аз с моя палавник който стои единствено и само прав понякога давам фира Mr. Green. Е сетих се за какво да ползвам сгъваемата кошара. Оставям го там и да си седи прав колкото поиска Grinning като изтърве бибата се навежда да я вземе, но през това време се държи с едната ръка Grinning. Също и да ви се похваля, днес както стоя и се пусна с двете ръчички и се задържа така 10тина секунди.   Party
 Аз бях питала за този чай и сега вече съм убедена ,че трябва да го взема. Peace

# 512
Как стоят прави? Самички или с помощ от мама? Защото и Йони вече не иска да я държа седнала (вече седи седнала стабилно и без подпорки),а направо както си седи изтрелва се назад изведнъж,което ме ужасява защото може да си забие някъде главата,но обикновено гледам да е на леглото върку мека олекотена завивка, изпъчва си торса и започва да иска някой да я изправи защото сама още не може да се вдига. Когато се опитам да я хвана за ръчичките и да я изправя да седи,тя подгъва някак крачета и директно ме заставя да я вдигна права на крака. И иска все така,но трябва да я поддържам ,а и след 2-3 мин се умаря и подгъва на коленца,но ако я сложа седнала/легнала и почва пак наново.Не знам вече какво е това-не е ли рано за права-няма още 7мес newsm78
И да ви питам какви са тези обувки за прохождане и от кога се слагат?Иначе лека вечер и Peace

# 513
По въпроса с близначетата...  bouquetшапка свалям. Аз едва се оправям с една фурия а за две... Thinking имаче докато бяхме на разходки в морската винаги почти се разминавахме с една мама с три близначета newsm78 бяха в количка тип ”влакче” едно зад друго. Е това вече си е подвиг. Ами като проходят наште сладурчета...ето тогава сигурно освен кръст гръб и ръце ще ни отидат и краката... Crazyама какво да се прави-радостта на родителството. А между другото учудвам се,че мъжът ми е по-спокойният с бебка. Аз например се хвърлям в размисли и причинно-следствени връзки само да видя нещо извън.. може би защото ни е първо.

# 514
Много ясно, че мъжете са по-спокойни с децата. Нали ги виждат само за няколко часа, през които дори си позволяват да ги глезят и да им позволяват всичко, което мама не дава.  Crossing Arms

# 515
Тъкмо щях да кажа, че и ние нямаме зъбчета, обаче опипах долния венец на беба и въпреки че не мога да видя нищо от езичето й, определено нещо драска вдясно tooth

Sorenta, моето е същото, не ще да седи, не ще да лежи, иска на крака, но като постои, се уморява и подгъва коленца. Иначе аз я държа за ръчички да стои или пък й слагам ръчичките да се подпре на облегалката на дивана.

Абе тези белите памперси с 3те каналчета имат ли същата емблемка горе като зелените? Защото в нашата аптека белите май са си старите, а не с 3 каналчета, как да ги разпозная? Защото от обикновените бели 4-ка не съм доволна, изпускат през нощта, а бебка е 7.700 не би трябвало да са й големи, въпреки, че до ското бяхме с 3ка, или?

И при нас ММ е по-спокоен и не се втелясва, ама като той работи по цял ден, в мен остава отговорността да чета и проучвам всеки избор, който трябва да направим за беба и да се информирам за всяка опасност и отклонение.

# 516
Как стоят прави? Самички или с помощ от мама? Защото и Йони вече не иска да я държа седнала (вече седи седнала стабилно и без подпорки),а направо както си седи изтрелва се назад изведнъж,което ме ужасява защото може да си забие някъде главата,но обикновено гледам да е на леглото върку мека олекотена завивка, изпъчва си торса и започва да иска някой да я изправи защото сама още не може да се вдига. Когато се опитам да я хвана за ръчичките и да я изправя да седи,тя подгъва някак крачета и директно ме заставя да я вдигна права на крака. И иска все така,но трябва да я поддържам ,а и след 2-3 мин се умаря и подгъва на коленца,но ако я сложа седнала/легнала и почва пак наново.Не знам вече какво е това-не е ли рано за права-няма още 7мес newsm78
И да ви питам какви са тези обувки за прохождане и от кога се слагат?Иначе лека вечер и Peace
Самичък се изправи , както и сам започна да сяда, нито съм го учила нито насилвала. Просто една сутрин го заварих прав, вече мина месец от тогава и сега само така си стои. Сутрин е най сладката гледка, седи прав и ни се усмихва. Много ми е смешно защото докато отвори очи и е горе , не губи време за разсънване. Mr. Green Научи се и да сяда, след като започна с изправянето. Купих обиколници като започна с изправянето, за да не удря главичката като пада по дупе. Обикаля си кошарата също прав. Незнам дали има връзка, но ние с ММ сме проходили рано(8-9месец) . Седи си и на коленцата понякога докато играе. И като пусна детско пак прав стои, хванат и зяпа, измори ли се сяда и почва да играе. Но най интересни са му кремове, кутийки и такива неща . Затова и сега поспрях да купувам играчки защото не са му интересни. Чак след месец два ще му взема от образователните за бебета.
 И също казва Мамм Blush, като се разплаче или като огладнее.
А любовта между него и мъжа ми е огромна. Blush Само да мерне баща си и започва да скача и да се усмихва или смее. На татко момчето е той . Heart Eyes

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 22:20 от __Magi

# 517

Абе тези белите памперси с 3те каналчета имат ли същата емблемка горе като зелените? Защото в нашата аптека белите май са си старите, а не с 3 каналчета, как да ги разпозная? Защото от обикновените бели 4-ка не съм доволна, изпускат през нощта, а бебка е 7.700 не би трябвало да са й големи, въпреки, че до ското бяхме с 3ка, или?

