Искам да кажа ... (102)

  • 54 453
  • 796
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 20 125
За някои райони я удължиха.чух за Пловдив със сигурност.

# 46
  • До морето
  • Мнения: 7 759
Ходихме пак на лекар, засега се разминаваме с антибиотика. Той живна малко, гледа Елза и пее в момента  Heart Eyes

Аз минавам на 90-дневната. Там си има въглехидратен ден, и аз не мога без тях!!! А и с 90- днемната казват, че не се свалят толкова килограми, колкото се свиват сантиметри, което е точно каквото ми трябва на мен!
Цял живот ям като разпрана и ходя като щека. Нямам никаква представа какво значи да внимаваш с храната. И сега едни 5 кила ги влача цяла година....

Рая, в Кауфланд има и еднократни алуминиеви чашки, има и такива като порцеланови, специално за суфле. Правиш, слягаш найлоново фолио и бухаш във фризера, като ти се дояде - вадиш, махаш фолиото и печеш в предварително силно загрята фурна.

# 47
  • В Космоса
  • Мнения: 10 107
С 90 дневната отслабнах и аз след раждането. Много е яка, разнообразно ядеш, нищо не ти липсва. Само плодовите малко ми тежаха в началото, но и на тях свикнах. Обаче сега ми се иска нещо още по-неангажиращо, че в нея се спазват стриктно днес такова, утре онакова. Не знам. Тази ВМНВ какво представлява с две -три думи?

Белинда, тъкмо наготово от нашите опити ще си извадиш изводи кое е най-ефективно. Grinning

# 48
  • До морето
  • Мнения: 7 759
Акашче,има приложение за 90-та за андроид. Там направо си има менюта или поне по 20 предложения за всяко хранене. Мисля че така всичко ще е песен. И група във ФБ има и там се кукнах. Картата за фитнеса е заредена, абе подготвена съм отвсякъде, само трябва да почна  hahaha

# 49
  • Мнения: 15 149
Белинда, и аз съм като теб. В началото мъжът ми и той поръчваше, като идем на ресторант, сега само салата и доизяжда  Mr. Green

Акаша, ами с две думи ядат се животински мазнини и зеленчуци. Не се ядат въглехидрати (тесто, сладко, плодове, картофи и т.н).

90 дд и аз съм я спазвала два пъти, имаше ефект, но ми писва. Не мога в определен ден да ям определено нещо, натоварва ме постоянно да мисля какво беше за утре...

# 50
  • Мнения: 12 731
Я, докато не сте започнали диетите да ми кажете хубава рецепта за тесто за пита, което да направя в хлебопекарната.
Като, че ли ми се иска и сирене да сложа после и да я направя на малки питчици.
Да се вземе под внимание, че никога не съм правила пита  Laughing

# 51
  • Мнения: 6 500
Не е за мен безвъглехидратната диета -  предимно месо, а аз не обичам. Тя май напомня така нашумялата диета на д-р Дюкан. Аз ако успея да спра сладкото ще отслабна без всякакви диети, ама ей на - преди малко изядох 1 кутия  Тирамису без проблем. /0,500кг/ и даже не ми е лошо Crazy
На НГ ще сме на заведение, не обичам у дома - уж се разпределят задачите, но накрая тежестта пак пада върху домакинята - и сервиране, и отсервиране, чистене след това....

# 52
  • Мнения: 7 021
Белинда, аз казвам, че почвам амааа знае ли се, като нищо ще те изчакам до пролетта Laughing
Миднайт, другаде търсиш ти удоволствието, не в храната Grinning С кскво се занимаваш, ако не е тайна  Grinning
Марипоске, ти пък къде тръгна да диетуваш, точно щека си Hug Хомеопатия ли даваш на Сами?
Купих си нови боти -велурени, похвалих ли ви се?

# 53
  • югозапад, под "Марков камък"
  • Мнения: 1 270
Без майтап още нямаме идея с кой и как ще посрещнем НГ.

Екатерина , честити боти.

