Искам да кажа ... (102)

• 54 304
  • 796
  •   1
Отговори
# 60
  • София
След Нова година започвам 90-дневната. Много ми пасва и свалям бързо от нея, особено когато влагам повечко старание и воля.
Напоследък свалих 6 кг, но без диета, просто някакви емоции ме връхлетяха и покрай тях така се получи. Обаче искам още и още, има мегдан.  Grinning

# 61
  • София
Руми, точно днес правих на децата тутманик, че много им се ядеше нещо със сирене, а и нещо съм се объркала при пазаруването последния път и съм събрала поне 4 буци сирене в хладилника ooooh! Тестото е универсално и ако искаш, може да го ползваш само за питка, без сирене. Маслото обаче не пропускай! Та, в машината слагаш, в тази последователност:
2-3 яйца + един белтък /жълтъкът оставяш за намазване/
1 чаша кисело мляко с равна ч.л. сода за хляб вътре
1 чаша пр. мляко с половин кубче мая вътре
1-2 с.л. мазнина по избор
брашно - не знам колко, на око действам, може би около 600 гр., а може и повече да ходи
по една ч.л. сол и захар
Програма - тесто. Ако ти маже по бъркалките, добавяш по малко брашно, докато спре и започне да се оформя на хубава топка.
Като свърши програмата, вземаш тестото и го разточваш не особено старателно, колкото можеш. Намазваш обилно с хубаво масло - към стотина грама поне, наръсваш с натрошено сирене и навиваш на руло. Нарязваш на парчета, към три пръста дебели и подреждаш в намазана с масло тава легнали - с разреза нагоре. Оставяш да втаса във фурната на 30-40 градуса около 30 минути, мажеш с жълтък+малко олио и печеш на около 180-90 градуса до готовност. Ако фурната ти има вентилатор - на 160 с вентилатор и долен реотан. Успех Hug

# 62
Тонка, 6 кила  Crazy, дано са били хубави емоциите  Heart Eyes

Добре де, като сте на плодови дни как издържате  newsm78 Обожавам плодове, но абсурд аз да хрупам ябълка ,а другите да си хапват  Naughty Водният разбрах, че може да се пропуска  Wink

# 63
  • В Космоса
Банани и сурови ядки в началото Crazy, после вече и с ябълки и портокали става.

# 64
Изобщо не са трудни плодовите дни. 100 гр. сурови бадеми и плодове каквито обича човек. Макар, че аз постепенно махнах и ядките, защото установих, че и без тях не съм гладна. Все пак в плодовете има много захар, засищат.

# 65
  • До морето
Рая, през плодовия може да рупаш салати. Аз така правя, абсурд да вечерям ябълка!

Гледам " По приятелски"  по КиноНова, много леко филмче.

# 66
На плодовия салата на обяд, и шепа сурови ядки - засищат много и на вечеря пия само чай. Всъщност плодовете ям само сутрин.

# 67
Рая, през плодовия може да рупаш салати. Аз така правя, абсурд да вечерям ябълка!

Ааа, така кажете бе, на салати мога  Wink

# 68
Руми,давам ти моята рецепта за тесто, става за пити и всичко останало. Невероятно е.

650- 700гр брашно пресято
2яйца
2суп.лъжици кисело.мляко с връх.
10гр.суха мая
150мл хладка вода
1ч.л.сол
1суп.л. захар
Зехтин
Първо мокрите съставки в контейнера леко разбити. После брашното. Правя кладенче, изсипвам маята. От едната страна захарта, солта и накрая поливам със зехтин.
Слагам.на.програмата за месене и втасване.
После оформям както желая.

# 69
  • София
И ние ще сме си вкъщи на нова година. Децата твърдо са решили да гледат "Пееш или лъжеш", баща им не искал да гледа Глупости, но искат да седим всички заедно, а аз да го изиграя арбитер. Може и да си отида в майка ми сама  Naughty

# 70
  • Euskal Herria
Няма проблем да спазвам режимите, не се дразня, ако аз трябва да ям нещо, а останалите около мен - друго.

И във връзка с диетите да питам - по колко килограма смъквате за месец, когато спазвате някакъв режим?

# 71
Аз почти винаги съм на нисковъглехидратно и високо мазнинно.
Така се чувствам най-добре. Peace

# 72
  • Sofia
Аууу,чини ми се,че не мога да устискам аз на такива режими  Embarassed.
Евалла,момичета! Успешно диетуване ви пожелавам.  Peace

# 73
      Най-ефикасна и бърза при мен се оказа Дюкан.От тази диета си запазих триците за закуска под форма на палачинка, кекс или просто трици. Така съм заситена поне до 14 часа. По-нататък- салати и крехко месо-риба, пиле, аз и без това друго не обичам.

Аз съм зависима от сладкиши.Издържам около седмица, но после ми е трудно без захар.Но мисля да се стегна.Около празници закуската съответно става- айде тиквеник, айде баничка и то се трупа.

На Нова година тази година ще сме у дома, нищо особено- По ред причини- основно умора в посл. месец много не ни се празнува.

Извън Новогодишната тема- отказвам да разбера и да проумея как е възможно нормален човек, не психопат лишен от поне базисни емоции, да се гаври с невинни жертви. А когато гаврата е плод на съвместно "професионално" изплюване, още по-непонятно ми е.За парцала Шарли Ебдо става въпрос.

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 22:47 от Светкавица

# 74
  • Mediterraneo
90ДД е моята диета, доказана при мен. Започвам след празниците, категорична съм.
Много ми е лесноизпълнима, цялото семейство се води по нея, защото готвя за всички еднакво. В плодовите дни домашните ядат, каквото намерят  Mr. Green Тестено и сладко са ми на мен препъникамъните, но с този режим успявам драстично да ги намаля и в същото време не се лишавам напълно от тях.

Общи условия

Активация на акаунт