Имат същата "медузка" (аз на такова оприличавам емблемката) както зелените. Също и самия памперс е с други шарки. Ето линк има и старите на картинка и новите Simple Smile

http://befit.bg/eshop/PAMPERS-PREMIUM-CARE-4-MAXI-(7-18-КГ)-52-БР-ПАК-(VP).340032

# 518
Леле не мога да ви изчета Simple Smile. Като няма няма,ама като има... Simple Smile. При нас в "Калифорния" също е бая снежно,но аз по принцип,докато проветрявам и го завивам с едно одеалце,слагам му шапката и гледаме през прозопеца. Не ставаше за излизане,че доста си поваля.
На ясла не искам да го давам. Няма кой знае колко по-малко да взимам,ако не се върна на работа. Ще оцелеем. На детска градина вече ще трябва да го дам. И си почва месовелачката. Тъкмо ги научиш да ползват салфетки и в дитската градина откриват ръкава. Няма да забравя как баткото първия ден в детската градина ги попита къде да си измие ръцете и те го гледаха като треснати с нещо. Но пък е доцър преход към училището,където става още по-страшно.
Днес добавих една лъжичка авокадо към пюрето от тиквички и пащърнак и взе,че изяде всичко (към 100 гр),а по-късно яко си прочисти стомахчето. Следобед не искаше нищо,освен кърма и аз си хапнах кашата от просо Simple Smile. Определено Елдата му харесва повече от просото (то си е безвкусно,така че ще го оставя за добавка към зелнчуковште и после със сирене,когато го въведа).
За добрия тон в групата...пупупу... то няма смисъл да и друг. Тук сме,за да си помагаме и споделяме (вместо да досаждаме на другште с единствено ббешките ни мисли).
За затъпяването... не затъпяваме,просто бачкаме в друга посока Grinning . Миналия път като се върнах на работа и се чувствах кръгъл кретен и бездарна до мозъка на костите Simple Smile . Минава.
Исках още неща да напиша,но ги забравих Simple Smile. Лека нощ,че нощната смяна след малко почва.Simple Smile

# 519
Исках още неща да напиша,но ги забравих Simple Smile
Колко познато Joy

Имат същата "медузка" (аз на такова оприличавам емблемката) както зелените. Също и самия памперс е с други шарки. Ето линк има и старите на картинка и новите Simple Smile

http://befit.bg/eshop/PAMPERS-PREMIUM-CARE-4-MAXI-(7-18-КГ)-52-БР-ПАК-(VP).340032

Разгеле, видях я медузката, аз я търся в горния ъгъл, пък тя била долу. Изхвърлила съм кашона и не мога да видя дали я е имало на него, но ще потърся в аптеката бели 3-канални, мерси, Анелия Hug

# 520
Хипо,  днес направих елдата по твоя рецепта, като добавих пасирана ябълка с круша. Изяде се, макар и с не голяма охота Grinning
Момичета, разяснете ми моля,  каква точно е връзката с яслата и връщането на работа?  Щом ще взема майчинство втората година, не ни се полага общинска ясла,  така ли? Много съм зле с всички бюрократщини.
Анелия,  и ние нямаме зъби.
Ирен, браво на твоите моми!
Седежът и ние го овладяхме,  но както някой писа по-горе,  изведнъж се мятат назад и ми изкарват ангелите. Прави искат само в скута ми.

# 521
  • София
Ние също нямаме зъби, а сме на 8 месеца и 1 седмица вече. Simple Smile
Най-любимото ѝ занимание е да седи на дупето си и да си играе. Прави опити да лази, но се движи назад. Много е смешна като застане на 4 крака и започне да се клати. Simple Smile Другото ни любимо занимание е да седи права и да подскача. За мое щастие го прави  рядко. Simple Smile
От вчера въвеждам месо. Мисля че това ще е любимото ѝ ядене, като свърши чак се караше и търси още. Simple Smile
Относно градините и яслите: в момента в който бебето тръгне на ясла ти спират майчинството.

# 522
  • България
Sorentа,т очно както си го описала е опъването  Laughing
Маги,твоят младеж е шампион  Peace

Анелия, само на АМ сме вече.Зъби нямаме.И преди съм писала,че първото зъбче на кака им изби на 1г.и 2м. Тогава хич и не чаках и не съм се притеснявала.Сега съм ги зачакала тези зъби от 3-тия месец и още няма нищо  Joy
Хипо,при нас пък просото по-се хареса,че даже и от каката Simple Smile
А, и Стела тази вечер се обърна от гръб по корем за пръв път  Grinning Теодора го беше правила 2-3пъти,но мнооого отдавна.

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 05:40 от ирен22

# 523
Magi
И малката много обича да играе с разни кремове и кутиики затова и измайсторих играчка от един крем който беше на привършване, измих кутииката, махнах и етикета и сложих вътре различни дреболиики мъниста, морски мидички, топчета стана много шарено и на млката много и хареса, а също и дрънка много шумно. Голям кеф пада.

# 524
  • София
Момичета, разяснете ми моля,  каква точно е връзката с яслата и връщането на работа?  Щом ще взема майчинство втората година, не ни се полага общинска ясла,  така ли? Много съм зле с всички бюрократщини.

Кити, не съм много сигурна, но мисля, че май нямаш право да дадеш детето на ясла/градина и да си стоиш вкъщи  Rolling Eyes
Трябва майката да се е върнала на работа. Това за държавните ДГ. За частните, разбира се, не важи  Simple Smile
Нека да се включат и по-запознати, че може и да греша...

Общи условия

Активация на акаунт