Така аз мисля да опитам с някакъв нисковъглехидратен режим. На мен изкушение и проблем са ми картофите, обожавам ги. Без хляб, тесто и сладко по-мога, но без картофи Не! Е, ще ги намаля де Simple Smile


Болните да оздравяват!

# 54
  • Мнения: 13 125
rummi_pl, аз правя една, ама малко на око ще ти напиша рецептата, че не съм мерила с най-голяма точност...
Скрит текст:
Слагам 3 чаши брашно в канчето на хлебопекарната. В купа си сипвам прясното мляко чаша, чаша и половина най-много. Загрявам слабо, добавям 1-2 ч.л. захар и изсипвам маята и разбърквам (ползвам суха). Оставям да се удвои, дори утрои обема. Като стане маята изсипвам при брашното и пускам да се бърка, след като се позахване, добавям 2 разбити яйца + 1 белтък, жълтъка от третото яйце оставям за намазването отгоре. Добавям докато се меси към 2 с.л. олио, а малко след това и парченце масло. Маслото както е парчето - резвам лента около 3-4 мм дебела. Идеята е да се смесят животинска и растителна мазнина, после става на конци като козунак питата, въздушна и е много приятна. Та измесва се тестото, ако се налага добавя се брашно, ще го усетиш като го пипаш, не трябва да ти лепне на пръста, а да е меко и като ти потъне пръста, да се върне обратно.
Като стане готово тестото, го вадя върху намаслена чиния. Режа на 4 парчета. От тях правя кора с точилката не тънка, а просто да стане по големичка, намазвам с масло и наронвам сирене отгоре, а онзи ден сложих сирене+кашкавал. Навивам като баница, като навия усуквам няколко пъти. След това режа на 3-4 см и като отрежа подреждам в тава застлана с хартия, която е намаслена с масло. Подрежда се с отразаната част върху хартията. Така правя и с останалите 3 парчета и оставям да втаса. Като се удвои намазвам с жълтък и пека 40 минути под фолио на 180 до 200 градуса, след това махам фолиото и оставям около 5 минути на макс - 250 градуса, за да порозовее и да се пекне. После напръсквам с вода, стандартно покриване с кърпа да омекне и така. Става въздушна, пухкава, като козунак на конци. На мен лично ми харесва. Имах снимка, но явно съм я изтрила, защото не я намерих. Правя и една друга - питка на балончета, като във всяко балонче слагам парченце сиренце, но тя сякаш повече време ми отнема докато я направя. Така или иначе и двете рецепти са ми фаворит и се получават всеки път. http://www.tanitaang.com/2008/10/blog-post_02.html - рецептата е успешна, но не съм слагала магданоз, а сиренето и кашкавала е по желание. Тази рецепта, която описах я намерих като рецепта за тутманик от интернет. Успех!

У дома ще сме на празника. Пътувахме по Коледа при нашите, събрахме се със сестра ми. Имам нужда от физическа и психическа почивка в буквалния смисъл на думата. Ходили сме за празниците - новогодишни и великденски и целия народ и ръгане в хотелите, утежненото пътуване ме натоварват повече...
За диетата и аз ще се опитам да се впиша... Досега на зеленчуковите дни винаги се дъня Sad

Купих си нови боти -велурени, похвалих ли ви се?
Честито! Аз днес не станах от леглото, голямо лежане, един сън също отнесох, но утре ще атакувам магазините, че четох за големи намаления, а трябва подарък за рожденик да избирам.
На болните пожелавам скорошно оздравяване Hug

