Коремче се оформи вече, усетихме и ритниче от човече /м. май/ - ТЕМА 3

• 42 475
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
ZlatiG браво!!!  Simple Smile Оттук насетне желая една усмихната бременност!

Desito и аз много се чудя за тази третата фм. Хем искам да направя всичко най-добро за бебето, хем не знам дали има смисъл. Явно има де, щом я предлагат. Тя коя седмица се прави, 30?

Beardi Фемибион пия, АГ ми го изписа. Има 150 μg йод. Всъщност, не знаех че това е проблем  Rolling Eyes Сега чукнах набързо в гугъл и попаднах на инфо, че ако йод се приема със селен нямало негативни влияния. Май ще трябва да се допитам до докторката  Thinking

# 166
И на мен Фемибион ми изписа, вярно че ние сме при една АГ. На мен ми каза по моя преценка да ги пия, не са задължителни. Аз гледам да се храня по-здравословно, дано с храната си набавям нужното. Само за фолиевата се чудя, скоро ми свърши и я спрях. Утре съм на преглед и ще питам дали да си взема още.

# 167
Здравейте.
Утре ще ходя на комисия за болничен и разбирам, че трябва да си нося копие от трудовия договор.На въпроса ми -защо - ми отговориха, че искали да видят как точно се изписва името на работодателя ми. ooooh! Честно казано, мн ме подразниха. Откъде накъде ще ми гледат те труд. д- р , вътре освен името на фирмата има доста повече информация.Споделете, на вас искат ли ви такъв документ, баси...

# 168
Здравейте.
Утре ще ходя на комисия за болничен и разбирам, че трябва да си нося копие от трудовия договор.На въпроса ми -защо - ми отговориха, че искали да видят как точно се изписва името на работодателя ми. ooooh! Честно казано, мн ме подразниха. Откъде накъде ще ми гледат те труд. д- р , вътре освен името на фирмата има доста повече информация.Споделете, на вас искат ли ви такъв документ, баси...

По принцип си права и не е редно,нито пък имат право, но е масова практика и действително им е за това да изпишат името на работодателя ти и длъжността ти правилно. Simple Smile Аз като лежах в болницата в средата на 4-тия ми го искаха за болничния от там. Наскоро (след нова година) си взех болничен от АГ и тя така ми поиска договор. И на двете места това ми обясниха - че е за да не объркат нещо и да ме върнат. Между другото моя договор е от преди 9 г. и имам  множество анекси към него, так дет се казва освен мойте имена и тези на работодател - нищо друго не е актуално Joy Joy Joy

# 169
 Ами то и моя договор е от преди 10г, и изобщо не знам къде е.Така че ще им нося допълнително споразумение. Там всичко е актуално. Надявам се да не се запънат за договор, щото няма шанс да го намеря.

# 170
Ако имаш стар болничен от който да гледат също е вариант - трябва им за данните на работодателя - ще им натъртиш че ги има (в каквото и да им занесеш - допълнително споразумение или стар болничен)

# 171
  • Sofia
Ах, Злати, браво  Hug Представям си колко си щастлива  Heart Eyes

# 172
Злати, честито! Страхотна новина, оттук нататък безпроблемна бременност ти желая!
За витамините при хашимото: аз съм на 88 мкг Л-тироксин и пия фемибион 2. Питах гинеколожката проблем ли е, че има йод в него, отговорът беше, че не е проблем защото този йод си бил за бебето, а не за мен  Grinning

# 173
Злати много се радвам, че всичко е наред с твоето малко момче. Надявам се като компенсация за двата месеца в страхове и тревоги след резулатата от БХС до края на бременността ти всичко да е спокойно и безпроблемно и само хубави моменти да имаш с бебчо.
Момичета да ви питам хапвате ли китайско  newsm78? От няколко дни ми бръмчи в главата че ми се яде понеже съм почитател на тази кухня, но нали не се препоръчва за бременни, защото във всички ястия почти присъства овкусителя мононатриев глутамат, пък той е доста вреден?

# 174
Аз преди 2 месеца някъде ядох,но след това не ни беше много ок с милото и решихме,че го отказваме. Поне докато не ни се дояде зверски много хахаха

# 175
Злати, много се радвам, знаех си, че всичко ще е ок Hug

Ние онзи ден си хапвахме китайско, не виждам да има проблем. Натриев глутамат има къде ли не, ако четете внимателно етикетите ще го откриете и на съвсем необичайни места Joy така или иначе ядем плодове и зеленчуци яко пръскани с отрови..

# 176
Аз не ям китайско в момента, най-вече заради глутамата. По принцип чета опаковките на всичко и ако има много боклуци - не купувам. Моят девиз е по-добре по-малко боклуци, отколкото повече  Grinning  Каквото мога - ограничавам, каквото не мога (пръсканите плодове и зеленчуци) - не мога.
Освен това няма да забравя един репортаж за китайски ресторант, където парцала за пода беше върху легена с ориза  Sick
Ние в къщи си направихме китайско с готов замразен микс и соев сос. Стана супер!

# 177
Да споделя информация относно йода в мултивитамините за бременни.Специално питах ендокринолога си за това. Той каза, че допустимата доза е 150 мкг.за бременни на л- тироксин.И мултивитамините да се приемат 8 ч.след л- тироксина.

# 178
Момичета, аз най-накрая ше ходя на зъболекар. Сигурна съм, че всичко ще е наред, но много съм се притеснила. Ще трябва май пломби да ми правят. Някоя от вас дали е ходила скоро да каже как е минало? Simple Smile

# 179
Аз ходих преди 2 седмици на зъболекар. Направиха ми 1 пломба, всичко си беше наред  Hug

Общи условия

Активация на акаунт