За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 79 389
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас
chrissy, много благодаря   bouquet, имам уточняващи въпроси - това запечатване е с мазнина на тигана нали, колко минути приблизително на всяка страна трябва да се прави и после за фурната - слагам го и като достигне вътре 62 градуса, го изкарвам, независимо колко време е минало, така ли, и също за да не изсъхне не трябва ли с фолио да го покрия

# 376
  • München, Deutschland
Поред на номерата. Simple Smile

1. Да, с мазнина на тигана. С моите дебелостенни тигани отнема сравнително много време - 5 минути, по малко над минутка от всяка страна. Ако имаш тиган, който е с по-тънко дъно, може и за 30-40 секунди да стане. Но и с 1 мин няма да сбъркаш. Wink
2. Да, аз така бих направила.  Peace Е, ако стане за 5 минути, бих се усъмнила дали съм пъхнала термометъра до средата и дали е точен. Но всичко над 20 минути ми звучи правдоподобно, в зависимост от парчето мръвка.
3. По време на печенето - не. Вече извадено от фурната, някои хора го увиват във фолио за тези 5 минути, докато почива, за да не изстине прекалено много. Аз лично не увивам, мъжката половинка вкъщи понякога увива. Не мисля, че чак пък толкова изстива...

Едит: ако има киселина в маринатата, можеш да покиснеш месото в нея за няколко часа - да се окрехкости още.

За маринатата - не мога да ти кажа нищо конкретно, освен че киселината кара нз кое на белтъчините да се къса (нещо си се къса на пептидните вериги) и в крайна сметка месото става по-крехко. Явно затова и слагат нещо киселко в нея. Но нека ако някой го е опитвал, се включи с маринатата... Ние слагаме само сол и пипер на филе, не глазирам.

# 377
Имам пакет спанак и кейл в хладилника, как да ги оползотворя? Сещам се само за смути. Кейла на салата ми е твърд. Идеи?

# 378
на супа. С ориз сготвени. С яйца и сирене. С картофи. На баница.

# 379
  • Край ''синьосиньото синьо море''
Здравейте!
Имаше навремето едни сухи пастички, викахме им ''руенчета''.Бяха от ронливо тесто, набраздени отгоре, а вътре с мармалад, шипков или ябълков newsm78 Та молбата ми е ако някой се сеща и знае рецептата, моля да сподели Hug

# 380
# 381
Спанак и кейл и аз бих направила на супа с агнешко, или с пресен лук и агнешко на яхния.

Може и крем супа със сметана и синьо сирене.

# 382
  • Русе
Здравейте!
Имаше навремето едни сухи пастички, викахме им ''руенчета''.Бяха от ронливо тесто, набраздени отгоре, а вътре с мармалад, шипков или ябълков newsm78 Та молбата ми е ако някой се сеща и знае рецептата, моля да сподели Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=625782.15

# 383
Моля Марчева за помощ. Hug Не мога да намеря рецептата за царския маслен кекс, а обещах на приятелка да ѝ я дам. В понеделник има рожден ден и ме помоли за изпитани рецепти за кекс.
Честит имен ден на именниците! bouquet

# 384
  • plovdiv
Не съм Марчева,дано не ми се разсърди:
http://recepti.gotvach.bg/r-10095-%D0%A6%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA … D0%B8%D0%B4%D0%B8

# 385
Аз поне няма да ти се разсърдя. hahaha Hug Hug Много ти благодаря. Сега ще я снимам и ще ѝ я пратя по вайбър. Да живее техниката. Mr. Green

# 386
От къде да купя фондан/ моделираща смес/ , с която се работи лесно.
До сега сме правили в къщи, но беше трудна за фигурки , защото много лепеше по ръцете.
Трябва ми нещо готово - бяло, аз ще си оцветя.
За София.

# 387
На пл Македония, като тръгнеш по улицата към 5 те кьошета, на 10-15 м вдясно има магазинче.
Още-виж в гугъл адресите на Сладката къща и Арома хауз

# 388
Благодаря, сега ще погледна.
Какъв материал точно да търся?

# 389
Моделиращи маса, фондан. Ти като кажеш за какво е, ще те упътят. Има за покриване и за фигурки, който е -по-стягащ

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 14:59 от пеп-4o

Общи условия

Активация на акаунт