# 55
  • югозапад, под "Марков камък"
  • Мнения: 1 270
rummi_pl, аз правя една, ама малко на око ще ти напиша рецептата, че не съм мерила с най-голяма точност...
Скрит текст:
Слагам 3 чаши брашно в канчето на хлебопекарната. В купа си сипвам прясното мляко чаша, чаша и половина най-много. Загрявам слабо, добавям 1-2 ч.л. захар и изсипвам маята и разбърквам (ползвам суха). Оставям да се удвои, дори утрои обема. Като стане маята изсипвам при брашното и пускам да се бърка, след като се позахване, добавям 2 разбити яйца + 1 белтък, жълтъка от третото яйце оставям за намазването отгоре. Добавям докато се меси към 2 с.л. олио, а малко след това и парченце масло. Маслото както е парчето - резвам лента около 3-4 мм дебела. Идеята е да се смесят животинска и растителна мазнина, после става на конци като козунак питата, въздушна и е много приятна. Та измесва се тестото, ако се налага добавя се брашно, ще го усетиш като го пипаш, не трябва да ти лепне на пръста, а да е меко и като ти потъне пръста, да се върне обратно.
Като стане готово тестото, го вадя върху намаслена чиния. Режа на 4 парчета. От тях правя кора с точилката не тънка, а просто да стане по големичка, намазвам с масло и наронвам сирене отгоре, а онзи ден сложих сирене+кашкавал. Навивам като баница, като навия усуквам няколко пъти. След това режа на 3-4 см и като отрежа подреждам в тава застлана с хартия, която е намаслена с масло. Подрежда се с отразаната част върху хартията. Така правя и с останалите 3 парчета и оставям да втаса. Като се удвои намазвам с жълтък и пека 40 минути под фолио на 180 до 200 градуса, след това махам фолиото и оставям около 5 минути на макс - 250 градуса, за да порозовее и да се пекне. После напръсквам с вода, стандартно покриване с кърпа да омекне и така. Става въздушна, пухкава, като козунак на конци. На мен лично ми харесва. Имах снимка, но явно съм я изтрила, защото не я намерих. Правя и една друга - питка на балончета, като във всяко балонче слагам парченце сиренце, но тя сякаш повече време ми отнема докато я направя. Така или иначе и двете рецепти са ми фаворит и се получават всеки път. http://www.tanitaang.com/2008/10/blog-post_02.html - рецептата е успешна, но не съм слагала магданоз, а сиренето и кашкавала е по желание. Тази рецепта, която описах я намерих като рецепта за тутманик от интернет. Успех!

У дома ще сме на празника. Пътувахме по Коледа при нашите, събрахме се със сестра ми. Имам нужда от физическа и психическа почивка в буквалния смисъл на думата. Ходили сме за празниците - новогодишни и великденски и целия народ и ръгане в хотелите, утежненото пътуване ме натоварват повече...
За диетата и аз ще се опитам да се впиша... Досега на зеленчуковите дни винаги се дъня Sad

Купих си нови боти -велурени, похвалих ли ви се?
Честито! Аз днес не станах от леглото, голямо лежане, един сън също отнесох, но утре ще атакувам магазините, че четох за големи намаления, а трябва подарък за рожденик да избирам.
На болните пожелавам скорошно оздравяване Hug



Коте, радвам се да те видя!

# 56
  • В Космоса
  • Мнения: 10 107
Ами, тогава всеки ще си спазва негова си диета, но ще се отчита и ако е съгрешил, дружно ще го порицаваме.  Grinning

Да ви покажа за малко на Коледа къде се качихме ние. Помагахме си с въже и карабинер при заледените участъци.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 22:25 от Акаша

# 57
  • Мнения: 13 125
Никитка  Hug
Акаша, страхотно е. Зареждащо... покорен връх е това, не само гледка. Аз ако се изкача, много бих се гордяла със себе си. Голяма съм мързелана аз Stop

Проблема ми със зеленчуковите дни е, че ми пада кръвното, вие ми се свят, причернява ми. Виж на картофи мога да откарам повече дни. Последно бях на диетата на ВЧ.

# 58
  • В Космоса
  • Мнения: 10 107
Коте, на Белинташ не е сложно да се качиш изобщо. И е кратко. Сега заради леда имахме тук там някой по-труден участък.

# 59
  • Мнения: 18 811
90 дневната не е моята диета  Naughty Не мога да готвя нещо и да го ям чак на другия ден, а аз си нося храна на работа и няма друг начин.  Но и тази НВ ВМ нещо не ми харесва  newsm78 Дето имаше един лаф втора диета ям и все съм гладен  Mr. Green Ако не трябва да готвя за другите, че и да сядаме заедно и да хапваме и пийваме вино час-два щеше да е много лесно, ама уви  Confused

Марипоска, благодаря ти   Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт