Лидл 96 - Новогодишна

• 80 771
  • 780
  •   1
Отговори
# 300
  • sofia
Правят си го сами  Mr. Green

# 301
# 302
Вкъщи само Съединение. Всичко друго ми е блудкаво или вкиснато.
На Лидъл пробвах 2 пъти различно... ужас ми е  Rolling Eyes

Домашно не обичам.. Свекитата гледат кози и правят... Киселото мляко ми е ОК, ама сиренето не го обичам. Но децата и мъжо пък го харесват  newsm78

Мляко кисело домашно обаче обожавам  Heart Eyes

Сори, аз съм развалена.. работя в индустрията и цедката ми е много голяма за всякакви продукти Rolling Eyes

# 303
Това не съм го мяркала микъде newsm78

# 304
  • Велико Търново
Ние пък от няколко години, купуваме само сирене в саламура и в метални  кутии, такива вакуум опаковки хич не ми вдъхват доверие.

# 305
  • sofia
Правенето на сирене в домашни условия си е майсторлък и спазване на технология. Едната ми баба какво сирене правеше....с бидони имаше и всичко се изяждаше. Хем чак след като се пенсионира отиде на село и тогава се научи от някакъв стар мандраджия.
На другата ми баба не ѝ се получаваше, въпреки че ми беше "селската" баба.

Вакуумираното, просто е извадено от саламурата и е опаковано. Какво доверие? Да не би да следите процесите в мандрата и заложеното мляко?
Пробва се..... тоя технолог го докарва, другия не чак толкова.

# 306
  • Козлодуй
На мен сиренето в Лидл не ми харесва купувам само Ралица и то само краве в София на пазара в Младост 1 открих техен фирмен магазин Simple Smile В Лидл обаче харесвам месото и само от там купувам месо и много други продукти ама германците не разбират от българско сирене нищо че рекламират че Пилос били български млечни продукти Simple Smile

# 307
  • софия
Вкъщи само Съединение. Всичко друго ми е блудкаво или вкиснато.

Това е най-доброто на пазара и според мен. От хора в района знам, че наистина държат да се произвежда по стандарт и се оставя да узрее. Дъщеря ми, която по принцип не е много фен на сиренето, яде и сама иска само овчето на Съединение, и напоследък едно сръбско, което купувам от мандра.
По едно време, когато го пуснаха, много купувах Софра, но ми писна и в сравнение със Съединение вкусът е на светлинни години. Тежко и нетипично е.

# 308
А откъде го купувате?

# 309
  • София

И аз скоро търсих и я открих.....някъде си, но не беше на обичайното си място. Сигурно като тръгна пак да купувам, пак ще я търся. Говоря за тази - При нас е до сухите млека, пудинги и кулинарния шоколад, до брашното. сметана. Нея я открих, но така и не открих сметаната, която е в кофичката от 200мл, с плодовете отпред  Crazy - няма да се внася

За втората ставаше въпрос. Жалко, че няма да се внася. Защо изчезват все качествени и вървежни продукти... Sad

# 310
  • Щастлива мама на 3 слънца
Ние пък от няколко години, купуваме само сирене в саламура и в метални  кутии, такива вакуум опаковки хич не ми вдъхват доверие.
И ние така

# 311
Саламурата и тенекията са повече маркетингов трик Simple Smile и обикновено в нея са консервантите, че да си стои "свежо"...
Ако сиренето е зряло не му трябва саламура + това се изяжда в рамките на 4-7 дни 1 бучка - за къде да го кисна  newsm78

# 312
Да ви питам, че ме подсетихте за сметаните. Последният път, освен тази сметана
Скрит текст:
на същото място имаше и друга, в същата картонена опаковка, само, че синя. Не мога да намеря снимка, да ви я покажа, процента масленост беше еднакъв. Някой знае ли каква е разликата между синята и червената?

# 313
% масленост е различен - синята е 10%.
Грамажа също  - синята е 500 гр.
Редовно я  купувам, даже и днес взех 1 кутия.

# 314
  • София
От продуктите на  Пилос харесвам само тази сметана /течната, животинска, червената/. Преди купувах много заквасена, но веднъж кофичка стоя повече от месец отворена в хладилника и нищо й нямаше, сега купувам много рядко. Преди много време купувах от ретро серията /ако не се бъркам и тя е на Пилос/ сирене  - много лошо, беше като тебешир.

Общи условия

Активация на акаунт