Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 923
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Леле мами вие сте се изписали, не мога да смогна  #Crazy
Аз да се пооплача. Бяхме на консултация и бебка не е качила особено, около 160-180 гр, освен това от няколко дни не иска да яде пюрета, тъкмо щях да давам и каши следобяд, но и тях не хареса. Четох ви и затова да се водя по детето, но ако спра да й давам пюренца, няма ли да я науча само да си цока? А и педиатърката ми каза, че трябва да й давам повече да яде, да добавя и АМ, но аз си имам кърма и безсмислено. Не знам какво да правя, а и за жалост започнах много да се изнервям и понякога имам чувството, че се държа със 7 месечното си бебе, сякаш е голям човек, абе направо съм си лоша  Flutter

# 541
Леле мами вие сте се изписали, не мога да смогна  #Crazy
Аз да се пооплача. Бяхме на консултация и бебка не е качила особено, около 160-180 гр, освен това от няколко дни не иска да яде пюрета, тъкмо щях да давам и каши следобяд, но и тях не хареса. Четох ви и затова да се водя по детето, но ако спра да й давам пюренца, няма ли да я науча само да си цока? А и педиатърката ми каза, че трябва да й давам повече да яде, да добавя и АМ, но аз си имам кърма и безсмислено. Не знам какво да правя, а и за жалост започнах много да се изнервям и понякога имам чувството, че се държа със 7 месечното си бебе, сякаш е голям човек, абе направо съм си лоша  Flutter

Моят син беше качил едва 100гр за месец последния път. Между другото точно преди да му пробият зъбчетата не искаше да яде пюрета хич, въпреки, че му харесват. Аз на твое място не бих давала АМ, ако бебето изглежда наядено, само защото не е качило много.
А относно изнервянето, да се наредя на опашката за лоши майки - два три пъти съм му подвиквала като не издържам вече.

# 542
При нас също досега нямаше зъб, но онзи ден забелязахме, че двата долни са пробили леко (още не са излезнали). За колко време излизат тези ужасни зъби? Буди се поне по 10 пъти на нощ.
Също така, каква хигиена спазвате за вече излезналите зъбчета? Ограничавате ли гризането на по-твърдите играчки, или излишно се притеснявам?
Огнян предпочита да гризе твърди неща. Има едно любимо коте-гризалка,на което идобщо не мога да го накарам да гриде меката част. Не знам дали трябна да се ограничава това. Той не стиска силно,така че да се мъчи да отхапе,за да има опасност за зъбките. Наистина не знам,но за мен няма причина за притеснение. Изобщо всичките му игри са свързани с това да гризе Simple Smile Като мечка-стрэвница е. Другото му забавление е да се мятка бясно от корем по гръб и да прави звук като бръмчене с играчка в едната ръка. Все едно голямо дете си играе със самолетчета. Още не седи стабилно,от лазенето се отказа,въпреки че се вдига на коленца. Сега упражнява покоряване в кръг и по корем на пространството. Тръгне ли да лази и почва да пищи. Чак вече започва да ме притеснява,особено в съчетание с нестабилното седене. Баткото беше по-голям мързел,а на 6 м. вече седеше,но не пролази. Явно от бебе е тренирал стабилно седене пред компа Simple Smile. Изобщо са много различни. Огнян е по-отвеян и по-бавно дава обратна връзка,че нещо му е ясно и го знае вече. Общо взето се държи : "не ти ли писна да ме питаш къде е жабата" Grinning . От днес вече категорично първата му дума е "Ау". Няма мама,няма тате,15 минути днес си говори с кучката Simple Smile . Докато тя не му отговори почти в лицето и той се стресна,а мама много усмихнато му обясни,че и тя казва АУ и я изхвърли в коридора Grinning Иначе вече подозирам кучката,че тинденциозно се опитва да го буди като лае и скимти пред вратата,че без него й е скучно.

# 543
Леле мами вие сте се изписали, не мога да смогна  #Crazy
Аз да се пооплача. Бяхме на консултация и бебка не е качила особено, около 160-180 гр, освен това от няколко дни не иска да яде пюрета, тъкмо щях да давам и каши следобяд, но и тях не хареса. Четох ви и затова да се водя по детето, но ако спра да й давам пюренца, няма ли да я науча само да си цока? А и педиатърката ми каза, че трябва да й давам повече да яде, да добавя и АМ, но аз си имам кърма и безсмислено. Не знам какво да правя, а и за жалост започнах много да се изнервям и понякога имам чувството, че се държа със 7 месечното си бебе, сякаш е голям човек, абе направо съм си лоша  Flutter
Няма да я научиш само да цока,не се притеснявай,временно е. Предлагай й пюре,когато не е много гладна или сънлива. Те свързват цокането и с успокояване на венците. И не се притеснявай за кг. Не може вече да качват по едно кило. Ако детето е жизнено и спокойно,за мен всичко си е ок.
Аз също минавам на друг тон на моменти. Нормално. Не може само ахо-ихо и ние сме хора с пределни възможности Simple Smile

# 544
И аз им подвиквах до скоро и после много ми беше гузно. Обещах си да се въздържам и вече трети ден се старая да съм дипломатична. Grinning Относно сядането,  не знам какво да направя,  за да ги заинтригува. Могат да седят без опора, но нямат желание. Предпочитат по корем.  Още на колене не могат да се набират, но правят опити с повдигане на дупето. Това, което казвате за 2-те деца,  че растат и се развиват по коренно различен начин,  при нас не важи съвсем. Хем са разнояйчни близнаци, но някак вървят ръка за ръка. Дори зъбите сигурно ще им избият едновременно. Странна работа.

# 545
  • България
И нашите се развиват еднакво физически.Едни и същи неща могат и не могат да правят.Но по темперамент са коренно различни!
Теодора прилича на кака си-лудетина,крещи, вика,смее се,плаче.Докато Стела е кротушка.Тя гледа,съзерцава,изучава..
Кити,защо ти е да ги караш да седят,явно не ги кефи  Simple Smile Нали могат.

# 546
  • Стара Загора
И на мене ми се е случвало на няколко пъти да викам на Алекс и ми е било след това толкова криво.Мънички душички.Мисля си,че много добре разбират всичко.Друг е въпросът,че е по-добре да си прави каквото си иска  Simple Smile

# 547
Ирен, и при нас е така. Различни са, като темперамент - момата е луда за трима, а юнакът кротичък и вечно нахилен. Очаквах да е обратното.  Laughing Относно сядането - мислех, че то подпомага други активности, като пълзене, изправяне и прохождане, затова ги поощрявам. Оставям ги седнали веднъж дневно, докато им писне. Ръцете ми са все наоколо, защото иначе рязко решават да се метнат назад и уж килимчето е меко, но може и да си разместят дъските.  Mr. Green

Днес съм озадачена. Влязох за 5 мин до тоалетната, излизам и чувам шум в хола. Като погледнах, забелязах щръкналото дупе на момата да се заиграва с една опакована кутия, която се намира на половин метър от входа на детската стая. Тя умее да се приплъзва с изтласкване от известно време и явно е решила да нахлува в непознати територии. Вчера стигаше само до прага на хола и въртеше обратно, но днес вече е решила да премине отвъд границата.  Mr. Green

# 548
Да ви усмихна:
Аз към мъжа ми(бебето е заспало в хола): "Донеси ми розовото одеало от спалнята да я завия!"
Той идва с 5 одеала и безпомощна физиономия: "Кое розово? Тъмно розовото, светло розовото, оранжавеещото розово, розово на жирафи или розово с дантели?"

Светът ни е един розов облак!  Crazy

# 549
Да ви усмихна:
Аз към мъжа ми(бебето е заспало в хола): "Донеси ми розовото одеало от спалнята да я завия!"
Той идва с 5 одеала и безпомощна физиономия: "Кое розово? Тъмно розовото, светло розовото, оранжавеещото розово, розово на жирафи или розово с дантели?"

Светът ни е един розов облак!  Crazy

Joy

# 550
  • София
Хахах....Куинче, на вас животът е розов облак, на нас пък - син  Joy Joy Joy
"Петдесет нюанса синьо", ако ли не и повече ...  Joy Joy Joy

# 551
  • Русе
Така да не обичам розово и да съм с две госпожици....мъкааа.. То и да искам друг цвят, трудно намирам. Ама поти не съм купувала розово, но и без това имат достатъчно каквото им е подарено.  Все още и двете нямат много претенции какво да обличат. Да кажа само, които сте с момичета - ако искате да ги купите с рокли го правете сега. Че в яслата не дават, топяли се в гърнето  Joy Пък моята някой път си иска рокля... Йоана също не иска много седнала и тя го прави този номер с рязкото мятане назад. И не лази. Забива чело, вдига дупе и така се плъзга. Ръцете са изпънати назад, умираме от смях. На нея все още не се карам, но на кака й по сто пъти на ден! Голяма беля е...Пък бебето кротува и гледа изпитателно.

