термин септември 2017

• 46 654
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Прочетох за групата във Фейсбук, но май не успях да открия Надя Стефанова ( писах си с едно момиче, но се оказа че не е тя ). Моето име е Маринела Ефтимова, ако може да ме добавите!  Flutter

# 496
Добро утро,момичета! Как сте днес?

# 497
Добро утро Mr. Green
Днес се чувствам много добре  Laughing
Док ми каза да отида на 2 преглед на10,15 февр. Как ще издържа са до тогава незнам Thinking дано всичко е наред, че на 1 вия видясамо сак и една малка тока вътре в единия край.

# 498
Момичета при вас в какво се изразява болката в гърдите. Мен ме болят доста но самите зърна а не целите гърди и то основно при натиск или докосване незнам дали е нормално. Освен това вече нямам тези усещания като чели ще ми дойде или придърпвания ниско долу. Вчера усетих нещо но в областта на пъпа. В 8ма седмица и в дни съм първа бременост и това кървене което имах в началото доста ме наплаши та сега всяка промяна ме стряска. Гади ми се но установих че е по скоро като съм гладна нямам предпочитания към определени храни но като чели не ми се хапва кисело като туршиики и кисели краставички.
Аз съм по същия начин. Зърната са ми адски чувствителни. При най-малкото докосване и чак болят. Но все пак не мисля, че е нещо ненормално. Аз също имах прокъвяване и от няколко дни леко придърпване ниско долу и като че всеки момент ще ми дойде, но пия но-шпа и се надявам да се нормализират нещата. За сега не ми се гади и нямам предпочитание към вкусове. Голям дискомфорт ми е, че адски много ми се подува коремът. Само да хапна някой картоф или хляб и край. За зеле и боб да не говорим. Приличам все едно съм в 5ти месец..

# 499
Прочетох за групата във Фейсбук, но май не успях да открия Надя Стефанова ( писах си с едно момиче, но се оказа че не е тя ). Моето име е Маринела Ефтимова, ако може да ме добавите!  Flutter
И аз писах няколко пъти, но явно е твърде тайна групата ...  newsm78

# 500
Добре дошли на всички нови мами  Hug
Момичета вие за два дни сте изписали темата Simple Smile

Love_your_Smile Предната бременност се мазах с какво ли не (Palmers,Bio Oil,свинска мас всякакви масла от бадемови, кокосови и т.н.) резултата е цялата съм в стрии, но качих 30кг

Nadia_Stefanova , Sunsmile И аз съм с вас Simple Smile Според интернет калкулатори термин 04.09, според лекаря първата седмица на Септември, според мен ще се окаже Август  Laughing

Adelle08 Аз съм минала два прегледа и все още нямам пуснати никакви изследвания.Каза ми следващия път на 30.01

mechtatelka28 Мен ме болят целите гърди, особено бъдещия батко като ми удари едно круше в играта си  Laughing А напоследък много ме сърбят самите зърна  Confused

kalcheva91 Пиши тук на Nadia_Stefanova да те добави към Facebook групата.Всички искахме да е тайна, за да не се разчува все още по приятелите ни в FB Simple Smile

За яденето и килограмите съм много притеснена.Първата бременност не ми пукаше и качих 30кг.Все още си имам 20кг отгоре и адски много се съобразявам с храненето, защото не бива да качвам почти нищо.Предимно съм на плодове, салати, кис. мляко и месо.Знам че сега доматите и краставиците са гадни, но много ми се услаждат всяка вечер си хапвам шопска салата.

# 501
Добро утро Mr. Green
Днес се чувствам много добре  Laughing
Док ми каза да отида на 2 преглед на10,15 февр. Как ще издържа са до тогава незнам Thinking дано всичко е наред, че на 1 вия видясамо сак и една малка тока вътре в единия край.
A утрогестан не ти ли изписаха? Аз нямам кървене, но освен папаверина, ми е изписан и утрогестан.
Тази точка в сакчето би трябвало да е жълтъчното мехурче.
За мазането, аз и първия и втория път се мазаах с произволно избран крем за тяло, а не такъв за бременни, защото ми мирише ужасно и ми се гади от него. Единият , който ползвах беше на Гарние цитрусов. Нямам нито една стрия.

# 502
Добро утро Mr. Green
A утрогестан не ти ли изписаха? Аз нямам кървене, но освен папаверина, ми е изписан и утрогестан.
За мазането, аз и първия и втория път се мазаах с произволно избран крем за тяло, а не такъв за бременни, защото ми мирише ужасно и ми се гади от него. Единият , който ползвах беше на Гарние цитрусов. Нямам нито една стрия.

Аз много се притеснявам относно тези стрии,защото съм слаба - 42 кг .. и сега сигурно колкото и да е ще кача килограми и ще се появят ..искам от началото още да се опитам да ги предотвратя но да купя 1 нещо,може да е скъпо но да си заслужава .. не ми се ще да се мажа с каквото ми падне в ръцете !

# 503

Sevdalina9152 Аз разбрах за себе си, че ако си предразположен към стрии с колкото и скъпо нещо да се мажеш ще ти излязат.Аз започнах с Palmers първите месеци, защото всички ми го хвалеха, а и си беше сравнително скъпичко, за сметка на количеството.Като ми излязоха стриите почнах вече всевъзможни, които рекламират с цел да се махнах - е не се махнаха, напротив излизаха още, дори когато спрях да качвам килограми.След самото раждане веднага на следващия ден, по целия корем бяха двойно.
Сега съм си взела от Био Козметика едно кремче с всякакви масла и смятам с него да се мажа през цялото време.Не очаквам чудеса, само се надявам да не излизат повече Simple Smile

# 504
Добро утро Mr. Green
Да имам урогестан вагинално по едно. защото до колкото разбрах не се е загнездило добре, има течност около мехура. Но реших да гледам положително и да не се стресирам излишно. Вече не ме наболява, даже гърдите не ме болят, дано всичко е наред

# 505
Момичета не мога да смогна да в прочета:)

Добре дошли на новите мами и честито на тупкащите сърчица!

Аз съм на пръв преглед във вторник. Изпадам от една крайност, в която си казвам, че всичко ще е наред и ще се справим с трите деца, до другата крайност, в която започвам да плача, звъня на майка и й обяснявам, че няма начин да издържа още две-три години да не спя. И се чудя как ще издържим финансово, кой кое дете ще трябва да гушка и приспива и т.н...И как ще сме с три деца в пубертета и как ще кажа в работата, че няма да се връщам още една година...
Обикновено взимам много лесно решения, но сега на моменти се чудя какво да правя...ММ е на мнение, че с две деца сме си добре, с три ще ни е абсурдно по-трудно...

За яденето, само от суши и синьо сирене се ограничавам. Непрекъснато ми е лошо и гледам да си взимам по нещо малко за ядене. Лошото е,че сме по цял ден затворени в къщи със Сами и май това ме депресира още повече. Надявам се времето да се оправи скоро!

За взимането на витамини, като цяло съм против. Но пия Омега3, фолиева и ще започна и берена мая, като предишните пъти. Калцият е много опасен, ако не се взима и вит К, който помага за правилното му разграждане. Това повечето лекари няма да ви го кажат! Аз имам понижена функция на щитовидната жлеза и се интересувам изключително много от всякакви добавки.

На всички мами бих препоръчала да си пуснат ТСХ (20лв), когато си пускате пълна кръвна картина. Много малко лекари го предписват като изследване, но е изключително важно да знаете,че щитовидната жлеза ви ок! Също така вит Д и вит Б12. Това са основните неща, поради може да имате проблемна бременност или забаване в развитието на плода. Изследванията не са скъпи, а могат да предотвратят много бели.

# 506
Калций с магнезий се пие, за да се избегне предозиране, но не в начална бременност.
 От последните изследвания магнезият е преместен от С група в D група, защото има наблюдавани увреждания на бебенца в резултат наприемане продължително на високи дози магнезий.
Предозирането с вит.Д също е опасно води до хиперкалциемия и калцификати в органи.
 Аз съм с много ниско ТСХ и за да не изгубя бременността ми назначиха пропицил. Докторът каза да хапвам повече сирене и кисело мляко, омега3 и 3 капки Вигантол.

# 507
Аз пиех магнерот (магнезий )през брвменност 1 за спиране на контр. Пих  го 4,5мес. Но на определен период ми пускаха изследвания, защото може да се натрупа, но бебка явно го ядеше,защото все бях в недостиг. Вит не взимам аз съм на мнение,че химията не може да замести витамините от храна. Не пия нищо което не ми е изписано

# 508
Аз пия някакви органични витамини, които се правят от храна, и холестеролът ми е под норма от ниското тсх.

# 509
Dimacii сега и от хормоните също хващам депресия, но вярвам че всичко ще е наред! Не се ядосвай, за да избрал Бог на теб да даде мъниче значи има нещо в предвид  Heart Eyes
И ние с ММ се шашкаме макар и второ да чакаме, пак ми се вижда пълна лудницата и ме хваща страх #Crazy но се успокоявам че това мъниче ще върне живота ни пак с усмивките! Живо и здраво да е ще са другарчета с каката..
На времето са раждали по 9 Laughing но тогавашното време няма място за сравнение с сегашното  Whistling
Аз чакам да се свържа с доки за преглед нямам търпение да ида  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт