термин септември 2017

• 46 615
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Добре дошла  bouquet на новата мама..
Като заговорихте за гости и подсещания.. нашите приятели сигурно вече се досещат  Grinning
Преди пушех като комин сега не, пиех по чашка ама и това спрях на всичкото отгоре сега с ММ бяхме на гости с приятелски семейства и постоянно ме сръчкваше "не вдигай това, не вдигай онова"  Laughing как си, що си Crazy baby_neutral
Простено му е, вълнува се повече и от мен  Joy

# 601
Момичета, относно грипа, аз изкарах нещо подобно в 4та или 5та г.с. Втриса ме жестоко към 11ч, към 13ч вече имах 38C и до следобяд бях с 37C. На другия ден бях добре пак с 37, но жизнена. Без други неразположения. Моя доктор тогава нищо не каза, освен че всичко е опасно. На мен оттогава ми е мн притеснено.Аз никакви лекарства не съм пила, но се притеснявам дали не е навредило на плода Sad трябва да съм била 4 седмица и нещо, закъснението ми е било 4-5 дни. Sad какво мислите.. Благодаря!

# 602
Добро утро,момичета. Как сте? Аз нямам търпение да дойде вторник,за първия преглед.  Praynig дано всичко е наред. От 2-3 дни започнаха да ме болят гърдите и от време на време ми става лошо. Само веднъж ми се случи сутринта да  Sick  Мисля след прегледа,да кажем само на родителите,а на останалите по нататъка.

# 603
Здравейте, аз съм вече в 9г.с. И 2 дни и много се вълнувам, нали е 3ти месец вече.  Hug Относно грипа и аз бях болна 3-4 седмица и тогава лекарката ми каза, че на този етап е всичко или нищо. Ако грипа увреди бебето то ще се разбере още тогава- тялото ще изхвърли ембриона. Не знам до колко е вярно..

# 604
Добро утро!

Относно алкохола се оказа, че съм го спряла в момента, в който вероятно съм забременяла. Аз мислех, че дуфастона ми действа и затова гърдите ми са напрегнати, затова ми се спи, а не си дадох сметка, че може да съм бременна. Просто мислех, че не е възможно след 7 години, в които не сме се пазели и сме работили  Laughing за дете, а нищо не се получава, точно след абразио и начало на лечение за нормализиране на недостиг на прогестерон, ще бъда бременна. Но някак организмът сам си казва - без алкохол, по-малко кафе...
Аз ходих на преглед в Окръжна болница София, но ме прегледа д-р Влаева. Каза, че следващия месец ще трябва да се запиша на ЖК, но при нея наплива бил голям и можело да няма места по ЗК, а да се наложи платен пакет. Странното е, че не я видях в списъка на докторите за ЖК. Там бяха посочени Жекова, Димитров, Илиева и Дачева. Направи ми лошо впечатление, че места по каса няма, а платени има...Дали са по каса или платени все са бройки. Не разбирам каква е разликата.
Оказа се, че не води раждания и се чудех дали не се налага да  я сменя. Някак ще ми е по-спокойно ако отначало съм при израждащия лекар.

# 605
gerda, мерси, дано си права!
Лошото е и, че в момента ме мъчи нещо, ту ми се запушва носа, ту ми дращи гърлото. Смуча някакво хомеопатично - Парагрип.
Но няма какво да се направи с тези вируси! Забременели сме точно в пика им и нищо чудно, че сме се заразили. Аз лично се заразих от каката, която също беше болна.

# 606
Здравейте и от мен! Първа бременност, много емоция и изчислен термин от акушер 16.09. Днес съм 7+1 и имам въпрос към вас, тъй като живея в чужбина и тук проследяването на бременност е малко по-различно, при първото ми посещение при акушер не са ми правили никакви изспедвания освен измерване на хемоглобин и кръвно. Установяването на бременноста стана с дигитален тест в къщи, който показва седмиците и според изискванията няма нужда от кръвен зо потвърждение. Относно среща с лекар, първата ми е насрочена за 07.03 т.е. 12 седмица  newsm78.
Та въпросът ми към вас е да търся ли частни прегледи за сърчице и просто повече сигурносг или да цакам още месец и отгоре?

Благодаря ви и ни пожелавам спокойно бременеене!

# 607
mechtatelkata28 и при нас тук има само 3 ехографа по каса, още не съм използвала нито един - първият ми го направиха в спешно женско отделение по препоръка на ЛЛ и не ми изписаха нищо- само повече почивка и да се върна ако започна да кървя. Всъщност мен лекарката ме прати в спешното заради ендометриозата и възможността от извънматочна бременност и едни болки, които имах и още имам от време на време. С епикризата от спешното ЛЛ само ми даде болнични и каза да лежа, ако било писано ще го бъде, но мен този отговор не ме удовлетвори и запазих час на частно (безбожно скъпо, но какво да се прави).
На частната консултация ми изписаха лекарства и ми обърнаха малко повече внимание.
Иска ми се да се прибера в БГ, но сега не ми позволяват да летя, а после планирам да се върна на работа.
Напълно те разбирам за излизането от време на време и на мен ми е много трудно само да лежа и нищо да не правя, а най-лошото е че ММ работи вечер и съответно през деня спи. От сега броя дните до 12 седмица и се надявам всичко да е наред с бебчето.
Вървим горе-долу заедно на седмици и дано скоро да се върнем към нормалният си начин на живот.
При теб вече е овладяно кървенето, нали ?
да слава богу вече не кървя. Излизам но гледам да е много рядко и на близо. Ходя много бавно но така или иначе има лед по улиците така че и да искам не мога да бързам Grinning

# 608
Карайте я леко с масажите, близките може леко да ви разтриват, но на професионални масажисти ходете и задължително предупреждавайте, че сте бременна. Още сте 1-2 месец, няма как да ви личи, те да знаят. Има точки, които в никакъв случай не се масажират при бременни. Не говоря за зоната на корема само, напр има една зона на ръката, която при масаж предизвиква контракции и е абсолютно противопоказна и опасна.
Напълно си права. Добро уточнение. Що се отнася до масажа във вкъщи ако някои има желание да ви го направи, не се отказвайте. Давам малко насоки и надявам се да са полезни (рехабилитатор съм). Пускам ги в срит текст, та да не досаждам много  Heart Eyes
Скрит текст:
Масажът трябва да е лекичък с бавни движение, никакъв силен натиск и болезнени провокации. Врата, раменете и главата допускат и по-дълбока обработка. Масажът може да се направи на цялото тяло, когато сте легнали настрани и подставите няколко възглавнички отпред за да сте стабилна и да няма натиск на коремчето. Ако се обработва само вратлето, шията и главата най-удобно е е седнала с лице към облегалката на стол и дланите и челото ви са опрени на облегалката, за да сте максимално отпусната. Това което трябва да избягвате е дълбоко и точково да разтривате дланите, около глезена и да не масажирате вътрешната страна на бедрата. Съветвам ви и заради липсата на опит да не масажирате кръста, там може да правите само леки поглаждания всякаш нанасяте ежедневния си хидратант. Масаж на коремечето също не се прави  (разбира се нанасянето на ежедневния хидратант не го броя като масаж Simple Smile ). Масажът (домашен или при професионалист) не се препоръчва за жени с кървене и други усложнения в протичането на бременността или поне трябва да се обсъди с вашия лекар. С масажа трябва да се внимава особено в първия триместър, когато поради не добре развитата плацента и други особености има риск от прокървяване. В домашни условия в този период  най-добре е да го ограничите до шия, рамене, глава и горна част на гърба, може и стъпала (не обработвайте дълбоко и точково) и лекичко подбедрицата. Като масла може да използвате базови такива, аз харесвам кокосово и бадемово или маслото което използвате за хидратация (за бременни разбира се). Етеричните масла най-добре пропуснете (все пак има някои разрешени -вижте в нета)
В домашни условия или при професионалист масажът носи релакс и има своите ползи. Разбира се ако решите да не правите няма проблем, важно е да сте щастливи и спокоини бременелки.  Hug

Що се отнася до алкохола. Аз обожавам бира и червено вино. Сега обаче съм тотално на сухо. Позволявам си само една супер малка глъдка за дегустация , ако миличкият ми пие някакво хубаво вино и започва да въздиша от удоволствие  Laughing. Офицялната ми версия пред хората е моя гастрит, но вече според мен някои се досещат. До тук  само един колега на бъдещия татко събра смелост да пита, слава Богу насаме и то само мен. Смотолевих някакъв отрицателен отговор разбира се  Joy. За сега информацията е за много близки хора, след трети месец ще споделям по-спокойно. До тогава  smile3505

# 609
авторката рискова бременност не се следи с допотопна техника от миналия век, и по ЗК, намери си АГ дори и не от твоят град кадърен който може да прави и фетална морфология и се следи при него, и не разчитай на ЗК те та сама за убиване.

# 610
Penerо честито за хубавите новини! Найстина има доста страни, които се приема за нормално първия ултразвук да е в 12 седмица и майките най-спокоино си чакат до съответната дата. Аз също не съм в БГ и непрекъсното сравнявам как се следи бременността БГ и как протичат нещата при мен. Аз съм на частно здравно осигуряване и ми направиха ултразвуков преглед в 7+някакви дни. Може би не е зле да направиш един частен преглед преди 12 за твое успокоение и пък да му се зарадваш на бебчо. Ако пък всичко е наред като сиптоми при теб и решиш да изчакаш до 12 също може би не е грешка, все пак има много жени, които правят именно така. Важно е да си спокойна. От мен Hug

# 611
  • София
 ThinkingАз пък се чудех колко пъти максимално могат да те гледат и да ли все пак това е някакво облъчване (може би не използвам най-точната дума), но да ли вреди, защото аз съм в само в шеста седмица и тъй като имам болки ме гледаха вече 2 пъти... и след седмица пак ще ходя

# 612
Увреждане няма , ако ви е страх попитайте лекаря си, ако ехографа вредеше то нямаше да вигледат на него тогава , пълни глупости са това, нормално за една бременна   Mr. Green Stop

# 613
Пенеро в еднакви седмици сме.
Ако си млада и до сега не си имала други проблеми е ок да отидеш на ехо в 12г.с

# 614
Аз пак съм болна  ooooh!
Просто ще откача вече. Изпратих мъжа ми за парацетамол, парагрип и еуфорбиум.
Чувствам се като паррцал, а и цял ден ми се гади.

За прегледите аз три пъти ходих в една седмица, тъй като не исках да остана само с мнението на моята лекарка за формата на плодния сак и отлепването. И не ми струваше малко (170 лв), но поне съм по-спокойна. Не мисля, че ултразвука вреди, изобщо.

Последна редакция: нд, 29 яну 2017, 18:50 от *Noel*

Общи условия

Активация на акаунт