# 552
хаха, това с розовото одеяло е голяма забава Wink за мъжете това са много сложни неща...

И ние минахме преди 2 дни консултацията. Тъкмо направо 7 месеца вчера, но нещо се забавихме покрай празниците и епидемиите, та реално това все едно ни беше прегледа за 6-ти месец. Направихме изследванията - всичко е ОК. Малко се шашнах в началото защото имаше неща които не са точно в стойностите, но лекарката каза, че това са стойности за възрастните и тези отклонения са съвсем нормални.
Това са показателите, които при нас не са точно в граници, показвам ви ги , за да не се шашкате и вие ако се случи нещо подобно Wink

Eos% (еозинофили)   5.2   %        1.0 - 5.0
Neu# (неутрофили)   1.820       x10^9/L   2.500 - 6.400
MPV (ср. обем на тромбоцита)   11.7         fL   7.2 - 8.9

Иначе хемоглобин - 130, което си е супер Smile
От няколко дни сякаш седи по-стабилно самостоятелно, това ни е само постижението... Smile
Притеснявам се , че изобщо не иска да си използва ръцете по предназначение - да се дръпне, отбутне , хване , придърпа ...каквото и да е .... хваща си играчки и си играе, но ако го накарам да се хване за ръба на леглото или да се подпре на дивана или ако тръгне да се накланя да се подпре на ръцете си за да не си залепи муцуната директно за земята, някакси си дърпа ръцете и не иска да ги използва за тази цел... Имаме и уокър за прохождане, по принцип ако го поставя на крачета стои, като го придържам разбифа се и от 2 дни го карам да се хване за дръжката просто за да види че е на колелца и че може да го дърпа и бута или че изобщо може да го използлва за упора, но не - веднага си пуска ръцете и ги дърпа и не иска да хване дръжката сякаш ще се опари от нея... хахха...
Явно всичко с времето си, няма как да го накарам да прави нещо което не иска и за което не му е дошло времето...

Иначе хапва вече попара, която все още леко пасирам, защото все още странно премята парченцата в устата си и ги плюе... Simple Smile

# 553
  • София
Дени, и аз така се бях ошашкала с някакви MCH и MCV , които бяха леко под нормата.
И на мен педиатърката така ми каза , че референтните са стойностите за възрастни  Peace
Нашият хемоглобин е 129  Simple Smile

Аз пет-шест пъти пробвам и не успявам да събера урина с колектора за бебета! Просто не знам какво да направя!
Да го оставя гол на повивалника и да чакам с контейнер е абсурд, защото той не спира да се върти и пак нищо няма да стане! Едвам му сменям памперса и едвам го обличам  ooooh! То е борба за надмощие , то е чудо!   Tired
Педиатърката ми каза, че не е фатално, ако не успея да дам урина, но ми се ще да дам. Моля ви за някакви идеи как да подходя в тази ситуация?

# 554
Дени, и аз така се бях ошашкала с някакви MCH и MCV , които бяха леко под нормата.
И на мен педиатърката така ми каза , че референтните са стойностите за възрастни  Peace
Нашият хемоглобин е 129  Simple Smile

Аз пет-шест пъти пробвам и не успявам да събера урина с колектора за бебета! Просто не знам какво да направя!
Да го оставя гол на повивалника и да чакам с контейнер е абсурд, защото той не спира да се върти и пак нищо няма да стане! Едвам му сменям памперса и едвам го обличам  ooooh! То е борба за надмощие , то е чудо!   Tired
Педиатърката ми каза, че не е фатално, ако не успея да дам урина, но ми се ще да дам. Моля ви за някакви идеи как да подходя в тази ситуация?

И при нас беше трудно събирането на урина , но успяхме. Просто го измих и както си беше с кърпата в скута ми направо с бурканчето за урина мушнах атрибута вътре и започнах да чакам. Обикновено докато го изсушавам с кърпата като съм му мила дупето редовния му номер е да се изпишка в кърпата...та си мислех че и сега до 5 мин ще се изпишка - ама естествено сега не поиска и му омръзна да стои така и почна да се върти и да недоволства...  наливах го междуврменно с вода и чай и го сложих да лежи ама пак гол под кръста и чакам с шишенцето да пишка вътрре направо... и най-накрая след около 30 мин чакане така се изпишка че преля бурканчето...хаха...  Мен не ме страх го държа гол, защото редовно всяка сутрин си го държа гол поне по 30 мин умишлено с цел каляване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт