Коремче се оформи вече, усетихме и ритниче от човече /м. май/ - ТЕМА 3

• 42 445
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
От опит ви казвам: ако кърмите-само едно единствено шише ви трябва в началото, докато се "освестите" . За водичка Simple Smile Не се заривайте с 1000 неща. Ако бях слушала преди, сега нямаше да се налага да препродавам хаха Напълно ви разбирам и много ви се радвам от еуфорията, но наистина след време ще го разберете Simple Smile Бях същата, мислех всички за луди и как така това и онова няма да ми трябва.. Е уви-прави са били хах Но заради кефа аз си ги купувах Simple Smile Сега....айляк и спокойствие. Нищо не съм купила, а и смята малко преди термин да го направя Simple Smile

# 481
iii, а ти имаш ли готов списък с покупките? Все пак имаш опит и ще е добре, ако можеш да ни споделиш. И аз още нищо не съм купувала и не ми се иска да купувам много излишни неща, които няма да ми трябват.

# 482
Лолитка, освен кашлица нещо друго има ли ти? Питам, защото аз получавам кашлица от киселините.
Само кашлям и то предимно вечер. Вчера цял ден спокойствие, а снощи като започнах...няма заспиване. Заспах в 3 и се сабудих в 7:30 сутринта пак от кашляне. Сега съм добре, но мисля, че довечера ще се повтори същото. Така е три дни вече. Миналата седмица за два дни ме болеше гърлото, но го оправихме с чай и т.н., но сега тази кашлица ме притеснява. Ходих на ЛЛ за едни слушалки, дробове са си чисти. Изписа ми само Стодал, който пия вече трети ден Tired Дано не си докарам контакции с тази кашлица.

# 483
Lolitka и аз пих стодал - файда никаква. Затова опитах една бабешка рецепта, бях скептична, но ме оправи за 1-2 дни. Черна ряпа режеш на две. Дълбаеш и в издълбаното слагаш мед. Слагаш ряпата в купичка, защото пуска сиропче. Преседява 2-3 часа. И после с лъжичка си хапваш въпросното сиропче. Не е гадно на вкус и помага много.

# 484
Lolitka и аз пих стодал - файда никаква. Затова опитах една бабешка рецепта, бях скептична, но ме оправи за 1-2 дни. Черна ряпа режеш на две. Дълбаеш и в издълбаното слагаш мед. Слагаш ряпата в купичка, защото пуска сиропче. Преседява 2-3 часа. И после с лъжичка си хапваш въпросното сиропче. Не е гадно на вкус и помага много.
Тъкмо снощи си купих и я направих, но мислех, че трябва повече време да стои. Тя е стояла цяла вечер, тъй, че я натискам ей сега.  bouquet

# 485
iii, а ти имаш ли готов списък с покупките? Все пак имаш опит и ще е добре, ако можеш да ни споделиш. И аз още нищо не съм купувала и не ми се иска да купувам много излишни неща, които няма да ми трябват.

И аз се присъединявам към молбата на Desit0, наистина мисля ще ни е доста полезно на мамите дето ще пазаруваме за първи път. Гледах разни качени списъци ама в тях какви ли не глупости са наблъскали, да има да правиш оборот на детските магазини и после да премяташ разни излишности в къщи. Аз за бебко освен две бодита в неутрален цвят които взех когато ми казаха пола нищо още не съм му купувала. Като вляза в седмия месец с ММ ще ходим да вземем креватчето, скринче и раница-кенгуру или слинг, за дрешките нещо се стопирах, не толкова че ме притеснява дали няма да му "сменят" пола на някой от следващите прегледи, ами се сетих че на моята колежка момченцето й като се роди беше доста едричко бебче и накупените дрешки за новородено му бяха баш теснички. Пък и ние нали засега сме едрички, та се чудя дали дрешките да не ги купувам преди термина, ако трябва да са по-големки newsm78.

# 486
Момичета на мен ми се случва нещо странно в последно време...при силен смях,при кихане,при кашляне си намокрям гащите...в смисъл 2,3 капки урина,четох че било нормално особенно към третия триместър,на някоя от вас случва ли и се?  newsm78

# 487
iii ти направо ме разби...на 14ти съм на преглед...да видим дали и нашата чурка няма да изчезне  Laughing

Мен много ми се иска да купувам вече. Само разглеждам някакви списъци из нета, консултирам се с приятелки с бебета какво те ползват и какво им е излишно. Гледам по различните сайтове къде какво изгодно има, търся отзиви и тн. Сега като се пооправи времето мисля събота и неделя да се поразходя по варненските бебешорски магазини. Искам да видя и по борсите какво има...поне ми казаха, че стоките там са на най-изгодни цени. За сега единственото по-съществено нещо, което купих е видео бебефон от ОЛХ на Моторола...уж трябваше да е нов, но като пристигна беше с драскотини по дисплея...преглътнах го единствено, защото цената беше наистина мнооого добра, а реално тези драскотини не пречат на картината.
Това, което всичките ми приятелки ме съветват да си взема са бодита с предно закопчаване, защото тези за през глава не са удобни за новородено. Също така и пеленки - бархетни и тензухени...много им влизали в употреба. Помпа за кърма няма да бързам да взимам...на първо време ще използвам на една близка приятлека и стерилизатор ще взема от нея. Смятам да оставя купуването на люлка и активна гимнастика за роднини и приятели, които 100% ще искат да купят нещо като се роди бебето. Не мисля да се презапасявам излишно още в самото начало, ако ми затрябва нещо магазини има под път и над път...по интернет може вече да поръчаш всичко...не знам майките ни как са ни отгледали направо, при условие, че не са разполагали с кой знае какви удобства  Joy
Някой беше питал за шишета. Аз мисля да взема 1 стъклено шише като за начало (от гледна точка на стерилизацията си мисля, че стъклото е по-добро и по-качествено).
SilverR откъде взе чаршафчета, че сега съм точно на вълна спални комплектчета.  Simple Smile А и още един въпрос...какъв термометър мислите да вземето за бебето...за ухо, за чело, контактен, безконтактен...?  Laughing Опитните мами да кажат от техния опит, от кои са доволни  Grinning

Пенелопе, мисля, че е нормално, заради натиска който оказва бебето върху пикочния мехур (някъде четох статия по въпроса). Аз ползвам ежедневни превръзки без аромат...

# 488
Много е забавно, значи не сме единствените с изчезнала пишка. Ще чакам за 100% потвърждение на късната ФМ 30-32 г.с. Въпреки, че всичко, което сме избрали е в неутрални цветове и мисля основните покупки като легло и количка да капарирам в края на 7м.,че ще пребоядисваме вкъщи и няма смисъл по-рано да се трупат. Единствената покупка, която съм направила е комплект стерелизатор с помпа и шишета, не е пристигнала още и я поръчах, защото беше на оферта.

# 489
Онзи ден бяхме на преглед и в първия момент лекарят вика "госпожицата е с дупето надолу" и аз докато се усетя, че говори за госпожица, (аз изобщо не го възприех, защото много пъти си бях виждала пишлето на бебока, даже сама си го разпознах хаха), та докато се усетя той каза "абе аз съм луд какви ги дрънкам, каква госпожица, какви глупости говоря, я какъв пишок ни е наврял в лицето"  Laughing Laughing Laughing и избухна в смях..
Та като цяло това с объркването на пола не знам дали е възможно, веднъж като го видиш и се знае  newsm78 Crazy

За покупките ние не сме взели кой знае колко неща, но мисля, че са достатъчни, остават някои допълнителни дрешки и козметика, големите покупки са ни готови.
Но май ще се местим в термин април, заради дългия ми менструален период...

Вие как сте с размерите на бебчо?

# 490
Момичета на мен ми се случва нещо странно в последно време...при силен смях,при кихане,при кашляне си намокрям гащите...в смисъл 2,3 капки урина,четох че било нормално особенно към третия триместър,на някоя от вас случва ли и се?  newsm78

Да за съжаление на мен още в края на третия, началото на четвъртия месец, особено при залпово кихане, или когато се опитвам да изклашлям някакъв секрет по-надълбоко, но и аз четох че е нормално защото се отпускали разни връзки, мускули ала-бала предвид че тялото бавно и славно се подготвя за раждането. А и на ФМ се видяха петичките на бебко дето си играеха на диги-донг с моя пикочен мехур което също не е без значение Joy

# 491
Organza, каква помпа си поръча и откъде. Аз леееко се колебая дали да не си взема нова или да ползвам тази на приятелката ми...та ако ми попадне нещо изгодно си мисля нова и аз да си взема..
KissLittleBear, ние в 23та седмица бяхме 700 грама. Следващия ми преглед е на 14.02 и тогава ще имам ъпдейт, ама го чакам да е около килце тогава вече, ако не и повече. Сега съм в 26-27ма седмица и осезаемо усещам бебето колко е заякнал  Shocked Вече раздава сериозни ритници, от които чак се стряскам понякога  Joy

# 492
Аз започнах с купуването на дрешки. Тъй като двама различни лекари казаха момиче, едва ли ни чакат изненади. По големите неща сигурно ще ги купим по-късно, защото няма къде да стоят, а и мислим да правим ремонт в едната стая. Надявам се полека лека да купим всичко. Много се чудя за количка. Четох, четох....и май хубавите са скъпи, а едва ли ще можем да купим скъпа. Не знам. Като видим мебелите колко ще излязат ще го мисля.

# 493
На Avent - ръчна, но я поръчах, защото няма от кого да взема. Щом има от кого да вземеш - няма смисъл според мен да взимаш нова. А комплекта е от сайта на mothercare.

# 494
Пенелопе не знам колко е нормално, но се случва. И аз вчера така се бях засмяла едвам се стиснах,готова бях за белята.  Laughing

Ted_in_ka взех комплект от English home. Не знам, дали имат магазин във Варна, но имат и онлайн магазин. Обаче в сайта сякаш не всичко им е качено. В Minene също имаха много симпатични намаления, но там комплектите бяха с олекотена завивка, а не с калъф, което мен не ме устройваше.

Общи условия

Активация на акаунт